theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ...ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ!!!

ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ 
 Κυπαρισσιακός κόλπος

      Πολλάκις  με επιμονή και σθένος μέχρι παρεξηγήσεως και άδικων σκέψεων, βεβαίως γενικών, αορίστων και υπογείων, έχουμε αναφερθεί κατά κόρον στο μείζον θέμα της προστασίας του Κυπαρισσιακού Κόλπου και  έχουμε καταγγείλει τη λυσσαλέα αντίδραση των τοπικών φορέων της Τ/Α, τοπικών παραγόντων και μαζί την στάση του τοπικού τύπου που με τα δημοσιεύματά του υποδαυλίζει  όχι μόνο τους τοπικούς άρχοντες αλλά και τους δημότες. Μάλιστα έχουμε τονίσει πως όλα αυτά είναι κόντρα στο τοπικό και γενικό συμφέρον και είναι εντελώς ακαταλαβίστικα. 
     Όμως τα μέτρα που τα τελευταία χρόνια αναγγέλλονται και προγραμματίζονται μένουν στην μέση, όπως  Master plan για τον Καγιάφα, Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για Περιφερειακό και με την παρέμβαση του ΣτΕ Εθνικό Πάρκο, διαβουλεύσεις, συσκέψεις και κόντρα από τα ίδια, αλλά μέχρι εκεί...Υπόψη μόνο η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη έχει φθάσει μέχρι την υπογραφή του υπουργού., 
   Ευτυχώς που το θέμα το έχει πάρει πάνω της η Ε.Ε και δεν υποχωρεί με τίποτα και μπράβο της. Είναι ασπίδα! (1) (κλικ ΕΔΩ). Η σπάθη της Αιτιολογημένης Γνώμης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου(1΄) αιωρείται συνεχώς πάνω από  την απραξία και τη διστακτικότητα της χώρας μας.
      Θυμηθείτε δε ότι πριν από τις τελευταίες εκλογές έγραφα  και μάλιστα με κόκκινα γράμματα:Ο Καγιάφας θα ξεβαλτώσει μόνο εάν γίνουν δύο πράγματα τα οποία έρχονται σαν τα ορμητικά νερά της Νέδας, παρά τους τόσους μαιανδρισμούς  στην πορεία τους, εάν 
Ο ΣΥΡΙΖΑ  ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ  ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ (κλικ ΕΔΩ
     Και να που πιστεύουμε ακράδαντα ότι πλέον το νερό οριστικά και αμετάκλητα έχει μπει στο αυλάκι αν και η δημοτική αρχή παραμένει η ίδια με τις εμμονές της και τα ...παραμύθια της! Πάντως η δική μας αλλά και όμορες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. (1΄) Η δική μας στη Ζαχάρω έχει μόνη φροντίδα τον ..καλλωπισμό και τα ...διατηρητέα.  
       Ευτυχώς όμως που τα θέματα αρχίζουν πάλι να κινούνται ( να συγχωράμε την ΕΕ) παρά τη μεγάλη ανηφόρα της ζωής. Έτσι λοιπόν σε προσεχείς μας αναρτήσεις θα σας παρουσιάσουμε τις νέες εξελίξεις μετά από την γνωστή παρέμβαση του ΣτΕ, που έρχονται τις προσεχείς ημέρες. 
   Για τούτο έγινε επί τόπου ενημέρωση στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων, Υπουργείο Περιβάλλοντος, ΤΑΙΠΕΔ και στα κεντρικά του ΑΡΧΕΛΩΝ (2) Με λίγα λόγια τα πράγματα έχουν ως εξής:
  • Την επόμενη βδομάδα μπαίνει σε νέα διαβούλευση το νέο Σχέδιο του ΠΔ
  • Παύει ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως Εθνικό Πάρκο.
  • Καθορισμός της περιοχής με τον όρο "Περιοχή Προστασίας της Φύσης"
  • Για τον Καγιάφα οριστική απώλεια των 8 εκατ. ευρώ από τα ΕΣΠΑ. Το Master plan έμεινε πίσω λόγω μη ύπαρξης περιβαλλοντικής μελέτης (3).
                Ανάμεσα δε στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης που διασπείρουν μερικοί επιτήδειοι και μάλιστα επιστημονάρες καπηλευόμενοι την κρίση και την ανέχεια του κοσμάκη, με αποτέλεσμα τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, το τελευταίο τραγελαφικό  είναι ότι  με τον καθορισμό των μέτρων προστασίας (μέχρι τώρα Εθνικό Πάρκο) ολόκληρη η περιοχή καταδικάζεται σε πλήρη υπανάπτυξη μέχρι σημείου που από τον Εθνικό δρόμο και κάτω μέχρι τη θάλασσα απαγορεύεται οποιαδήποτε οικοδόμηση. Στη Ζαχάρω έλεγαν και λέγουν ότι τα όρια αυτά φθάνουν μέχρι τον πλάτανο. Έτσι δεν υποστηρίζουν; Μάλιστα αυτό το μέγα ψεύδος το έκαναν κραδαίνοντας και επιδεικνύοντας τους αντίστοιχους χάρτες χωρίς όμως να ξεχωρίζουν τα όρια της καθαυτής προστατευόμενης περιοχής (4) και της  περιφερειακής ζώνης της. Πες πες ψέματα και συκοφαντίες και ρίχνοντας τόνους λάσπη κάτι θα μείνει, όπως υποστήριζε η Γκεμπελική θεωρία. Προσεχώς θα παρουσιάσουμε την ίδια την περιβαλλοντολόγο του ΥΠΕΚΑ να ξεσκεπάζει την μεγάλη ...πλάνη. Μα είναι δυνατόν; Πριν διατυμπάνιζαν παντού ότι το μπάνιο θα απαγορευτεί στο μεγαλύτερο μήκος της παραλίας. Απίστευτα και όμως τα κάνουν και τα παρακάνουν. Βεβαίως η ιδιοτέλεια και το ίδιο όφελος παρουσιάζει το άσπρο μαύρο, αλλά τέτοια πράγματα  είναι απίστευτα! Το άλλο απαράδεχτο που γίνεται είναι ότι αμφισβητείται από τους ίδιους σκοτεινούς κύκλους και ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως Natura 2000. Ναι μέχρι εκεί φτάνει, δεν ξέρω τι άλλο να πω, η ...... βλακεία τους. Πλέον θεωρούμε ότι δεν είναι τόσο βλάκες οι άνθρωποι,  αλλά διακατέχονται από ιδιοτελή κίνητρα  και ποταπά συμφέροντα. Αλλά πού θα πάει;  Η αλήθεια θα λάμψει και θα ξεβρακωθούν.

   Πώς λένε ότι η εφημερίδα έχει πάει στο τυπογραφείο, κάπως έτσι κι εγώ το παραπάνω κείμενο το είχα έτοιμο προς ανάρτηση από προχτές, έως ότου χτες ενημερώθηκα για τη σύσκεψη του Σαββάτου στον Πύργο  (κλικ ΕΔΩ) με όλους τους δημάρχους των παρά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο δήμων από τον Πύργο έως την Κυπαρισσία, οπότε αφενός επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω και επικαιροποιήθηκαν επί τα χείρω όλα όσα είναι γραμμένα παραπάνω και τους αφορούν και αφετέρου αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά πώς έτυχε τέτοια οπισθοδρομική συγχορδία:  Μα δεν κατανοούν επιτέλους  ότι εδώ ισχύει το Ευρωπαϊκό δίκαιο, ανεξαρτήτως εάν έχει εναρμονισθεί η ελληνική νομοθεσία ή όχι; (5) Οι αθεόφοβοι αποφάσισαν να θεσπίσουν ένα ¨Δίκτυο Δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου" με σκοπό και στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Μάλιστα! Εδώ το Σχέδιο πάει σε διαβούλευση κι αυτοί  ...ντουφεκάνε στη Βουνούκα ή καλλίτερα ....χτενίζονται. Το πάνω δε από κάθε παραλογισμό είναι  ότι από τη μια επικαλούνται το σεβασμό στο περιβάλλον  και κόπτονται για την ήπια ανάπτυξη και από την άλλη είναι υπέρ της επένδυσης του Παπά που σημαίνει θυσία και αποτέφρωση αμμοθινών και δάσους. Το άλλο δε για γέλια και για κλάματα είναι που ένας .. Δομέστικος στη Ζαχάρω μαζεύει υπογραφές ....για τον πόλεμο, λες και οι άλλοι παραπάνω στην Αθήνα και στην Ε.Ε. μασουλάνε κουτόχορτο.


(1) Ασπίδα σε όλα! Όχι μόνο στις ανθρώπινες παρεμβάσεις στον αιγιαλό (αμμοληψίες, δόμηση κτ.λ.) αλλά και  στις όποιες άλλες, ΣΧΟΑΠ και τέτοια. 
(1΄) Στο σημερινό Ευρωπαϊκό δικαστήριο θα αποφασισθεί η καταδίκη ή όχι της Ελλάδας, που είναι σίγουρη, και σε επόμενο στάδιο θα αποφασισθεί το πρόστιμο.
(2) Πρέπει να σημειώσω ότι οι επισκέψεις έγιναν μαζί με το φίλο Μπίλη Δρακόπουλο και μάλιστα με την ιδιότητα της "Πολύμνιας".
(3) Θα θυμάστε την επιμονή μερικών υψηλών ξερόλων της περιοχής μας που παραδόξως διατυμπάνιζαν ότι το περιβόητο ΠΔ για την παραλία δεν ΄σχετίζεται με τον Καγιάφα. Δυστυχώς αυτές οι ύποπτες και ιδιοτελείς απόψεις και φωνές έχουν παρασύρει και τη δημοτική αρχή της Ζαχάρως αλλά και την αντιπολίτευση και δυστυχώς τους περισσότερους ανθρώπους.  
(4) Όπως μας τόνισε πολλές φορές η συγκεκριμένη περιβαλλοντολόγος του ΥΠΕΚΑ η περιοχή της καθαυτής προστατευόμενης περιοχής θα είναι η παραλιακή ζώνη που θα καλύπτει τον αιγιαλό, τις αμμοθίνες και τα παραλιακά δασύλλια. Οι υπόλοιπες περιοχές μέχρι την εθνική οδό, που είναι κυρίως αγροτικές αποτελούν την Περιφεριακή Ζώνη .όπου  για τη δόμηση θα τεθούν ορισμένα μέτρα για ήπια περιβαλλοντική ανάπτυξη όπως η αρτιότητα και το ύψος κι αυτά ανάλογα με την απόσταση από την παραλία.Στους δε υφιστάμενους οικισμούς, εννοείται νομίμως, είναι δεν είναι εντός της Περιοχής Προστασίας ή εντός της Περιφερειακής Ζώνης  επουδενί υπεισέρχεται  το Π.Δ. και συνεχίζουν να ισχύουν  
(5) Δεν χρειάζεται να τους συγκρίνεις, εδώ στην Ηλεία αν και πρώτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ (3-1-1) δεν έχει κανέναν δικό του δήμαρχο. Είναι όλοι...παλιάς ...κοπής και βάλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου