theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Π.Δ. ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτιστικοί σύλλογοι     Πολλάκις συμβαίνουν πλείστα γεγονότα, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και παντού για τα οποία γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα. Αυτά, τα γεγονότα,  είτε προέρχονται από πολίτες,   , είτε προέρχονται από επίσημες συλλογικότητες, φορείς όπως είναι οι διάφοροι σύλλογοι που στην προκειμένη περίπτωση μας αφορά λόγω της μεγαλύτερης σημαντικότητας.
      Ένα τέτοιο μεγάλο ερώτημα είναι ποιες είναι οι θέσεις και οι στάσεις των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων του τόπου μας απέναντι στο κρίσιμο θέμα της νομικής κατοχύρωσης της προστασίας της παραλίας με το πολυθρύλητο Π.Δ.. Βεβαίως αναφερόμαστε κυρίως στους συλλόγους των παραθαλασσίων χωριών ήτοι: Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ζαχάρως, του Κακοβάτου, της Καλίδονας, του Νεοχωρίου,Ταξιαρχών  και Γιαννιτσοχωρίου, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ζαχάρως, Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων και η Πολύμνια. Εξυπακούεται ότι όχι μόνον οι σύλλογοι που στο όνομά τους προβάλλεται η περιβάλλεται ιδιότητα αλλά και οι υπόλοιποι πολιτιστικοί έχουν  κύριο καθήκον την προστασία του Περιβάλλοντος καθώς η ακτιβιστική, οικολογική αντίληψη είναι ουσιαστικό, σύμφυτο στοιχείο του Πολιτισμού.
Αποτέλεσμα εικόνας για περιβαλλον      Δυστυχώς από όλους αυτούς μόνο ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ζαχάρως και η Πολύμνια έχουν πάρει καθαρή και δημόσια σχέση υπέρ του Π.Δ. με τις σχετικές τους ενστάσεις, όλοι οι άλλοι ποιούν την νήσσαν, ούτε φωνή ούτε ακρόαση λες και δεν τους αφορά καθόλου.
     Γιατί κυρίες και κύριοι Πρόεδροι των Συλλόγων κρύβεστε και αφήνετε να παραπλανούν και να ξεσηκώνουν το λαό οι διάφοροι πρωτοψάλτες και Δομέστιχοι;
     Ιδού η Ρόδος για να αποδείξετε την ουσία του προοδευτικού χαρακτήρα σας.
    Το Περιβάλλον είναι ο Πολιτισμός και όχι τα γουρνοπανηγύρια!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου