theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η ΚΑΛΙΔΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΒΑΤΟΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

       Από τα αρχαία χρόνια  μεταξύ των όμορων Πόλεων - Κρατών υπήρχε μεγάλη φαγωμάρα, που πολλάκις έφθανε μέχρι τον πόλεμο. Η σχέση της αντιπαράθεσης και της διχόνοιας συνεχίσθηκε σε όλο το προτσές της ιστορίας και περισσότερο με τη δημιουργία των κρατών -εθνών που είχε συνέπεια τα έντονα εθνικιστικά φαινόμενα κυρίως μεταξύ γειτόνων  Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται, οπωσδήποτε με άλλη μορφή, εντός των ίδιων των κρατών μεταξύ γειτονικών πόλεων αλλά και χωριών.  Στην περιοχή μας Πύργος και Αμαλιάδα στα μαχαίρια, Ζαχάρω - Κρέστενα σαν τους κύνες. 
     Αλλά ρε παιδί μου διπλανά χωριά και μάλιστα αδελφά όπως η Καλίδωνα και ο Κακόβατος να τρώνε τα μουστάκια τους στην κυριολεξία είναι έξω από κάθε λογική. Το όλο παράδοξο της αδικαιολόγητης προστριβής είναι οι ασήμαντες αιτίες. Ακούστε και κρίνετε:

       Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κακοβάτου 
τοποθέτησε μια φωτεινή πινακίδα καμιά 
τριανταριά μέτρα κάτω από τη  
διασταύρωση με την εθνική. 
     Να όμως που η περιοχή ανήκει στα διοικητικά όρια του Δ.Δ. Καλίδωνας.
    Ποιος είδε τους Καλιδοναίους και δεν φοβήθηκε!
    Παράπονα και φοβέρες προς το παρόν. Όπως μαθαίνουμε πρόκειται να γίνει διάβημα στο δήμο με κοινοποίηση στην Περιφέρεια. Αρκετοί δε θερμόαιμοι, ωρυόμενοι με μέγα πάθος πατριωτικό υποστήριξαν την βίαιη..υποστολή της πινακίδας. (Βυθίστε το Χώρα..)
      Βεβαίως δεν είναι το μοναδικό επεισόδιο. Η προστριβή υποβόσκει από πολύ παλιά. Θα σας  ενθυμίσουμε την ιστορία με τα αρχαία του Νέστορα, όπου ο λόφος ανήκει μεν στην περιοχή δικαιοδοσίας του Δ.Δ. Καλίδονας αλλά από το 1904 που ανακαλύφθηκαν οι θολωτοί τάφοι από τον Γερμανό Ντέφλερ είναι καταγεγραμμένοι ως θολωτοί τάφοι Κακοβάτου και  με αυτό το όνομα τα διάφορα κτερίσματα εκθέτονται σε ειδική προθήκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 
      Σίγουρα τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα ή μερικοί θέλουν να τα παρουσιάζουν έτσι για ευνόητους λόγους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου