theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΠΥΛΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ!!!

           Χθες λοιπόν πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο μαγαζί –πνευματικό και κοινωνικό στέκι – του πολιτιστικού συλλόγου  "Σάρενα" της Καλίδονας η 1η σύναξη της ομάδας πρωτοβουλίας για την ανάδειξη, το ξεθάψιμο  των παραμελημένων μνημείων του δήμου μας.
Συμμετείχαν οι εξής:
Τριανταφυλλιά Νιάρχου, 
Πέτρος Μπηλιώνης, 
Ντιάνα Μανουσοπούλου, 
Γιώργος Ζήρος, 
Νίκη Πρασά και 
Θ. Κόλλιας (1)

 Σύμφωνα με τη γενική εκτίμηση η συγκέντρωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, καθότι όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την:
  • αγανάκτησή τους  για την απαξίωση και το θάψιμο στη σιωπή των μνημείων του τόπου μας από όλους τους φορείς της πολιτείας με πρώτον τον δήμο μας 
  • την ανάγκη να αναταράξουμε εμείς οι ίδιοι τα λιμνάζοντα ύδατα.
Γενικώς δε αποφασίσθηκαν τα εξής:
  1.  Αντικείμενο της πρώτης εκδήλωσης, Επιστημονικής Ημερίδας, είναι  ο «Νέστωρ» και είθε να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μνημεία.
  2. Η τελική οργανωτική επιτροπή θα είναι 7 μελής για τους γνωστούς λόγους (ευλυγισία, ταχύτητα..)  και μακάρι να αποτελείται από τους προέδρους ή εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων  αλλά και ενεργούς πολίτες.
  3. Οι άλλες συγκεντρώσεις θα γίνονται εκτός Σαββατοκύριακου προκειμένου να μην υπάρχουν τα συνήθη κωλύματα και κάθε φορά σε άλλο χωριό και σε χώρους συγκέντρωσης των κατοίκων π.χ. καφενεία για να γίνεται γνωστό το εγχείρημα στο ευρύ κοινό. Η αμέσως επόμενη θα γίνει πριν το τέλος του Γενάρη στο καφενείο του Δαμικούκα στον Κακόβατο.
  4. Για την κάλυψη του κόστους της εκδήλωσης (προσκλήσεις, αφίσες κτ.λ) εκτός από τη συμβολή των ιδίων των συλλόγων, θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν χορηγοί.
  5. Σε μια πάρα πέρα φάση θα  γίνει  κάλεσμα για να συμμετέχει και ο πολιστικός οργανισμός του δήμου.
  6. Τέλος θα ζητηθεί αρωγή από το υπουργείο Πολιτισμού, τον κ.Τζαβάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου