theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

     Διαβάσατε το άρθρο - κραυγή του Πανούση « Νοείται Αριστερά (1) του τίποτα ";
Κλικ ΕΔΩ     
     Όλα δεν είναι αυτονόητα μεν, απαραίτητα δε? 
, Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω λίγες σκέψεις, πάνω στη λεπτή και πολύπαθη σχέση της Αριστεράς και της Αστυνομίας.:
    Τόσα χρόνια στην Αριστερά γαλουχηθήκαμε με ορισμένες σταθερές, πανανθρώπινες αξίες που αποτελούν μεγαλειώδη συνθήματα και σημαίες:

  •  Ελευθερία και δημοκρατία  
  • Δικαιοσύνη και ισονομία,  
  • Ανθρώπινα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ  διεθνισμός 
  • Ισότητα, αλληλεγγύη και ανεξιθρησκεία, 
     Πώς όμως και με πιο τρόπο θα εξασφαλιστούν αυτές οι υψηλές ιδέες; 
      Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή. 

   Η βασική και μοναδική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός κράτους δικαίου και μιας πολιτισμένης κοινωνίας των πολιτών, που επιτυγχάνονται με την υπακοή στο Σύνταγμα και στους Νόμους  (Νομοθετκή Εξουσία). Αυτή   εξασκείται από τη βουλή και τους τριακόσιους βουλευτές  και προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία και σωστή διαχείριση του  Κράτους εφαρμόζεται από την Εκτελεστική Εξουσία  που  είναι η Κυβέρνηση.
Η δε εφαρμογή επιτυγχάνεται με δύο κυρίως τρόπους: 
      α) Τη συλλογή φόρων και δασμών και 
      β) Τη διασφάλιση Της εσωτερικής και εξωτερικής Ασφάλειας               και  επίβλεψη  της τάξης.
Και η ασφάλεια και η τάξη, αποτελούν δυο από τις πιο παρεξηγήσιμες έννοιες, ιδίως από τους «καθαρόαιμους και βέρους αριστερούς που τόσο γλαφυρά και εύστοχα καταγγέλλει ο Πανούσης. 
       Σύμφωνοι ;
       Όμως κύριος μοχλός για την εσωτερική ασφάλεια είναι η αστυνομία και της εξωτερικής ο στρατός. Ακόμη η αστυνομία συμβάλει και και στην συλλογή δασμών και φόρων αλλά και στην πρακτική λειτουργία και εξάσκηση της Δικαστικής Εξουσίας (Δικαστές, φυλακές και σωφρονιστικό σύστημα). Η διασφάλιση της ασφάλειας  του πολίτη, είναι αποκλειστικό  έργο της αστυνομίας Κυρίως επιτυγχάνεται μέσω της αστυνόμευσης και της καταστολής, ναι και της καταστολής.
        Βεβαίως το είδος, η ποιότητα και ο τρόπος όχι μόνο της καταστολής, της ασφάλειας, της αστυνόμευσης αλλά και της όλης σχέσης και συμπεριφοράς της αστυνομίας καθορίζεται από την Κυβέρνηση. Αριστερή Κυβέρνηση ανάλογη αστυνομία, Δεξιά κυβέρνηση η γνωστή αστυνομία. 
     Τελικώς κράτος και αστυνομία είναι αλληλένδετα στοιχεία και μόνο το Γ Ράιχ (οι ναζιστές και φασίστες) διέλυσαν την αστυνομία και τη αντικατέστησαν με παρακρατικά σώματα (Ες Ες, Γκεστάτο κ.τ.λ) ( 2) .
     Τώρα σε ένα άλλο προχωρημένο στάδιο με πλάτυνση και ωρίμανση της Δημοκρατίας (εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η Αριστερά), μετά από την πάλη των τάξεων και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, που είναι ο Σοσιαλισμός παράλληλα σμικραίνει το ίδιο το κράτος με όλα τα αλληλένδετα στοιχεία, όπως είναι η αστυνομία και αντικαθίσταται όχι με παρακρατικά ή παρακομματικά σώματα και σκοτεινούς μηχανισμούς, αλλά με τις μεγαλειώδεις σημαίες που λέγαμε στην αρχή. Τουλάχιστον αυτά λένε τα βιβλία .....



(1) ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ:  Ο Όρος  Αριστερά  ΣΤΗΝ  Πολιτική , σήμερα, αναφέρεται κυρίως σε αντιλήψεις και θέσεις που προωθούν την ισότητα, την πολυπολιτισμικότητα και τον διεθνισμό,  ενώ διάκειται ουδέτερα και πολλές φορές εχθρικά απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο .

(2) Δείτε και τη στρατιωτική οργάνωση της χ.α

ΥΣΤ. Να με συμπαθάτε, αλλά επειδή είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με πολικό κείμενο, από τη μια το χάρηκα γιατί μου θύμησε τις αλλοτινές εποχές κι από την άλλη τσατίστηκα γιατί επανερχόμαστε στη γνωστή παιδική ασθένεια ... τον ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟ! Το θυμάστε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου