theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΊΟς ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ            Κάποιος φίλος, γαμπρός στη Ζαχάρω, ΄σαν απόπλυμα του ντόρου που γίνεται με τα θρησκευτικά με όλα τα συμπαρομαρτούντα μου τηλεφώνησε και ανταλλάξαμε τα εξής:
-     Θεόδωρε γιατί εσείς οι αριστεροί, οι δήθεν προοδευτικοί τα βάζετε με τη θρησκεία και τα θρησκευτικά, δεν γνωρίζετε ότι αυτή και η ορθοδοξία είναι η κιβωτός του Ελληνισμού;"
 -    Τι μας λες;   Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, η θρησκεία, ο χριστιανισμός είναι η ταφόπλακα του ελληνισμού, εκτός εάν θεωρείς ελληνισμό το μεσαίωνα του Βυζαντίου και ότι εκφράζεται με το "Θρησκεία, οικογένεια, πατρίδα"   που άριστα τον ασπάσθηκαν οι δικτατορίες και τον διατυμπανίζουν το ιερατείο και οι απανταχού Ελληνάρες, ακροδεξιοί και οι κάθε μορφής εθνικόφρονες.
 Όμως αγαπητέ μου o  ελληνισμός είναι αυτός που εκφράσθηκε με τον αρχαίο πολιτισμό, της φιλοσοφίας, των τεχνών και
της Δημοκρατίας, τον Πλάτωνα, το Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Επίκουρο, τον Δημόκριτο και λοιπούς γίγαντες. Γιατί ξεχνάς ότι οι χριστιανοί, Μ. Κωστανίνος, Θεοδόσιος, Ιουστινιανός και λοιποί κατέστρεψαν τον  περίλαμπρο αρχαίο μας πολιτισμό και    ξολόθρεψαν τον πραγματικό ελληνισμό.
    {Έχω μεγάλη απορία:Το Μαξίμου θα τον αφήσει τον Φίλη ή θα τον ξαποστειλουν όπως τότε ο Ανδρέας τον αλησμόνητο Τρίτση με κείνο το αμίμητο:Έγραψες ιστορία.Αν θέλετε τη γνώμη μου ότι δεν θα περάσει της Εκκλησίας, διότι αυτά που εκφράζει ο Φίλης, είναι ένα από τα πρωτεύοντα συνθήματα της Αριστεράς εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ίδωμεν } 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου