theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΤΣ
      Σε πολλές αναρτήσεις έχουμε αναφέρει διάφορα ευτράπελα περιστατικά και συμβάντα που  διαδραματίζονται στα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ μέσω των οποίων καταγράφεται το νεοελληνικό κιτσαριό, η γκλαμουριά σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, χαρακτηρίζουν τη λαϊκίστικη πλευρά του νεοέλληνα και πηγάζουν από τη διαστρέβλωση  της αλήθειας, τη στρεβλή μίμηση και την εύκολη υιοθέτηση "πιασάρικων" αντιλήψεων. Από την αισθητική μέχρι κι αυτή την πλευρά της υγιεινής υποτάσσονται στην άγνοια και στην δύναμη της επίδειξης. 
     Η μουσική επένδυση, σκυλάδικα του κερατά και χαζοτράγουδα της πιο χαμηλής στάθμης, που κυριαρχούν όλων των υπολοίπων, έχει σχολιασθεί και στηλιτευτεί δεόντως.
    Προχθές λοιπόν που ταξίδευα με το σύνηθες δρομολόγιο 4μ.μ από Αθήνα για το Γιαννιτσοχώρι, έγινα μάρτυρας μιας κιτσαρίας άλλου επιπέδου. Έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα του λεωφορείου που έτσι κι αλλιώς είναι αποπνιχτική για τους γνωστούς λόγους της συγκέντρωσης πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται.  Δεν έφθανε   λοιπόν αυτό το αναγκαστικό γεγονός αλλά από την αρχή του ταξιδιού, κάθε 15 με 20 λεπτά ο χώρος γέμιζε από μια μυρουδιά που σού έπνιγε τα ρουθούνια.Τι γινόταν; Από τον ίδιο τον παμπάλαιο εξαερισμό του λεωφορείου έβγαινε ένα αποσμητικό χώρου, που ήταν τόσο δυνατό και αποπνικτικό μέχρι ζάλης. Όλα τα είχαμε ...ο φερετζές μας έλειπε.Μια, δυο, την τρίτη ένας κύριος καλοντυμένος και σοβαρός  που καθόταν κάπου στη μέση, σηκώνεται και πηγαίνει στον οδηγό. Απλά του τόνισε, όπως μας είπε μετά, ότι αυτό είναι πολύ ανθυγιεινό και μάλιστα σε κλειστούς χώρους με πολυκοσμία. Επέστρεψε στη θέση του αλλά σε λίγο επαναλήφθηκε το ίδιο. Οπότε την άλλη φορά ο κύριος σηκώνεται εξαγριωμένος και φωνάζει από τη θέση του:
      : Κύριε οδηγέ γιατί δεν κλείνεις αυτό το πράγμα, σας είπα ότι είναι ανθυγιεινό και αλίμονο να υπάρχει κάποιος αλλεργικός ή κάποιος με πνευμονοπάθεια.
    : Καλά ντε δεν είσαι και μόνος, λέγει ο οδηγός, εδώ είναι και άλλοι και δεν βλέπω να διαμαρτύρεται κανείς.
Συνάμα αρκετοί συνεπιβάτες πήραν το μέρος του οδηγού και επικρότησαν καθένας με τον τρόπο του. Το γνωστό τροπάρι δηλαδή. Οπότε ο συμπαθέστατος κύριος δεν άντεξε και του είπε δυνατά:
        : Ναι κύριε είναι και άλλοι πολλοί, αλλά γιατρός είμαι μόνο εγώ και μάλιστα πνευμονολόγος.
Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα παραπάνω.
 Όλοι κόκαλο .....Βουβαμάρα.
      Σε λίγο στα διόδια, στο Σπαθοβούνι, το λεωφορείο σταματά δεξιά και ο οδηγός ήρθε στη μέση και με ένα κατσαβίδι έκλεισε ...το φυσερό. 
    Τι να κάνουμε το κιτσαριό δυστυχώς έχει κυριαρχήσει στην καθημερινή μας ζωή στις    περισσότερες αισθήσεις μας. Ίσως μόνο η αφή μένει αλώβητη. 
   Γιαυτό τολμήστε, αντιδράστε, διαμαρτυρηθείτε, καταγγείλετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου