theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Τι μας τα πρήζετε με το 2015 ?

Έφη Νάτση-Ελισσαίου

     Τι συνέβη ?Εντελώς με απλά λόγια ,με ενδιαφέρουν οι απλοί άνθρωποι κι όχι τα "τζιμάνια " της αριστεράς και της φαγωμάρας,που ξεκινάνε απο την γέννηση του Μάρξ για να αναλύσουν δυο απλά πράγματα . Το 2015 λοιπόν....
   Είπε ο Τσιπρας δώστε μου μια επιταγή-εντολή να πάω να ζητήσω απο την Ευρώπη να αναστείλω τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν. .Ο λαός στα πεζοδρόμια ψήφισε ΟΧΙ στα μέτρα.

   Πάει ο Τσίπρας στην Ευρώπη και πήραμε τον πούλο ,τον εκβιάζουν στα ίσια , του λένε: Σε πετάμε έξω αν δεν συμφωνήσεις σου δίνουμε και 5 ευρώ και κόψτε τον λαιμό σας δεν μας ενοχλεί καθόλου αν φύγετε.
      ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχε καμία εξουσιοδότηση απο τον λαό 
ο Τσίπρας να βγαλει την Ελλάδα έξω απο το ευρώ ή την ΕΕ?
    ΟΧΙ δεν είχε .Οι άλλοι εδώ του είχαν αφήσει άδεια τα ταμεία και οι προυχοντες αγοαράζανε ελβετικά ομόλογα και τραπεζικά προιοντα άλλων χωρών και στραγγίξανε την Ελλαδα,την πτωχεύασανε ,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ?
     Δυστυχώς επτωχεύσαμε είπε ο Χαρίλαος Τρικούπης 10 Δεκέμβρη 1893 .Αυτό εγινε και το 2015.Οι δεξιοί,γνωστοί προδότες ιστορικά γνωστοι , φώναζαν στους εχθρούς, βαστάτε για να τον λιώσουμε Βάστα Σόιμπλε και Γερουν γερά λέγανε .Αναγκάστηκε να υπογράψει ,ήταν πραξικόπημα της Ευρώπης ,ο Βαρουφάκης μια χαρά προθυμος στο σχέδιο Σόιμπλε και ο "αειμνηστος" Λαφαζάνης με το μυαλό που κουβαλούσε στα κάγκελα ,ξεσήκωσε τον κόσμο .     Ααααμ το νόμισμα που ήλπιζε απο Ρωσία ανυπαρκτο Κλείσανε τις στρόφιγγες τις οικονομικές και μας έπνιξαν .
 Ήρθε ο Τσίπρας με μνημόνιο και λέει στον λαό ,ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ψηφίστε με να εφαρμόσω με τον ανθρωπινότερο τρόπο το μνημόνιο .
ΤΙΜΙΑ και ΗΘΙΚΑ κατέβηκε στις εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015, και ο λαός τον ψήφισε ,τον εμπιστεύτηκε πάλι.
ΑΝ ο Τσίπρας δεν ήταν ηθικός δεν θα κατέβαινε στις δεύτερες εκλογές είχε τρησιμισυ χρόνια μπροστά του ακόμα αν ήθελε .
Τα κατάφερε όσο γινόταν καλύτερα ,κρατησε όρθιο τον λαό αποκατέστησε όσο μπορούσε τις συνθήκες ,πονέσαμε όλοι πολύ αλλά απο τα μνημόνια βγήκαμε και ρύθμισε το χρέος μέχρι το 32. Άφησε δε και 37 δισσεκατομμύρια στα ταμεία .
  Για μένα λάθος που άφησε τόσα πολλά ,αλλά η ιστορία θα του το αναγνωρίσει , αν ήταν έστω και λίγο ευκαιριακός πολιτικάντης έπρεπε να τα μοιράσει στην μεσαία τάξη και θα ήταν για άλλη μια τετραετία Πρωθυπουργός .Κατάφερε την Συμφωνία των Πρεσπών με τους καλύτερους όρους για την Ελλάδα όταν η γελοία παράταξη του Μητσοτάκη αγκαλιά με τους ακροδεξιούς ούρλιαζε στο Σύνταγμα,"για την πατρίδα ρε γμτ" όταν ο πατέρας του ΗΔΗ απο το 92 είχε πει "και ποιός θα ασχολείται με το όνομα Μακεδονία σε δέκα χρόνια? " κι αν δεν του την έπαιζε ο Σαμαράς θα ταχε απο τότε βρεί ο πατήρ Μητσοτάκης .
    Στην συνέχεια έγινε προσπάθεια αναστήλωσης των εργασιακών σχέσεων, με κατάργηση του υποκατώτατου μισθού στους νέους, επιστροφή κάποιων συλλογικών συμβάσεων.
 Ψηφίστηκαν Νόμοι που προστάτευαν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ,τα κοινωνικά δικαιώματα των LOATKI σημαντικές νομοθετήσεις στα κοινωνικά θέματα .Ψηφίστηκε και η Απλή Αναλογική ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς .
Στα ασφαλιστικά οι εισφορές το 2018 πέσανε αλλά οι προσπάθειες για τις συντάξεις δεν μπορούσαν να διορθώσουν τα προβλήματα αφού ο Βενιζέλος το 2013 είχε κάνει κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων ,είχε δώσει τα λεφτά των ασφαλισμένων δηλαδη στην Ευρωπαική Τράπεζα .Κι αν πούμε αυτό που λέγαμνε κάποιοι να βγούμε απο την ΕΕ ή το ευρώ τι ακριβώς θα τρώγαμε ?Πρωτογενής τομέας ανύπαρκτος ,εισάγουμε ακόμα και γάλα ,αγροτική οικονομία στο ναδίρ ,βιομηχανία στο μηδέν μια χώρα που κατάντησε να υπηρετει μόνο την Ευρώπη ,τουρισμός και καφενεία αυτό είμασταν .Κι άλλη μια γενναία και τίμια πράξη του Τσίπρα ήταν να παραδώσει την εξουσία και να πάει σε εκλογές μόνο και μόνο επειδή δεν πηρε καλό ποσσοστό στις Ευρωεκλογές ,δεν ήθελε να κυβερνήσει χωρίς λαικό έρεισμα .ΔΥΝΑΜΗ ο Τσίπρας !Άλλος θα έλεγε ,και τι έγινε Ευρωεκλογές είναι , θα διορθώσω μέχρι να τελειωσει η θητεία μου .
   Σαν τον Αλέξη Τσίπρα θα αργήσει πολύ να ξαναβγεί τέτοιος ηγέτης και τέτοιος άνθρωπος, τόσο δυνατός και παράλληλα ανθρώπινος  που ποτέ δεν φέρθηκε αυταρχικά στην εσωκομματική του αντιπολιτευση που πολλές φορές ξέφυγε απο την συντροφικότητα και τον χτύπησε και κάτω απο την μέση .Είμαστε τυχεροί ως αριστερά που έχουμε μπροστά αυτόν τον νέο χαρισματικό άνθρωπο. Αφήστε όσοι έχετε μεγάλες ανάγκες στην άκρη τις ουτοπίες και ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει γιατι αλλοιώς θα στέλνετε sms στο ΚΚΕ να έρθει να σας σώσει το σπίτι αλλά χωρίς νομοθεσία προστασια δεν υπάρχει .Ούτε η βαση στις Σχολές καταργείται χωρις νομοθεσία .ΑΝ ξανάρθει αυτός ο καταραμένος ΟΛΑ θα γινουν ΙΔΙΩΤΙΚΑ .Κανονίστε να πεθαίνουμε στα παγκάκια όπως γίνεται στις μεγάλες Μητροπόλεις του Καπιταλισμού .
Κουράστηκα να μιλάω ,αν μπορούν οι κακιασμένοι να μην έρθουν στο πόστ ,τους έχω παντελώς βαρεθεί που δουλεύουν την κοινωνία με ουτοπίες ,ενάντια στην ενότητα του λαο΄υ μας κατά της δεξιάς .Να τελειώσουν οι εκλογές γιατί κουραστήκαμε πολύ με ανοησίες και ψευτιές όλη μερα απο τα Μίντια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου