theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΕΛΛΑΣ

Προσέχτε την είδηση που δημοσίευσε ο "Πολίτης" , αλλά κι άλλες Κυπριακές εφημερίδες. Το θέμα το άρχισε (για την Κύπρο) ο Τάσσος Παπαδόπουλος, όταν καθόρισε την Κυπριακή ΑΟΖ σε συνεργασία με γειτονικά κράτη. Είναι δηλαδή θέμα διπλωματικής συνεργασίας. Είχες πάρει εσύ χαμπάρι (δεν μιλάω δηλαδή για σενα μόνο), ότι γίνονταν τέτοιες κινήσεις ; Και πάλι βέβαια η εταιρεία Noble είναι μετρημένη στις δηλώσεις.
Σε μας ρε φίλε, θεωρώ αδύνατον να γίνει έστω και επαφή για τον καθορισμό ΑΟΖ κλπ με την Τουρκία. Θα πέσουν ουρλιάζοντας για να κατασπαράξουν όλοι οι βαρεμένοι σε εφημερίδες και μπλογκ. Ξέρουν ότι κάτι τέτοιο πουλάει.
Εδώ ταιριάζει η φράση του Ροΐδη :
" Κάθε χώρα έχει τας πληγάς της. Η Αγγλία έχει την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς έχει τους Έλληνες" !..                                               .Κώστας Μαυρουδής

ΕΠΑΦΕΣ NOBLE ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Μπαίνει σύντομα τρυπάνι στο οικόπεδο 12


Foto MICHELIN
Οι αξιωματούχοι της εταιρείας Noble διαβεβαίωσαν τον υπ. Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη ότι η εταιρεία τους θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για συνεκμετάλλευση του οικοπέδου 12, αρχής γενομένης με την έναρξη γεωτρήσεων. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η πρώτη γεώτρηση θα γίνει μεταξύ Οκτωβρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012. Θα πρέπει να προηγηθεί η εξασφάλιση, από την ίδια την εταιρεία, περιβαλλοντικής άδειας από την Ε.Ε. για τις γεωτρήσεις.
Τα στελέχη της Noble ανέφεραν ότι σε διάστημα 3-4 μηνών από την ημερομηνία της πρώτης γεώτρησης θα έχουν στα χέρια τους επίσημα και αξιόπιστα στοιχεία για τις ποσότητες φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12, έτσι ώστε να μπορούν πλέον, αρχές του καλοκαιριού του 2012, να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.
Οι εκπρόσωποι της Noble αναμένεται να συναντηθούν και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, αφού η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη ακυρώθηκε λόγω της μυαλγίας που αισθάνθηκε ο Δ. Χριστόφιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου