theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΛΕΠΡΕΟ ΚΑΙ ΑΡΗΝΗ ΔΕΝ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΠΩΣ ΌΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

 Τούτο δεν είναι σκάνδαλο αλλά δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω.                                 (1)
    Με την 70216/379/5-3-18 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας οι τοπικές κοινότητες του δήμου μας Κακόβατος, Ανήλιο, Νεοχώρι, Ταξιαάρχες, Γιαννιτσοχώρι, Πρασιδάκι, Άγιος Ηλίας, Νέα Φιγαλεία, Πετράλωνα, Περιβόλια και Φιγαλεία κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης (2) Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από καταστροφές (πλημμυρικά, κατολισθητικά φαινόμενα)που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 28η Φεβρουαρίου και για τρεις (3) μήνες, ήτοι έως και 28 Μαΐου 2018. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
.  Όλα ωραία και καλά, η προστασία του κράτους άμεση! 
   Ξέρετε ποιο είναι το ερώτημα και δη ανεξήγητο; Δεν   συμπεριλαμβάνονται καθόλου τα χωριά Αρήνη και Λέπρεο τα οποία έχουν πάθει μεγάλες ζημιές. Στην Αρήνη άνοιξαν οι τάφοι και ο δρόμος έχει κλείσει από κατολίσθηση. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι η απόφαση εκδόθηκε ερειδόμενη  στο υπ. αρ.1827/28-02-2018 έγγραφο του Δήμου Ζαχάρως  η  ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου στον  δήμο που δεν συμπεριέλαβε τα δυο χωριά.
  Όπως δε ενημερωθήκαμε οι λεβέντες του δήμου υποστηρίζουν, άκουσον-άκουσον, ότι αυτό έγινε για τη μεν Αρήνη  επειδή είναι μεταφερόμενος οικισμός, δηλαδή οι Σορβατζαίοι έχουν κτίσει σπίτια στη Ζαχάρω για δε το Λέπρεο επειδή κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη το Γενάρη. Όμως αυτό δεν στέκει καθότι ό χρόνος κήρυξης ήταν 20 ημέρες και έχει γίνει άρση.
 Τελικά δεν πρόκειται περί σκανδάλου αλλά δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Πάντως είναι μεγάλη ανοησία...
(1) Με μια ματιά στην απόφαση συμπεραίνεις αμέσως ότι αυτός που την έγραψε είναι σκιτζής, λάθη και λάθη συντακτικά και σολοικισμοί αλλά και κάκιστη εμφάνιση. Μα καλά οι Δ/ντάδες και ο Κατσιφάρας δεν τα βλέπουνε; 
(2) Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι:
        τα έργα αποκατάστασης των όποιων ζημιών  εκτελούνται με απευθείας ανάθεση παρεκκλίνοντας από την συνήθη διαδικασία
       ⇛ Δίνονται από το κράτος αποζημιώσεις για τις ζημιές.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου