theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος στο Ειρηνοδικείο Αρήνης

      Ένα από τα γεγονότα που απασχόλησαν την περιοχή μας το καλοκαίρι, ανάμεσα στα διάφορα συμβάντα κυρίως στα πανηγύρια με γουρνοπούλα  ήταν η όλη πορεία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου, του Αγραπιδά  και η δράση με την αντίδραση, κατηγορούμενος και κατήγορος. 

   Σίγουρα ο χαρακτηρισμός, "του Αγραπιδά" εξαρχής προσδίδει μια αντιδημοκρατική σχέση που δυστυχώς περικλείει και την αντίστοιχη λειτουργία και δράση του. Για όλη αυτή την κατάσταση πολύ ενημερωτική είναι η περιβόητη επιστολή του Αριστείδη Αβραμόπουλου πριν πέντε περίπου χρόνια (κλικ ΕΔΩ). Παρόλα αυτά αλλά και παρά την πολιτική τοποθέτηση του Αγραπιδά στον συντηρητικό χώρο, στο κυρίαρχο θέμα για την προστασία της παραλίας του Κυπαρισσιακού  Κόλπου είναι ο μόνος φορέας που έχει κρατήσει σωστή, οικολογική θέση. 


   Λοιπόν η θητεία του εκλεγμένου Δ.Σ του συλλόγου είχε λήξει τον Αύγουστο του ΄15. Σύμφωνα με το καταστατικό του και με καθυστέρηση ενός έτους προκηρύχθηκαν  εκλογές που διενεργήθηκαν στις 18 του Αυγούστου. (1) Στις 17 Αυγούστου, δυο μέρες μετά την  προκήρυξη των εκλογών κατατέθηκε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Αρήνης για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης λόγω της παραβίασης του Καταστατικού επί ένα χρόνο με αποτέλεσμα να λειτουργεί ο σύλλογος χωρίς Δ.Σ. Η αίτηση κατατέθηκε από τον Αριστείδη Αβραμόπουλο, ιδρυτικό μέλος, που παραιτήθηκε λίγο μετά τις εκλογές του 2010 μαζί με άλλους Ζαχαραίους κυρίως (Μπάδας Δημ., Αλεξανδρόπουλος Νίκος και μερικοί άλλοι).

Ως ημερομηνία διενέργειας της σχετικής δίκης είχε ορισθεί η 27η  Σεπτεμβρίου, όπου όμως η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 24 Ιανουαρίου του νέου έτους. 
Εμείς ήρθαμε σε επαφή με τον Αγραπιδά και σε νέα μας ανάρτηση θα αναφέρουμε τις απόψεις του. Επίσης θα προσπαθήσουμε να έχουμε και τις απόψεις του Αριστείδη. Εννοείται και όχι μόνο......  

(1) Το νέο Δ.Σ απαρτίσθηκε περίπου από τα ίδια άτομα με πρόεδρο τον Αγραπιδά, αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο, γραμματέα τον Λάμπρο Γρίβα, ταμία τον Φώτη Παρασκευά και μέλη τους Γρίτζαλη Αντώνη, Ιωάννη Σκαλτσά και Χρήστο Στρίγκα. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Βασ. Δρακόπουλος και Ανδρέας Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου