theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΖΑΧΑΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠ0ΚΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!

        Μετά τον απόηχο της επιτυχίας που έχει και τον πάταγο που προξενεί ο Πολυχώρος Πολιτισμού, το ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ όχι μόνο στην Κυπαρισσία αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή   είναι η κατάλληλη ώρα κι εμείς στη Ζαχάρω να ......ονειρευτούμε. 
     Καθώς λοιπόν ανεβαίναμε ένα βράδυ την ανηφόρα προς την επάνω πόλη -μία είναι η ανηφόρα στη Ζαχάρω- με τον αγαπητό μου κουμπαράκο (1) και του μιλούσα με θαυμασμό και αρκετή ζήλια για το θαύμα στην Κυπαρισσία, επηρεασμένος από τη μεγάλη επιτυχία που διαγράφεται, μου λέει ο Γιώργος. Εν τω μεταξύ είχαμε φθάσει μπροστά στο καφενείο του Μουσαμά. 

           :Να ρε κουμπάρε αυτό το μαγαζί που περικλείει την ιστορία της Ζαχάρως, ολόκληρο τον ταραγμένο προηγούμενο αιώνα, είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για να γίνει ο αντίστοιχος πολιτιστικός χώρος με την Κυπαρισσία.    
         :Μπράβο ρε κουμπάρε, συμφωνώ σε όλα, τόκα το...
Αυτό ήταν το  κέντρισμα κι αμέσως η ιδέα μας συνεπήρε και τους δύο!
Πράγματι αυτό το μαγαζί πληρεί όλες τις προϋποθέσεις από κάθε πλευρά. Η τοποθεσία θεσπέσια, επιβλητική, ο χώρος  απίθανα κατάλληλος, πανέμορφος για ένα πολιτιστικό πολυχώρο που θα αγκαλιάσει όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας. 
Βεβαίως η ιδανική περίπτωση είναι ο δήμος να υιοθετήσει την πρόταση και όλα γίνονται, καθότι, από ότι ξέρω τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποιο άτομο, όπως ο Καλόγερας στην Κυπαρισσία. Επομένως τα πάντα επαφίονται στο δήμο. Αυτό είναι πρώτιστη ανάγκη. Όπως λέει ο Ελύτης  από το τίποτα γίνεται ο παράδεισος.
          Όλοι μας πρέπει να συστρατευτούμε  για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο.
     Εξάλλου όλες οι συγκυρίες είναι θετικότατες. Το ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ  της Κυπαρισσίας μας προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες. Για πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες (θεατρικές, μουσικές, εικαστικές) είναι δυνατόν να υπάρχει μεγάλη συνεργασία και βοήθεια.(2)
   Εμπρός λοιπόν και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε και θα μπούμε στον...παράδεισο
(1) Τόσες φορές έχω επικαλεσθεί τον κουμπάρο μου, τον Γιώργο Ζήρο αλλά το αξίζει και με το παραπάνω!
(2) Ήδη το έθεσα το θέμα στον Καλόγερα, τον Νίκο Καλογερόπουλο, που είμαστε φίλοι από συμμαθητές και απλόχερα αποδέχθηκε την πρότασή μας ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου