theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΡΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

     Αγαπητοί μας Πατριώτες, Φίλοι και Συγγενείς

          Αγαπητέ Ηλία

    Αρχικά σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος.
    Σας γνωρίζουμε ότι εδώ και λίγο καιρό στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας εξελέγη νέο Δ.Σ. που αποτελείται από τις εξής επτά (7) γυναίκες:
Ντιάνα Μανουσοπούλου, πρόεδρος,
Σία Τριγάζη, αντιπρόεδρος,
Κανέλα Παπαλεξοπούλου, Γενικ. Γραμματέας,
Ηρώ  Κωσταντοπούλου,    Ειδικ.  Γραμματέας,
Βάσω Λαμπροπούλου, ταμίας,
Βάσω Παπακυριακοπούλου και Πένυ Καλογεροπούλου, μέλη.

   Βασική μας επιδίωξη είναι με τη βοήθεια όλων των συμπατριωτών που αγαπούν την πρόοδο να δώσουμε νέα ώθηση στα πολιτιστικά του χωριού μας (πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανάδειξη του λαογραφικού μουσείου κτ.λ.) έχοντας κύρια μέριμνα την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των αδυνάτων που έχουν ανάγκη.
   Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας, ζητάμε και τη δική σας αρωγή προκειμένου να καλύψουμε τις επείγουσες ανάγκες όπως τα προβλήματα στη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου.
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, πάντοτε ευγνώμονες. 

   Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
    Ντιάνα Μανουσοπούλου   
                  
                                      
       

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!


Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

MIKHΣ- ΜΑΝΩΛΗΣOταν διάσημοι συγγραφείς έπιασαν… πινέλο     Αρετή


“Travellers in a Landscape” Goethe (1787)


Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι συγγραφείς  που κάποια στιγμή στην ζωή τους  αποφάσισαν -να σταματήσουν για λίγο να γράφουν και- να πειραματιστούν με άλλες μορφές τέχνης. Αφησαν, λοιπόν, την πένα τους και αντί να «ζωγραφίζουν» μυθιστορηματικούς κόσμους με τις λέξεις τους, απλώς ζωγράφιζαν. Ή έκαναν και τα δύο, όπως ο Henry Miller . Iδού μερικά παραδείγματα:
“Chin Chin”-Insomnia Series-Henry Miller (1965) (περισσότερα εδώ)
“Dr. Sax” – Jack Kerouac (1952)

ΒΙΛΑ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                                                                         
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
ΤΚ 27063 Λαμπεία-Τηλ 6972295293                                    Λαμπεία (Δίβρη) 29-12-2012
            Αρ. πρωτ. 2085
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
To περισσό θράσος των …«πολιτισμένων» καταληψιών της βίλας Ψυχαλίνου στο Παλ. Φάληρο και η εγκληματική αδιαφορία των ιδιοκτητών-δωρεοδόχων  του Νοσοκομείου Πύργου!...

           Το είδαμε κι αυτό, χρονιάρες μέρες. Κυκλοφόρησε μια επιστολή προς το Νοσοκομείο του Πύργου και τα ΜΜΕ της Ηλείας μιας «πολιτισμένης» οργάνωσης που αυτοαποκαλείται  «Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παλαιού Φαλήρου», που ομολογεί ότι κατέλαβε για …υψηλούς κοινωνικούς σκοπούς, τη γνωστή (από δικές μας αναφορές και αποκαλύψεις προς 2 ετών) «βίλα Ψυχαλίνου» στο Παλ. Φάληρο Αττικής. Η μεγάλη ευεργέτις (και διβριώτισσα την καταγωγή) Ξανθή Ψυχαλίνου – Γιαννοπούλου άφησε μαζί με άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με διαθήκη στο Νοσοκομείο Πύργου, με ρητή εντολή να εκποιηθούν και τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του (μάλιστα σήμερα χειμαζόμενου) Νοσοκομείου Πύργου.
            Και ως προς τις αστικές, ποινικές, διοικητικές και δεοντολογικές ευθύνες των υπεύθυνων Διοικήσεων του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά και την ένοχη σιωπή και  συγκάλυψη του εγκλήματος της αδιαφορίας τους επί 13 ολόκληρα χρόνια, έχουμε γράψει και καταγγείλει πολλές φορές και δεν θα επανέλθουμε γιατί πλέον ο «ευώδης» φάκελος οδεύει οσονούπω προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Εκλεκτικές Αρχές της Πολιτείας.
Θέλουμε όμως να απευθύνουμε –με καλή προαίρεση- δυο λόγια στους …«πολιτισμένους» καταληψίες του Παλ. Φαλήρουμ που  ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι φιλοτιμήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι να μπουν στη βίλα, να την καθαρίσουν και να τη μετατρέψουν, λέει, σε «ένα κύτταρο ζωής», σε «ένα ακηδεμόνευτο πολιτιστικό-πολιτικό χώρο» και άλλα βαρύγδουπα ηχηρά παρόμοια που εκ πρώτης όψεως εντυπωσιάζουν και αποπνέουν κοσμογονία πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς!!... Είναι έτσι όμως;
Κύριοι καταληψίες, επειδή τυχαίνει και μείς να είμαστε μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών (και μάλιστα με ενεργό δράση από πολλών δεκαετιών) και γνωρίζουμε τα ανάλογα «κατατόπια» και τις «κορώνες» τέτοιων ενεργειών και δράσεων, έχουμε να σας πούμε:

Τι χρώμα θα χει το 2013;

http://kavouras12.blogspot.gr/

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012Κι όμως η ομορφιά ακούγεται!!!!!


Τα SS: Το σύμβολο του Θανάτου (Die SS: Die waffen - SS)Η κόρη του Νώε έχει γενέθλια

http://kavouras12.blogspot.gr/

Les canaux du monde


De tout ça, je n'ai vu que Corinthe, Suez, Panama et le Canal du Midi. Il y a tellement de choses a voir sur terre, qu'une vie ne suffit pas. J'ai l' attention de revenir ...
Bises et bonne journée.
Les_canaux_du_monde_GMa.ppsLes_canaux_du_monde_GMa.pps
6386 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
 


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι ευνοημένοι της κρίσης

http://kavouras12.blogspot.gr/

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ: ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ-ΠΟΙΗΤΕΣ: ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ


                   Βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών και μόνο αυτό δεν βιώνουμε για διάφορους γνωστούς και μη λόγους! Θα παρακάμψουμε όλους τους άλλους λόγους που μας ταλανίζουν (καθόσον ασχολούμαστε με τα της μουσικής) και θα περιοριστούμε στη μελαγχολία που μας δημιουργεί η απώλεια σπουδαίων ανθρώπων που άφησαν εκτός από τεράστιο κενό και ανεξίτηλο το στίγμα τους στον τομέα της δημιουργίας! Είχαμε αρχίσει μια ενότητα «Στιχουργοί-Ποιητές» και από εκεί συνεχίζοντας, σκοντάψαμε στο θάνατο ενός από τους κορυφαίους σύγχρονους ποιητές, του Άλκη Αλκαίου! Βαγγέλης Λιάρος 
το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και έζησε τα πρώτα του χρόνια στην Πάργα, την μεγάλη ερωμένη του! Θεωρείται από τους σπουδαιότερους στιχουργούς-ποιητές της μεταπολίτευσης και συνεργάσθηκε με τους περισσότερους συνθέτες και τραγουδοποιούς της γενιά του. Σταθμό όμως αποτελεί η συνεργασία του με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον οποίο και ξεκίνησε ουσιαστικά την επαφή του με τον κόσμο του τραγουδιού! Το «Εμπάργκο» (1982) και το «Στου αιώνα την παράγκα» (1996) είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί της συνεργασίας αυτής! Στη διάρκεια της πολυετούς δραστηριότητάς του με την στιχουργική συνεργάστηκε επίσης με τους Νότη Μαυρουδή, Σωκράτη Μάλαμα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο, Μίλτο Πασχαλίδη, Μάριο Τόκα κλπ. Από το πλούσιο οπλοστάσιό του επιλέξαμε τρία χαρακτηριστικά τραγούδια που αναδεικνύουν και τον πλούτο της γραφής του!
1 . Πορτο Ρικο
Μουσικη: Σταμάτης Μεσημέρης  Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
2. Εμπάργκο
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος  Τραγουδι: Κώστας Καράλης
3.Βραδυνές Περιπολίες
Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας  Τραγούδι: Μελίνα Κανά
 http://www.youtube.com/watch?v=WebLpDoxAog
Καλή ακρόαση και η επόμενη χρονιά ας είναι πιο φιλική μαζί μας!!!!
Ασημάκης

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ

                        Ανοιχτή επιστολή από τον καθηγητή Βιοχημείας του πανεπιστημίου Brandeis, Gregory A. Petsko, προς τον πρόεδρο του αμερικανικού πανεπιστημίου State University of New York at Albany, George M. Philip, αναφορικά με την απόφαση του τελευταίου να καταργήσει όλους τους τομείς ανθρωπιστικών και κλασικών σπουδών του πανεπιστημίου, στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2010/11.
Αγαπητέ πρόεδρε Φίλιπ,
Υποθέτω πως το τελευταίο πράγμα που θέλετε αυτή τη στιγμή είναι τα παράπονα κάποιου, που δε σχετίζεται με το πανεπιστήμιο, σχετικά με την απόφασή σας. Αν υποστηρίξετε πως δεν μπορώ να γνωρίζω πραγματικά όλες τις πτυχές του ζητήματος, από τη στιγμή που δεν έχω καμία σχέση με το State University, δε θα διαφωνήσω. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω κάτι τέτοιο να περάσει έτσι, απλά, χωρίς να διατυπώσω τη γνώμη μου. Τουλάχιστον πιστεύω πως, όταν τελειώσω, θα είστε σε θέση να καταλάβετε το γιατί.

Η ΩΡΑΊΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ!!!!!!!


 Half time show at a US Naval Academy basketball game
INCREDIBLE!!!!!!!
 You've gotta watch this half time event. Can you imagine!!-----?? This is really pretty incredible. And if you think they're good in the beginning, wait till it nears the end! It is unbelievable!!!???? They are so good that it doesn't even matter who was playing.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ : Ωδή στη φύση


 This is absolutely beautiful, sit and enjoy.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

 ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΣΤΟΡΙΑ ΠΥΛΟ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 19-10-2012 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).                 
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΘΕΡΟΣ (7-7.5ΠΜ) ΑΛΛΑ ΤΥΧΑΙΟΣ.
 
ΑΝ Ο ΚΑΪΦΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ 
ΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ 
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ 
ΤΗΝΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,
 Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ
ΞΕΘΑΜΑ ΤΟΥ "ΝΕΣΤΟΡΑ"
ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ 
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΜΑΣ, Ο 
ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ.
ΑΡΕΤΗ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Καλά Χριστούγεννα


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

"DUM SPIRO SPERΟ                με πολλή αγάπη ΑΡΕΤΗ

                                                                                                               ΚΩΣΤΑΣ-ΑΡΓΥΡΩ

 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

This is just a friendly reminder that you have not yet viewed the Care2

e-card that Stelios &Natasa ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ

                                                                                                                                                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Αγαπητοί φίλοι, μαζί με τις ευχές για ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2013 μ΄ ελπιδοφόρο προσμονή για καλλίτερο αύριο, Σας στέλνω και το παρακάτω σαν μια θύμηση στα δύσκολα εκείνα χρόνια που τότε είχαμε οράματα κι ελπίδες που διαψεύσθηκαν  οικτρά... Υπάρχει και σήμερα υπομονή κι απαντοχή.
Μ΄ εκτίμηση, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Σωτ. Σωτηρόπουλος ΔΙΒΡΗ 
ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 
ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980…

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Πρέπει να χαρούμε οπωσδήποτε;

http://kavouras12.blogspot.gr/

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΗΧΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ

Στο χωριό όπως και σε όλη τη χώρα η  ζωή  έχει  γίνει  πολύ  δύσκολη. Οι συνθήκες  συνεχώς  χειροτερεύουν. Οι  κόποι  και οι μόχθοι μεγαλώνουν ματαίως... Όμως αυτά δεν είναι αιτία της παντελούς έλλειψης της αλληλεγγύης και της αγάπης μεταξύ τους; Αλί και τρισαλί. Πλέον στις  ψυχές  βασιλεύει η απονιά, η σκληρότητα   και η αναλγησία.Αγαπώ  το χωριό  μου και όλους τους κατοίκους και αυτός είναι  ο λόγος  που  τα   φωνάζω δυνατά. Διαβάστε  τα  παρακάτω και κρίνετε  μόνοι σας. 

            Στις 15 αυτού του μήνα, ένας ανώνυμος Γιαννιτσοχωρίτης μας έστειλε το εξής σχόλιο,το οποίο και τότε δημοσιεύθηκε:
     "Ο καλυτερος πολιτιστικος συλλογος ειναι η εκκλησια του Γιαννιτσοχωριου. Κατα την προσφατη διανομη τροφιμων που σημειωτεον είναι δωρεα απο την Ε.Ε και οχι απο την εκκλησια τα πρωτοπαλικαρα του παπανικου Φωτης Νικολοπουλος Γιαννης Αντωνόπουλοσ και ο ιδιος ο πατερ άκουσον άκουσον κρατουσαν ενα κιλο για τα μεταφορικά.Οταν η θυγατερα του ενος διαλαλουσε ότι αυτή πηρε τα διπλασια. Ηδη ενημερωθηκε ο Εισαγγελέας γιατι η πράξη θεωρείται κλοπη.Αίσχος. Η Προεδρός σας του πολιτιστικού που είναι και ψάλτης τι λέει .Επεται συνέχεια..
            Εμείς την ίδια μέρα απαντήσαμε ως εξής: 
     "Έμεινα εμβρόντητος με το παραπάνω σχόλιο. Όχι ότι δεν ξέρουμε τι άντρο είναι η εκκλησία στα χωριό μας και τι είδους άτομα την έχουν πλαισιώσει, αλλά επουδενί περίμενα ότι και φέτος για το ίδιο θέμα θα συμβούν τέτοια παρατράγουδα. Πέρυσι λοιπόν έτριξα τα δόντια στους ιερείς και φαρισαίους, αλλά όπως αποδείχθηκε έκανα λάθος. Έπρεπε να τους πάω στον εισαγγελέα, αλλά είπα ….άει στο διάτανο και να που τώρα συμβαίνουν χειρότερα. Έτσι χίλια μπράβο σε αυτούς που το έκαναν , αλλά γιατί τέτοια ανωνυμία. Ας είναι… Περισσότερα για το θέμα σε προσεχή ανάρτηση μια και η …μπόχα έχει εξαπλωθεί παντού…"

           Ιδού λοιπόν όλα τα καθέκαστα, ....η μπόχα:
         Σύμφωνα με το 807/2010 Κανονισμό (ΕΕ) της Επιτροπής  εξεδόθη η 22830/2011 η Κοινή Υπουργική Απόφαση: "Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης" Στο άρθρο 1 λοιπόν δικαιούχοι της δωρεάς αποκλειστικά και μόνο ορίζονται άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διανέμουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Ως άποροι θεωρούνται αυτοί που έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι και 12000 ευρώ, προαυξανόμενο κατά 30-40  % αναλόγως τη σύζυγο και τα παιδιά.
Τα παρεμβατικά τρόφιμα κατανέμονται στους φορείς υλοποίησης και μέσω αυτών εντελώς δωρεάν στους άπορους.Φορείς υλοποίησης ορίζονται α)Φιλανθρωπικά ιδρύματα, β) Μητροπόλεις γ) διάφοροι σύλλογοι, όπως: παλιννοστούντων  πολυτέκνων, τριτέκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, πασχόντων και δ) σύλλογοι αθίγγανων.Σαφώς εντέλλεται ότι τα προς διανομή τρόφιμα υπολογίζονται ανά οικογένεια, λαμβάνοντας υπόψη το αριθμό των μελών τους.
         Στην περιοχή μας φορέας υλοποίησης ανέλαβε η Μητρόπολη Κυπαρισσίας και τη διανομή στο χωριό η Εκκλησία (παπάς, νεοκόρος, εκκλησιαστική επιτροπή και το... συναπάντημα (κλικ ΕΔΩ).    
          Αντί λοιπόν η εκκλησία στο χωριό να τα διανείμει με σωστό και δίκαιο τρόπο ακούστε τι έκανε;
  • Η διανομή δεν ήταν η ίδια για όλους τους δικαιούχους. Αντί να δώσουν 7 κιλά μακαρόνια ή ρύζι σε κάθε δικαιούχο αλλού έδιναν 5 κι αλλού 6 κιλά. Υποστήριζαν ότι κρατούν το ένα κιλό για τα έξοδα μεταφοράς...
  • Δεν έδωσαν ούτε ένα κιλό στους τσιγγάνους, περίπου 30-40 άτομα, που είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια συγχωριανοί μας γραμμένοι κανονικά στο δημοτολόγιο.
  • Ομοίως δεν μοίρασαν στους ξένους μετανάστες, συγχωριανούς πλέον, εκτός σε μερικές οικογένειες και σε αυτές λιγότερα  Στους κακόμοιρους Πακιστανούς και τους μαύρους που αρκετοί δουλεύουν στα χωράφια αρκετό καιρό, δεν καταδέχτηκαν καν.. Και σκυλιά να ήταν κάτι θα τους πρόσφεραν ....
  • Το 1 ή 2 κιλά που κρατούσαν, δήθεν για μεταφορικά έξοδα, ή τα μοίρασαν μεταξύ τους (δες το πρώτο σχόλιο) ή τα έστειλαν πεσκέσια για να βουλώσουν στόματα. Μακάρι να τα κρατούσαν και να τα έδιναν στους αναξιοπαθούντες και φτωχαδάκια που έχουν πραγματική ανάγκη και δεν έκαναν αίτηση για αντικειμενικούς λόγους.
  • Πέρυσι δε που έγιναν οι αιτήσεις τα ...πρωτοπαλίκαρα έπαιρναν από τον κάθε αιτούντα 5 ή 10 ολοστρόγγυλα ευρουλάκια για τα έξοδα τάχα της αίτησης. Κατανοητόν; Αυτό δεν είναι κλοπή;
        Καταφέρομαι και στους κατοίκους γιατί πολλοί όχι μόνο αποδέχθηκαν αυτή την αδικία, τη λαμογιά αλλά και την δικαιολόγησαν και μάλιστα μπροστά μου, με το επιχείρημα ότι οι τσιγγάνοι και οι ξένοι μετανάστες δεν πήραν τίποτα γιατί δεν έκαναν αιτήσεις. Μάλιστα, αυτοί οι τύποι  είναι χριστιανοί και κάθε Κυριακή πηγαίνουν στην εκκλησία. Δεν ντρέπονται καλύτερα!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
(1) Αφού τη διαδικασία των αιτήσεων τη διεκπεραίωσε ο νεοκόρος γιατί δεν έκανε και στους άλλους. Μήπως γιατί δεν θα ελάμβανε το ...αντίτιμο;
(2) Τις αιτήσεις να ενδιαφερθούν οι συλλογικοί φορείς (φέτος γεννήθηκαν) ή εθελοντές ή ακόμα και οι κομματικές οργανώσεις. Το ανέφερα σε κάποιον του ΚΚΕ και πήγε να με φάει....
(3) Πέρυσι, που ήταν ή πρώτη χρονιά έγιναν περίπου τα ίδια και αυτό που αναφέρεται στο δεύτερο σχόλιο στην αρχή "έτριξα τα δόντια.."  πράγματι πήρα το Παπανίκο τηλέφωνο και τον νεωκόρο και τους ανέφερα όλα τα περί ατασθαλιών, επίσης τα ανέφερα στη Μητρόπολη αλλά δυστυχώς δεν προχώρησα παρακάτω. Τις απαντήσεις τους τις θυμάμαι ακόμη. Περιβολι...
(4) Σύμφωνα δε με μαρτυρία της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου, πέρυσι πολλές αιτήσεις τις διεκπεραίωσε ή ίδια χωρίς να ξέρει ότι ο άλλος τα τσέπωνε και με ...ευλογίες μάλιστα. Ευχάριστο είναι ότι στη νέα χρονιά θα φροντίσει ο πολιτιστικός σύλλογος να κάνει αιτήσεις για αυτούς που δεν μπορούν ή δεν ενημερώθηκαν.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.....

ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Αντί ευχών από ένα φίλο 
καθηγητή από Ντιρλί Δομοκού
Δημ. Θεοδωρόπουλος
Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα. Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα. Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα. Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή. Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.
Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δε φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι. Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι. Σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο. Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση. Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια της γριούλας, δε μίλησε.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χαμένος Παράδεισος

http://kavouras12.blogspot.gr/

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΖ

        Χθες το βράδυ μου σφύριξε ένα πουλί, που φωλιάζει πιο πάνω από τη Ζαχάρω:
    "Φιλαράκο τα έμαθες τα νέα; Το απόγευμα συνεδρίασε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ(1) και αποφάσισε αύξηση στο νερό"; 
    -Μα καλά ρωτάω τι αύξηση; Εγώ ξέρω ότι οι οφειλές ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο κόσμος;
"Ναι έχεις δίκιο το συνολικό ποσό των οφειλών είναι ακριβώς 320.000..";
   - Και τι θα γίνει τώρα; 
  "Άκου λοιπόν, το τέλος χρήσεως του νερού και αποχέτευσης αυξάνει κατά 30% επί των τιμολογίων που υπάρχουν σήμερα (2) και το πάγιο ετήσιο τέλος κατανάλωσης αυξάνεται από 30 στα  40 ευρώ.."
   - Μπράβο τους, τι άλλο να πω; Είναι ο  αγιοβασιλιάτικος μποναμάς!!!      
 (1) Το δ.σ. της ΔΕΥΑΖ είναι εννεαμελές με πρόεδρο τον δήμαρχο Γιώργο Μπάμη και αντιπρόεδρο τον Πάνο Γκόγκα και ως μέλη τους δημοτικούς συμβούλους Σπύρο Αλεξανδρόπουλο από την πλειοψηφία και Φώτη Αλεξανδρόπουλο από την αντιπολίτευση και τους υπόλοιπους 5 δημότες.
 (2) Οι νέες τιμές του κυβικού μέτρου νερού διαμορφώνονται ως εξής: 
     Ζαχάρω: 1έως 5 κυβικά  1,43 ευρώ / 6-40 κυβ. 0,29/41-120κυβ. 0,56/πάν από 120 κυβ. 1.85 ευρώ
      Ορεινά Χωριά: 1-80 κυβ. 0.26 ευρώ /81- 160 κυβ. 0,42 και από 160 και πάνω 0,91
      Πεδινά χωριά:       "         0,32               "                 0,47   "             "                 0,95
      Υπόψη η Φιγαλία δεν έχει ρολόγια και θα πληρώνουν μέχρι να τοποθετιθούν, 30 ευρό συν ΦΠΑ ανά παροχή

ΑΔΑΜ- ΕΥΑ


Χίλια μπράβο στη γιαγιά!!!


Ο ΓΑΜΟΣ......


Ο γάμος σε 3 στάδια.                   Για το φίλο μας το Νίκο στη Μελβούρνη
Μετά από 1 χρόνο, 
μετά από 5 χρόνια και τελικά, 
μετά από 15 χρόνια.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ήρθε για να μείνει;

http://kavouras12.blogspot.gr


Ο Τέλης , το τέλος, τα τέλη...

http://kavouras12.blogspot.gr/

Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΝΟΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ !!!


Μια έξυπνη απάτη


Μια απάτη, που είχε περιγράψει ο αείμνηστος Νίκος Τσιφόρος, στο βιβλίο του (νομίζω) "Τα παιδιά της πιάτσας", πριν πολλά χρόνια..., τώρα σε βίντεο!

                http://www.videoman.gr/33545

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ζεσταθείτε με κέρματα...

http://kavouras12.blogspot.gr/

ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ......ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ!!!!


   Αγαπητές φίλες, φίλοι, ανώνυμοι, επώνυμοι και ... αντώνυμοι  
  Με τα πανιά πλησίστια τούτο το ιστολόγιο σε λίγες ημέρες κλείνει τα δύο χρόνια και ένα μήνα ζωής και μάλιστα με πολύ συχνή, τις περισσότερες φορές  καθημερινή, παρουσία. Ζωή να χουμε όλοι. Η πρώτη ημέρα ανάρτησης ήταν η 9η Οκτωβρίου 2010, λίγο πριν τις κοινοτικές  εκλογές. 
    Όπως και εσείς διαπιστώνετε έχουμε φθάσει τις 190850 αναγνώσεις, περίπου 11000 μηνιαίως. Σίγουρα η πορεία δεν ήταν ευθεία, ήταν όμως μια διαδρομή πολύ ευχάριστη και ωραία,  παρά τις αντιθέσεις, τις διαφοροποιήσεις αλλά και τις κόντρες. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν έχουμε ξεφύγει από το βασικό μας στόχο. Νομίζω ότι όλο αυτό τον καιρό είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί με κύριους κανόνες την αλήθεια και το σεβασμό του άλλου. ανεξαρτήτως του ύψους, του εκτοπίσματος και της θέσης του. Αλλά πάντα ριζοσπάστες.  Τα σύκα - σύκα και τη σκάφη -σκάφη και όχι τα μπροστινά να τα βλεπουμε ...καρύδια που  βροντάνε και τα πισινά σύκα που κολλάνε. Δεν πτοηθήκαμε  αλλά ούτε και κωλώσαμε από ποικίλες πιέσεις αλλά και απειλές που δεχθήκαμε. Σας πληροφορούμε δε ότι αυτές  ήσαν αρκετές αλλά πάντοτε τις υπερβήκαμε γιατί προέρχονταν από κουτσαβάκια και κουραδόμαγκες.
     Λάθη και παραλείψεις έγιναν πολλές, αλλά τι να κάνουμε άνθρωποι είμαστε και εξάλλου από τα λάθη μαθαίνουμε. (Ότι γράφει και δίπλα...) Στον τομέα της ενημέρωσης, της εκτίμησης και της κριτικής συμπαθάτε μας, αλλά δεν είμαστε και επαγγελματίες. Απλά ότι κάνουμε, γίνεται από μεράκι και από…καημό.
      Βεβαίως αρκετοί αδικήθηκαν και εθίγησαν. Όμως  αδίκως  καθότι δεν υπήρξε ποτέ και για κανέναν τέτοια πρόθεση. Αν και παρόλα αυτά συνεχίζουν να αισθάνονται έτσι τότε ζητάμε μια μεγάλη συγνώμη. Υπήρξαν δε και μερικοί, λίγοι είναι η αλήθεια,  κακεντρεχείς και κακόβουλοι που άλλα τα χαρακτηρίζουν υστερόβουλα και άλλα υποκινούμενα από αλλότριους σκοπούς και μας κατηγορούν ακόμα και για γραφικούς. Είναι αυτοί που δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που ασχολούνται έξω από το αλωνάκι τους με άδολη ανιδιοτέλεια και  υποστηρίζουν τα κοινά αγαθά - πάνω από όλα το περιβάλλον, το δέρμα μας -,και τις ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες. Αυτοί όλα τα βλέπουν υπό το πρίσμα του κέρδους και τα έχουν αναγάγει γύρω από τον εαυτόν τους. Τελικά ο καθένας διαφημίζει ότι παράγει και ότι είναι! 
   Αρνηθήκαμε παντελώς οποιαδήποτε,προπαγάνδα αλλά και προβολή.Κυρίως όμως δεν είχαμε καμία δοσοληψία με σκοτεινούς ούτε και φανερούς κύκλους. Και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπλέξαμε με οικονομικά νταραβέρια, διαφημίσεις και τέτοια, αν και στο χώρο του διαδικτύου το φαινόμενο είναι πολύ σύνηθες γεγονός λόγω της οικονομικής ανέχειας.                 
Έτσι λοιπόν μια και μπαίνουμε φουριόζοι στον τρίτο χρόνο, σκεφτόμαστε να κάνουμε μια μικρή προσφορά και παρακαλούμε να μην περάσει τίποτα άλλο από το  σοφό μυαλουδάκι σας.(2)  Όποιος λοιπόν φίλος ή γνωστός επιθυμεί να διαφημίσει την πραμάτεια του, τη μικρή του εκμετάλλευση (μαγαζί, τέχνη, ή ότι άλλο), εδώ είμαστε. Τούτο το μπλοκ εντελώς δωρεάν θα αφιερώσει ένα χώρο κατάλληλο και μάλιστα σε περίοπτη θέση. 


Με μεγάλη χαρά η αρχή θα γίνει με ένα περίπτερο που κοσμεί το χώρο της Ζαχάρως. Είναι το πρώτο περίπτερο που συναντάς αριστερά στην εθνική οδό, μπαίνοντας στην πόλη ερχόμενος από τα  πέρα παραλιακά χωριά, Γιαννιτσοχώρι, Θολό, Νιοχώρι. Κακόβατο. Είναι το περίπτερο της φίλης μας της Πόπης Καπετάνιου    που χαίρει εκτίμησης σε όλη την περιοχή. Για τα πολλά της προτερήματα μιλάνε τα έργα της. Μαζί ο γιος της ο Θέμης. Μια απλή επίσκεψή σας θα το επιβεβαιώσετε μόνοι σας. 
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ   
 
(1)   Συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό των αναγνωστών, δεν ξέρω γιατί, αλλά  τα σχόλια είναι  λίγα. Μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι ανώνυμα, πράγμα λόγω των συνθηκών στη Sugartown δικαιολογείται. Όμως και για πολλά θέματα που δεν έχουν να κάνουν με τον μπαμπούλα, πάλι είναι ανώνυμα. Εν πάση περιπτώσει είναι καλοδεχούμενα, καθότι προωθούν τον διάλογο.
(2) Περιμένουμε τέτοιες διαφημισούλες. Επίσης και τα όποια σχόλια, είτε επικριτικά είτε εγκριτικά. Πάντως είμαι σίγουρος ότι θα είναι ανώνυμα για τους ...γνωστούς λόγους.