theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΉ!!!

     Πολύ χάρηκα τη χθεσινή, ας πούμε, συνέντευξη του περιώνυμου Πανταζή. 
Πραγματικά. τονίζω με όλη την ευθύνη και την σημασία των λέξεων ότι ο λόγος του  ήταν το πιο λαϊκίστικο και αλαζονικό ντελίριο στη ζωή μου. Στην κυριολεξία παρουσίασε το μαύρο-άσπρο και από πάνω πανηγύριζε για πράγματα εντελώς φανταστικά, όπως  ότι τον ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι δήμοι, ΚΕΔΕ, Επιμελητήρια, και Τράπεζες και Κυβέρνηση ακόμη. Μεγαλειώδης τραγέλαφος... 
   Ξέχασε όμως ότι κρατάω όλα τα στοιχεία  και διατηρώ όλες τις πομπώδεις εξαγγελίες του εδώ και εφτά ολόκληρα χρόνια για όλα τα θέματα του δήμου Ζαχάρως.
  Σήμερα θα περιορισθούμε σε όσα διαμηνύθηκαν χθες, δηλαδή τα κόκκινα δάνεια, τα περιβόητα ΜΕΔ (Μη Eξυπηρετούμενα Δάνεια) στην τραπεζική ορολογία και έχουμε συνέχεια....

Ένα δύο....κατω ώ

    Λοιπόν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου η "ΠΑΤΡΙΣ" (1) (κλικ ΕΔΩ) με βαρύγδουπο και "πιασάρικο"  τίτλο: "Ο δήμος Ζαχάρως αγοράζει «κόκκινα δάνεια»" (2) εξαγγέλλει εν είδει διαγγέλματος του Πανταζή ότι για τη σωτηρία του λαού προβαίνει στη δημιουργία "Εταιρείας Ειδικού Σκοπού"  ή οποία σαν Μεσσίας θα αποτρέψει την πώληση των ΜΕΔ,  κοινώς «κόκκινων δανείων»  των δημοτών του δήμου Ζαχάρως   σε ξένα funds ή οποία έχει προκαλέσει σεισμό σε όλη την Ηλεία κι ακόμα παραπέρα!
   Από τότε (13-12-17) (κλικ ΕΔΩτο χαρακτήριζα  ειδεχθές έγκλημα γιατί  διακυβεύονται ΕΛΠΙΔΕΣ ΖΩΗΣ και γιατί είναι μια κοροϊδία και εξαπάτηση υπολήψεων και ΨΥΧΩΝ.(3)
   Από τις 10-12-17 ο δήμος Ζαχάρως (λέγε με Πανταζή) διαβίβασε την 269/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εποπτεύουσα αρχή, που ζητούσε την άδεια δημιουργίας της εν λόγω "Εταιρείας Ειδικού Σκοπού" . Βεβαίως η απόφαση ακυρώθηκε ως μη νόμιμη ληφθείσα και δυστυχώς εμπόδισε το ...μεγάλο καλό. (Για αυτό το θέμα λίγο παρακάτω).
  Τι υποστήριζε χθες ο Πανταζής; Διάφορες γενικολογίες, αερολογίες στην ουσία, ότι η Ελλάδα ολόκληρη βοά και έγινε πάταγος  γιατί όλοι οι δήμοι ξεσηκώθηκαν  και πήραν την ίδια απόφαση, ποια απόφαση; Πιασ' το αβγό και κούρευ' το...Την ίδια απόφαση πήραν η ΚΕΔΕ (4) και όλα τα Επιμελητήρια με αποτέλεσμα να στριμωχτούν  οι Τράπεζες και τώρα να κάνουν τρομαχτικές προτάσεις. 
  Με ένα λόγο η κυβέρνηση και οι τράπεζες,  στριμώχτηκαν   από το κίνημα που άρχισε από τη Σούγκαρ Τάουν και αναγκάσθηκαν να πάρουν μέτρα υπέρ της πρώτης κατοικίας κτ.λ 
  Αυτά δεν υποστήριξε χθες και μάλιστα με πάθος; Δεν έχω δίκιο που το χαρακτήρισα ντελίριο; 
      Το Θέμα είναι, όπως πολλάκις το έχω αναφέρει, ότι όλοι οι υπασπιστές του, στρατηγοί, δεκανείς, αστυνομικοί, γιατροί και παραγιατροί και λοιποί όχι μόνο τα χάφτουν αλλά και χειροκροτούν με τα χέρια και με τα πόδια! Στην επιμονή μου γιατί δεν προχώρησε, άλλα λόγια να ..αγαπιόμαστε.... 
    Ο λαός; Πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.... 
   Να πούμε και δυο λόγια για τον λόγο που ακυρώθηκε η απόφαση από την Περιφέρεια. ΄
  Αυτός υποστήριξε με όλη του την ...άνεση ότι  επειδή "έχουμε  δύο μη κοινωφελείς εταιρείες δεν μπορεί να κάνουμε τρίτη".(5) Σας παρουσιάζουμε την τελευταία σελίδα  της ακυρωτικής απόφασης και τα συμπεράσματα δικά σας. 
   Υπόψη εμείς από τις 11-11-15 (κλικ ΕΔΩ)τονίζαμε ότι οι δήμοι μπορούν να έχουν  α) μια κοινωφελή επιχείρηση και ΄β) μια δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), όπως όριζε ο Καλλικράτης (Ν. 3852/10, Άρθρο 107).

(1) Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή αλλά και όλα τα ΜΜΕ του Πύργου φέρουν μεγάλη ευθύνη για το φαινόμενο Πανταζή. Πολλές φορές το έχουμε καταγγείλει  και μάλιστα στον ίδιο τον Βαρουξή, καθότι όλοι τον σιγοντάρουν αβανταδόρικα με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του λειτουργήματος που ασκούν.
(2) Θυμηθείτε το νερό του Καματερού, οπωσδήποτε σε μικρότερη και άλλη κλίμακα( Κλικ ΕΔΩ)
(3)  Επίσης ο Μέγας Πανταζής είπε, δεν ξέρω αν του ξέφυγε, ότι οι δανειολήπτες μετά την αγορά των  κόκκινων δανείων από την Εταιρεία ειδικού σκοπού του Δήμου θα τα αποδίδουν με μια μικρή επιβάρυνση στον δήμο. Σαν κάπως κρα-κρα μου ακούγεται
(4) Ορίστε η τότε ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ.Ε που συνεδρίασε στις 15-12- 17 και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
       -Σύσταση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και επιστημονικών εκπροσώπων με αντικείμενο την καταγραφή και κατηγοριοποίηση των κόκκινων δανείων, σε πανελλαδικό επίπεδο.
   --Δρομολόγηση σειράς επαφών και συναντήσεων με την Τράπεζα της Ελλάδας και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων με στόχο τη διαμόρφωση κοινού μετώπου, μέσω του οποίου, θα ισχυροποιηθεί το κοινωνικό αίτημα για ανεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα προστατεύει δανειολήπτες αλλά και εγγυητές των δανείων.
    --Αίτημα για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προβλέπει το Δικαίωμα πρώτης προτίμησης πώλησης του δανείου στον δανειολήπτη ή ένα άτομο που εκείνος θα υποδείξει (μοντέλο Κύπρου).
    Έχει καμία σχέση με τη δημιουργία Εταιρείας Ειδικού Σκοπού;
(5) Βεβαίως ΜΗ κοινωφελή δεν επιτρέπει καμία ( Εντάξει περιφραστικό λάθος είναι, αλλά μακάρι να ήσαν και τα άλλα έτσι....)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου