theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο δήμος Πύργου απαντά για το θόρυβο γύρω από τις καντίνες


           Μετά τα νέα γραφειοκρατικά κωλύματα που προέκυψαν στην δημοπράτηση των καντινών στις 13 παραλίες του Δήμου Πύργου, ύστερα από την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας με την οποία απαιτείται ξεχωριστός διαγωνισμός για τις καντίνες και την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων, η δημοτική αρχή προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η εξυπηρέτηση των λουομένων στις παραλίες του δήμου Πύργου αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, εν όψει μάλιστα της έναρξης της θερινής περιόδου. Οι καντίνες, εφ’ όσον λειτουργούν στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, καλύπτουν βασικές ανάγκες των δημοτών και των χιλιάδων επισκεπτών και αναβαθμίζουν τις παραλίες του δήμου μας.
          Η δημοτική αρχή ενήργησε έγκαιρα και σωστά για την προκήρυξη των θέσεων, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), όπως άλλωστε είχε πράξει και κατά το παρελθόν και όπως έπρατταν όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι δημοτικές αρχές των παραλιακών δήμων της χώρας. Δυστυχώς, όμως, ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας της δημόσιας διοίκησης δημιούργησε για μια ακόμη φορά συγχύσεις και εμπόδια στην ομαλή εξέλιξη μιας κατά τα άλλα απλής διαδικασίας που αφορά στην αναψυχή, στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της περιοχής. Έτσι, και ενώ η διαδικασία προχωρούσε κανονικά, παρενέβη η Κτηματική Υπηρεσία, η οποία ενημέρωσε το δήμο ότι οφείλει στο εξής να λάβει υπ’ όψη του εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη ομπρελών κλπ. από τους επαγγελματίες των καντινών. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένα νέο τοπίο, το οποίο η δημοτική αρχή δεν δύναται να αγνοήσει. Για το λόγο αυτό συγκαλείται άμεσα δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με τη μίσθωση χωριστών θέσεων για καντίνες και ομπρέλες, βάσει και της έγγραφης οδηγίας της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία πρέπει να συναινέσει στους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού προκειμένου αυτός να καθίσται νόμιμος. Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή δεσμεύεται και θα ενεργήσει ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εκμίσθωσης και να μην υπάρξουν προβλήματα στους λουομένους».
[ΠΗΓΗ PYRGOSPRESS]
Ο δικός μας δήμος αλήθεια τι έκανε;Θα έχει πολύ μεγάλη 
πλάκα να τους  γράψει όλους, όπως εξάλλου το συνηθίζει,. 

Ένα ερωτημα: Αλήθεια που ξείρει ο Δήμος Πϋργου που
ισχυρίζεται ότι όλες οι δημοτικές αρχές των παραλιακών
δήμων της χώρας.κατά το παρελθόν  έπρατταν βάσει
της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ).
ΜΙκρό ολίσθημα βέβαια αλλά έχω την πεποίθηση πλέον ότι ο Κύριος δήμαρχος Πύργου πλέον κάνει και άλλα πολύ μεγαλύτερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου