theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

      Πράγματι είναι μια καταπληκτική  φωτογραφία. Τη βρήκα στη Λαογραφική συλλογή του Ηλία Τουτούνη, από τον οποίο έμεινα έκθαμβος με τον πλούτο των λαογραφικών στοιχείων και την πλημμυρίδα των λέξεων, φράσεων και αποφθεγμάτων που αποτελούν βασικούς λίθους, αγκωνάρια στα θεμέλια του έθνους μας. Και1000 μπράβο στους σκαπανείς, σαν τον Ηλία που  τα κρατούν στην επιφάνεια. Τεράστιο έργο!!!


   Εξαιτίας λοιπόν αυτής της σπάνιας φωτογραφίας, παίρνω την άδεια σας, ας είναι και καταχρηστικά και λαβαίνω το λόγο περί συνουσίας   Βεβαίως όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι και το σκοπό της, αναπαραγωγή και ευχαρίστηση, ηδονή. Και εξυπακούεται ότι γράφω γίνεται αφενός λόγω σχετικής επαγγελματικής μου εντοπιότητας, κτηνίατρος, νομίζω  το ξέρετε, και αφετέρου ως πρώην ανήσυχος, ανένταχτος και παντοτινός, και ουχί αναπάντεχος,  εραστής της ...αλήθειας.   
   Λοιπόν πασιφανές είναι ότι η συνουσία, ως λέξη και λειτουργία αποτελείται από δύο πανίσχυρες λέξεις-έννοιες. Το συν και την ουσία. Τι  πρεσβεύει η κάθε μια κι αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Τεράστιο το συν και περισσότερο η ουσία. Σε όλες τις κουλτούρες και τις κοινωνίες η κυρία συνουσία αποτελεί την πιο χρήσιμη δραστηριότητα, καλύτερα  λειτουργία σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο.
    Να μην πλατειάζουμε με τα "θεωρητικά" που εκτός των άλλων είναι και αρκετά δύσκολα, και ας πάμε στο προκείμενο όπως καταδεικνύεται από την εν λόγω φωτογραφία. Κι αυτό θα γίνει με ερωτήσεις, όχι ρητορικές έτσι για να τις κάνουμε αλλά ως επίρρωση των γραφομένων προκειμένου να σας κινήσει το ενδιαφέρον και να το ψάξετε, αν και δεν νομίζω θα βρείτε άκρη. 
    Πάμε λοιπόν:
     📙 Κύρια,  σπουδαιότατη αλήθεια και εξακρίβωση με επιστημονικά κριτήρια είναι ότι     η γιαγιά επιτελεί ένα θεάρεστο έργο. Αλήθεια ποιο είναι; 
      📘 Το άλλο, γιατί τα σκυλιά κολλάνε κατά τη συνουσία, για αρκετό χρόνο: 
   📗 Και το άλλο ως προς τη θέση-στάση των .... εραστών, γιατί η συνουσία γίνεται έτσι  εντός και στη σειρά και όχι εντός και επί τα αυτά (το αρσενικό να καβαλάει το θηλυκό); Η καθόλου ερωτική αυτή θέση είναι αναγκαία  και οφείλεται στην προηγούμενη μορφή της συνουσίας, το κόλλημα[1]Υπόψη αυτά συμβαίνουν μόνο στα σκυλιά και σε  κανένα άλλο είδος ζώου  και φυσικά ούτε και στον άνθρωπο!!! 
   📁Στη συνουσία όμως του ανθρώπου, σχετικά με τη στάση υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.  Περιμένω κάποιος η κάποια να την αναφέρει. Ο ευρών κερδίζει μια ...θεότρελη φωτογραφία της Μόνικα Μπελούτσι ή του Τζέιμ Ντιν!
  📔Να ρωτήσω και το άλλο, μια και είναι σχετικό, αποφεύγοντας δύσκολα όπως ομοφυλοφιλίες και τέτοια. Γιατί τα άλογα συνουσιάζονται όποια στιγμή του χρόνου στον οργασμό,  αλλά γενούν μόνο τη νύχτα;
      📕 Και το τελευταίο για σήμερα, μια και κρίνω ότι θα απαιτηθούν αρκετές απαντήσεις.   Στη συνουσία των ανθρώπων, υπάρχει και άλλη ιδιομορφία, εκτός από την προαναφερόμενη λόγω θέσης. Δεν είναι όμως χαρακτηριστική μια και παρατηρείται και  στους χιμπατζήδες και στα δελφίνια. Σίγουρα έχει να κάνει με τον δεύτερο σκοπό της, την απόλαυση, την ηδονή.     
   
      Αν και το θεωρώ αρκετά περιττό αλλά ας το τονίσω πάλι. Απευθύνομαι σε όλες και όλους σας, ηθικούς και ηθικολόγους, ευλαβείς κι  ανεύλαβους, σεμνούς και σεμνότυφους, ήσυχους και ανήσυχους, Κυρά Κατίνες και Κυρ Παντελίδες,[2] θεούσους και άθεους Όταν αναρτώ τέτοια ή παρεμφερή κείμενα, κόντρα στην κυρίαρχη συνήθεια και κουλτούρα [3], αυτό γίνεται συνειδητά μετά πλήρους επίγνωσης της πραγματικότηταςΣίγουρα θα υπάρξει αντίθεση ή και δυσαρέσκεια πολλών από σας ακόμα και φίλων. 
Τι να κάνουμε όμως, αυτοί είμαστε  και   αυτά κάνουμε. 
Έτσι να με  αγαπάτε και να σας αγαπώ.
 Δεν πιστεύω να αμφιβάλει κάποιος, ακόμα και .....παπάς.

[1] Ομόηχη κάπως με το κόλλημα είναι η τρομερή και τραγική Κολιμά στη Σιβηρία που έλαβαν χώρα θηριωδίες και αφάνταστες βαρβαρότητες μέχρι το θάνατο του Στάλιν. Δείτε το καταπληκτικό βιβλίο  "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΛΙΜΑ" του Βαρλάμ Σαλάμωφ.[ τελευταία διάβασα το βιβλίο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση και γιαυτό το επισημαίνω αν και πολλοί δεν θα συμφωνήσουν με ...το μπλέξιμο ανόμοιων πραγμάτων.  
[2] Για δαύτους κλικ  ΕΔΩ και ΕΔΩ]
[3]Θα το στείλω στις εφημερίδες του Πύργου, όπως κάνω συνήθως αλλά είμαι βέβαιος ότι ευγενικά θα με γράψουν στα...υποδήματά τους.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου