theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Πολιτική Ταυτότητα και Αυτογνωσία [2]

 


     Για να δούμε ρε φίλε από ανέκαθεν ποιοι ψήφιζαν δεξιά. Ας τα πάρουμε από το ΄40 και την Κατοχή. Τότε λοιπόν όλα τα αστικά προπολεμικά κόμματα, Λαϊκό, Φιλελευθέρων και λοιπά, .. [1] έκαναν τον ψόφιο κοριό και στη συνέχεια κυρίως από την τότε δεξιά δεν προέκυψαν οι Κοιυσλιγκ, οι διάφοροι δωσίλογοι [Μπουραντάδες [2[ Χίτες [3] ταγματασφαλίτες, κουκουλοφόροι ...] και λογής-λογής παρακρατικοί "εθνικόφρονες': Έτσι δεν είναι;
   Στη συνέχεια με τα γνωστά γεγονότα [τρομοκρατία, κοινωνικά φρονήματα, βία και νοθεία] φτάνουμε στην απεχθή χούντα της επταετίας με τα διάφορα ανθρωποειδή, χουντικοί και χουντίσαντες. Το παλιό  συνονθύλευμα   ακολούθησε την πεπατημένη και ως συρφετός σωρεύτηκε και όπως ήταν φυσιολογικό αγκάλιασε τη χούντα. Στη Ζαχάρω άστα να πάνε....
      Αναμφίβολα όλα αυτά τα μπουμπούκια από τη δεξιά προήλθαν, παιδιά της ήταν και σε αυτή κατέληγαν μετά από κάθε μορφής επανόρθωση. Βεβαίως σε όλο αυτόν τον ανεκδιήγητο μετακυλιόμενο περί τη δεξιά ακταρμά ρόλο έπαιξε το παλάτι, η βασιλεία με όλους γαλαζοαίματους με νόηση πιθήκου. Κάπως έτσι με βιολιά και καραμούτζες φτάνουμε στη μεταπολίτευση με μερική μετάπλαση σε φασιστοειδή μορφώματα (Επεν, Λάος, Χρυσή Αυγή κτ.λ. μπάτε σκύλοι αλέστε. Είπαμε μήτρα και χωνευτήρι όλων αποτελεί η Νου Δου.
    Αυτός ο συρφετό με την ομοιογενή  πολιτική χροιά αλλά την έντονη κοινωνικόοικονομική ανομοιογένεια, οι περισσότεροι ακολούθησαν τον Καραμανλή,  αρκετοί, λίγοι τον Ανδρέα και άλλοι ακολούθησαν ακροδεξιά  μορφώματα (χρυσή αυγή κτ.λ.)  και τώρα όλοι μαζί οδηγήθηκαν στον νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη. 
      Αυτός περίπου είναι ο χώρος της  Δεξιάς. Από το 30% που είναι η δύναμή της, τα 2/3 περίπου είναι του αμαρτωλού φυράματος της που πέρασαν από μέσα ή απέξω από τα ακροδεξιά μορφώματος, Και το άλλο οι απόγονοι τους στις σπηλιές της Ν.Δ ελλιμενίσθηκαν, άλλοι   για τα μικρά η μεγάλα του συμφέροντα κι άλλοι οι περισσότεροι λόγω ...κουταμάρας, βλακείας ή ...κουμπαριάς. Μια ευχετήρια κάρτα από τους "αρίστους αρχηγούς τους φτάνει και περισσεύει, περηφάνια κι αγαλλίαση τους γεμίζει [4] 
  Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί και πως ένας βιοπαλαιστής που δεν έχει στον Θεό μοίρα και που την κεφαλήν κλίναι  να υποστηρίζει δεξιά, αντίθετα με το ταξικό του είναι, μια και στερείται εντελώς της παραμικρής ταξικής συνείδησης.

[1]  Στην αντίσταση κατά του κατακτητή αντιτάχθηκαν όλα τα προϋπάρχοντα κόμματα, {Σοφούλης, Καφαντάρης, Πανδρέου, Σοφιανόπ[οπυλος} εκτός του ΚΚΕ. Από τους 800 πολικούς που ήταν εν ζωή μόνο 22 συμμετείχαν στον ένοπλο αγώνα. Ο δε Σιάντος είε προτείνει προσωπικά στον Παπανδρέου να αναλάβει Πρόεδρος σε μια κυβέρνηση του βουνού. [πηγή "οι ΑΤΑΚΤΟΙ" του Διονύση Χαριτόπουλου. 
[2] Μπουραντάς: Ο αρχηγός της Αρστυνομ ίας Πόλεων,και συνεγάτης, καταδότης  των Γερμανών και αφού αθωώθηκε από την δεξιά έγινε και βουλευτής της το ΄50.
[3] Το 1950 η «Χ» αναγνωρίστηκρε από το μετεμφυλιακό κράτος ως αντιστασιακή οργάνωση.
[4] Εκεί γύρω που μετακόμισα στην Πελλίνης, στη γωνία με την Πατησίων ήταν ένας ..κακομοίρης σε μια τρύπα μαγαζάκι και πουλούσε λουλούδια, που τα  μετέφερε με ένα παλιοτρίκυκλο. Κάποια μέρα βγάζει από τη τσέπη του μου λέει γελώντας με περισσή αυταρέσκεια:  " Κοίτα δω ο βασιλέας μου έστειλε κάρτα..." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου