theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ----ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ & ΔΕΞΙΑ


 Στα τοπικά νέα στις 3 του Μάη σχετικά με την συνάντηση της Αυγερινοπούλου με γυναίκες στη Ζαχάρω σε μια φωτογραφία είναι και η γνωστή και φίλη, τρανή Καλιδονίτισσα 
Τριανταφυλλιά. Οπότε το σχετικό σχόλιο μου ήταν: 
Απίστευτο μου φαίνεται Η Τριανταφυλλιά να είναι 
...οπαδός της Αυγερινοπούλου.....
Κι αυτό επειδή γνωρίζω την ιστορία και την πολιτεία της, οπότε αρκετά απόρησα. Χτες λοιπόν με παίρνει τηλέφωνο η Τριανταφυλλιά και με τη γνωστή ντόμπρα, βροντώδη φωνή της, αναμιγμένη με το ανάλογο πηγαίο γέλιο της, μου λέει:
Πολύ το διασκέδασα που το διάβασα. Εγώ είμαι μαζί με όλες τις γυναίκες, οιουδήποτε χώρου και πρέπει όλες οι γυναίκες να ψηφίζουν γυναίκες και μόνο..
  Την άλλη μέρα μου τα έστειλε και γραφτά, οπότε τα παραθέτω στο τέλος.
     Πολύ μπερδεύτηκα με αυτή την άποψη. Βασικά να καταθέσω ότι την Τριανταφυλλιά, όπως έχω γράψει αρκετές φορές σε αυτό το βήμα, την εκτιμώ για τη μεγάλη της προσφορά στο χωριό της την Καλίδονα και γενικά είναι μια αξιόλογη ΚΥΡΙΑ. Περίμενα όμως να είναι πολιτικοποιημένη και μάλιστα με ταξική συνείδηση, πράγμα με το οποίο αυτή η εκφρασμένη αντίληψη, όχι μόνο δεν συνάδει αλλά στην ουσία αντιτίθεται σε αυτές τις αξίες. Βεβαίως με τα δικά μου κριτήρια. 
Σίγουρα ξεκινά με τη πρόθεση ότι υπηρετεί τον αναγκαίο φεμινισμό και την αλληλεγγύη προς στις γυναίκες, όμως
 φεμινισμός  είναι ακτιβισμός και σίγουρα τοποθετείται στον προοδευτικό χώρο. Η δεξιά γενικά πάντοτε ήταν αντίθετη και πολέμια ακόμα και με τις βασικές αρχές του, όπως ψήφος στις γυναίκες, λίγο παλαιότερα, έμφυλη ανισότητα κυρίως στις κοινωνικές δομές, δικαίωμα στην άμβλωση κτ.λ. 
   Εάν είναι σε ένα ακροδεξιό, η μεταφασιστικό κόμμα ή και νεοφιλελεύθερο ακόμα, μια γυναίκα όπως η Μπελώνη π.χ πρέπει να τη συνδράμουν όλες οι γυναίκες;
  Και τ΄ άλλο εν κατακλείδι οι άξιοι και σπουδαίοι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν από το φύλο..
 Η άποψη της Τριανταφυλλιάς:

Αγαπητέ Λάκη Καλημέρα προς ενημέρωση του διαδικτυακού σου κοινού:<<Είμαι οπαδός κάθε γυναικείας προσωπικότητας, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης που αγωνίζεται σε οποιανδήποτε χώρο, που διεκδικεί, απαιτεί και προσφέρει έστω και ένα χαμόγελο με την καλημέρα της Μας κάλεσαν και πήγαμε…και γιατί να μην πάμε;;; και όποιοι άλλοι μας καλέσουν θα πάμε.. Να ακούμε, να φέρουμε τις αντιρρήσεις μας να κάνουμε διαλογική συζήτηση, να σχηματίζουμε προσωπική άποψη ώστε να πράττουμε σωστά .Και όχι να μας πασάρουν ότι θέλουν και να λέμε <<ΝΑΙ…>> Η το άλλο να μας θυμούνται όταν θέλουν να είναι έγκυρα τα ψηφοδέλτια. Και μετα να μην μας ψηφίζουν;;; Είμαι οπαδός κάθε γυναίκας που αγωνίζεται για την προσωπική της αξιοπρέπεια, να μην την απαξιώνουν, να της αναγνωρίζουν της ικανότητες της, το μυαλό της, και να μην την προσβάλλουν δημόσια και να την σέβονται. Μόνο μια λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ.!! Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν η σημερινή θέση της γυναίκας στην κοινωνία είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με άλλες εποχές…Συγχαρητήρια σε κάθε γυναίκα που παίρνει το θάρρος και βγαίνει μπροστινή Εύχομαι ειλικρινά σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε όλα τα ψηφοδέλτια να έχουν καλή επιτυχία και ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Εμείς οι γυναίκες πρέπει να ψηφίζουμε γυναίκες… …ΝΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΊΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ Η ΚΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΆΤΩΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ
Καλή συνέχεια…

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΝΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ, Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΟΝΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΌΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΞΉΓΗΣΗΣ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΌΤΙ "ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΆΤΩΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ" ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΎΛΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΛΑΪΚΙΣΜΌ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ [ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 1Ι ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου