theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ .....ΖΑΧΑΡΑΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ!!! (συνέχεια)

Ανταίος -Άρης Φιορέτος
          Χθες λοιπόν είχαμε στον Ιανό μια θαυμάσια βραδιά. Ο γνωστός σε όλους μας Ανταίος, γιος του Σοφιανού Χρυσοστομίδη, που τόσα χρόνια γαλούχησε γενεές επί γενεών με τα δημοσιεύματά του στην "ΑΥΓΗ", παρουσίασε-συνομιλώντας τον Άρη Φιορέτο. Έναν πολυεθνικό συγγραφέα, με πατέρα Ζαχαραίο, που ξενιτεύτηκε νεαρός στη σκληρή δεκαετία του ΄50 και μητέρα Αυστριακή. Ο ίδιος είπε : Έχω σπονδυλική στήλη Ελληνική, νεύρα Αυστριακά και γλώσσα Σουηδική.
          Για το βιβλίο, που είναι το 3ο του, μόνο αναφέρω τον ήρωα, που είναι η μετανάστευση, ο ξεσηκωμός. Τα υπόλοιπα (κριτική κτ,λ) θα τα διαβάσετε από ειδικούς .
Σχετικά με τη Ζαχάρω λοιπόν:
          Α) Το επόμενο βιβλίο του, που θα εκδοθεί περίπου το Φθινόπωρο και για το οποίο ο ίδιος  ο Άρης θεωρεί ότι είναι το καλύτερο, θα έχει ήρωα τον πατέρα του (ιατρό στη Σουηδία και Ξένιο Δία για τους Έλληνες μετανάστες) με πολλές αναφορές στη Ζαχάρω εκείνης της αλλοτινής εποχής.
Άρης  και Γ. Γκότσης
         Β) Ήρθαμε σε επαφή μαζί του και συμφωνήσαμε να γίνει μια αντίστοιχη παρουσίαση στη Ζαχάρω. Σε αυτό συνηγόρησαν και ο Ανταίος αλλά και η υπεύθυνη των εκδόσεων Καστανιώτη. Η πιο κατάλληλη εποχή είναι ο Ιούνιος που θα επισκεφθεί τη Ζαχάρω, πράγμα που κάνει συχνά κι αυτός αλλά και ο αδελφός του ο Ορφέας, ο οποίος διαπρέπει στο χώρο της εκπαίδευσης-πληροφορικής. Οπότε το έδαφος είναι πρόσφορο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ζαχάρως έχει το λόγο...βεβαίως μετά από σχετικό σκούντημα. 
1 Χθες στη Ζαχαρέϊκη ομάδα μαζί με μας ήταν κι ο Γιώργος Γκότσης, ο Δημήτρης Παπακυριακόπουλος,  ο Σάκης  με τη γυναίκα του, παιδιά της συμμαθήτριάς μου Ρούσας Μωραϊτη και ανίψια του Νίκου, που μας επιστράτευσε όλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου