theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

          Πλέον οι συνέπειες της πολύχρονης κρίσης έχουν γίνει ανοιχτές πληγές, όχι μόνο στην πρωτεύουσα, που δεινοπαθεί, αλλά  και στην επαρχία. Η ανεργία και η φτωχοποίηση έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και είναι οι πρώτες μάστιγες της κοινωνίας.
    Σε πολλές περιοχές της χώρας ευαίσθητοι πολίτες έχουν πάρει τα ηνία στα χέρια τους και έχουν γίνει μπροστάρηδες  σε διάφορα κοινωνικά κινήματα δράσης και αυτοοργάνωσης  με σκοπό την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας, που πάσχουν και πολλοί έχουν ξεπεράσει τα όρια της φτώχειας.
     Τα σήμαντρα χτυπούν δυνατά και μας καλούν ΟΛΟΥΣ. Μας καλεί το καθήκον απέναντι στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται. Βεβαίως δεν αρκεί  η ατομική ευαισθητοποίηση και η ξεχωριστή ενεργοποίηση όποιας μορφής π.χ.ελεημοσύνη, δωρεά κτ.λ. αλλά η επιστράτευση και δράση μέσα από μια συλλογικότητα, ένα δίκτυο αλληλεγγύης, που θα είναι όμως ανεξάρτητο από οιοδήποτε φορέα, κρατικό, δημοτικό, κομματικό ή άλλο.
Ακριβώς οι ανθρώπινες ευαισθησίες έχουν υλοποιηθεί στην πράξη σε πολλά δεινοπαθούντα μέρη με πρώτη την Αθήνα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τέτοια δίκτυα αλληλεγγύης, όπως π.χ. το «μυρμήγκι»( κλικ ΕΔΩ)  στην πολύπαθη περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα.  Τα έργο που επιτελείται είναι αξιόλογο καθότι διαθέτει τρόφιμα σε 400 αναξιοπαθούσες οικογένειες. Ακόμη προσφέρουν και ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και φάρμακα.
      Ο λόγος μας δεν είναι  απλό κάλεσμα αλλά είναι κραυγή ανάγκης για να μην μείνουμε απαθείς στην ανθρώπινη ανάγκη. Επιδιώκουμε και θα  παλέψουμε ΟΛΟΙ μαζί οι ευαίσθητοι πολίτες του δήμου μας στη  δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου.
     Επιμένουμε στην άδολη ανεξαρτησία του εγχειρήματος για να αγκαλιάσει όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας με σεβασμό στις όποιες, κομματικές ή δημοτικές πεποιθήσεις καθενός.
       Πιστεύουμε στην ανταπόκρισή σας και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε.
       Συνεχώς θα σας ενημερώνουμε για τα επόμενα βήματα και τις σχετικές επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου