theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΤΩΠΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

      Τα μάθατε φαντάζομαι τα νέα της Αλεξάνδρας. Γιατί οπωσδήποτε περί τέτοιων πρόκειται. Οι δήμοι, παρά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ξανασυσκέφθηκαν, τώρα στην Κυπαρισσία, και πάλι επανέλαβαν τα ίδια και τα ίδια. Το βιολί βιολάκι! Αποφάσισαν για άλλη μια φορά να φτιάξουν "δίκτυο"  που -άκουσον άκουσον - θα διεκδικήσει θα αποτρέψει αρνητικές αποφάσεις της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. Μάλιστα! Τόσο ισχυρό θα είναι το Δίκτυο που θα αλλάξει το ισχύον καθεστώς γιατί δεν επιτρέπει την παραμικρή παρέμβαση στην περιοχή και να εκδοθεί νέο Π.Δ. το οποίο να προβλέπει τη φιλική προς το περιβάλλον και εναρμονισμένη με την ιδιαιτερότητα της περιοχής αναπτυξιακή παρέμβαση. 

  Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, να χαϊδεύουμε τα αφτιά μας και να αλληλολιβανιζόμαστε. 
     Καλό θα ήταν να πουν τι θεωρούν ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα. Μήπως εννοούν την ελεύθερη δόμηση σε όλη την παραλιακή ζώνη ακόμη και στην περιοχή της άμεσης προστασίας; 
     Βεβαίως έχουμε τονίσει υπέρ το δέον τι είναι το Ευρωπαϊκό δίκαιο, τι είναι οι Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, που είναι η μόνη υπογεγραμμένη από υπουργό, τι είναι η "Περιοχή Προστασίας της φύσης" και τι η περιφερειακή της ζώνη. Περί αυτών και αρκετών άλλων που έχουν να κάνουν με το θέμα ακούστε τι μας είπε η περιβαλλοντολόγος του υπουργείου που χειρίζεται το όλο θέμα. Έτσι γιατί τι  να κάνουμε; Ένα και Ένα κάνουν δύο! 
Σε αυτή δε την επίσκεψή μας στο υπουργείο Περιβάλλοντος  καλέσαμε τους αρμόδιους να συμμετέχουν σε μια ημερίδα στη Ζαχάρω που προγραμματίζαμε να κάνουμε, αλλά και οι δυο ήταν απόλυτοι ότι πλέον το θέμα έχει περάσει από αυτό το στάδιο της ενημέρωσης και της συζήτησης και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της διαβούλευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου