theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΤΕΧΝΕΣ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

     Είμαι υπέρ της πεποίθησης ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν, λίγο ή πολύ, την τάση για την τέχνη. Άλλος είναι τεχνίτης, πιάνει το χέρι του ή μάγειρας κι άλλος καλλιτέχνης, άλλοι  τραγουδάνε κι άλλοι χορεύουν. Ο χορός δεν είναι η προβολή της ψυχής επί  της γης, όπως λέει ο ποιητής;
  Στην τέχνη, αποτυπώνονται η ψυχική κατάσταση, οι ιδέες, τα αισθήματα, τα συναισθήματα, οι αισθήσεις και τα οράματα που σε τελική ανάλυση όλοι οι άνθρωποι τα έχουν και τα παραέχουν. Μιλάμε είτε για τις καλές τέχνες [1], είτε για τις εφαρμοσμένες. Βεβαίως στις πρώτες υπεισέρχεται το ταλέντο [έμφυτη επιδεξιότητα] και στις δεύτερες η εμπειρία, και στις δύο όμως κυριαρχούν η επιμονή και η προσπάθεια.
  Υπάρχουν τόσα και τόσα παραδείγματα που πληρούν και επιρρωνύουν τα παραπάνω αναγραφόμενα. Προκειμένου δε να μην παρεξηγηθώ για περιαυτολογία ή και κομπασμό ακόμη δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτά διόλου την αφεντιά μου.
   Έτσι τυχαία θα αναφερθώ στο φίλο μου, τον Κώστα Λουλούδη.
Ο Κώστας που λέτε έχει ένα συμπαθητικότατο μπαρ-καφέ τη "Μυθωδία" στη μέση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, απέναντι από τα Παναθήναια, δίπλα ακριβώς στη θρυλική "Σόνια" που δυστυχώς έχει κλείσει και παραμένει μόνο η ταμπέλα της. Γνωριστήκαμε εκεί, που πολλάκις πίνω τον καφέ μου και όπως μας συμβαίνει με ένα πρόσωπο που συναντάμε και τακιμιάζουμε, ξέρω εγώ γιατί, έχουμε τον ίδιο ίσκιο λένε, αυτό συνέβη  και με τον Κώστα.  Το ίδιο και με τον φίλο του, τον Σαντορινιό Αντώνη Γκότση. 
   Μια μέρα λοιπόν που με είδε ο Κώστας με το λάπτοπ  μου λέει με την πρέπουσα αιδημοσύνη:
-Για μπες στο youtube και γράψε Κωνσταντίνος Λουλούδης 
   Έτσι κάνω και βλέπω έναν νέο χαμογελαστό να τραγουδά ένα τραγούδι και μάλιστα με μουσική και στίχους δικούς του. 


Ακούστε και τα υποδέλοιπα


[1] Καλές Τέχνες: Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Εικαστικές τέχνες (Ζωγραφική, Χαρακτική), Λογοτεχνία, Ποίηση. Μουσική Θέατρο, (Όπερα, Χορός, Παντομίμα), Κινηματογραφία (έβδομη τέχνη). Φωτογραφία (όγδοη τέχνη), Κόμικς (ένατη τέχνη)
Εφαρμοσμένες Τέχνες: Μαγειρική,       Διακοσμητική Γραφιστική Επιπλοποιία Μικροτεχνία, η οποία συμπεριλαμβάνει και την αργυροχρυσοχοΐα,       Αγγειοπλαστική, Ηθοποιία, Οπτικοακουστικές Τέχνες, Υφαντουργία, πλέξιμο και ραπτική, συμπεριλαμβάνοντας και τη μόδα, Κομμωτική, Πυροτεχνουργία, Γκράφιτι, Στατιστική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου