theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

"Γραφικοί τύποι" της αλλοτινής Ζαχάρως [5ε από 5ζ]

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ 
και  χούντα
     
      Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορία είναι η σχέση του με την Χούντα. Όπως ο ίδιος περιγράφει με καταπληκτική γλαφυρότητα (1)συνελήφθη από την αστυνομία της Ζαχάρως στις 30 Ιουλίου 1967(2) και τον μπουζούριασαν στην ψειρού, όπου  δοκίμασε για καλά το βουρδουλοδαρμό, έτσι γράφει το γερό ξύλο και τα άλλα ...αγαθά της. 
    Τραγελαφικά πράγματα να σου σηκώνεται η τρίχα από την πραγματική ξεφτίλα, τον αποτροπιασμό και την οργή.  Τα σαΐνια της αστυνομίας τότε εν φασιστικώ οίστρω ανακάλυψαν τον μεγάλο κίνδυνο για το πουλί τους στον αγαθό και άκακο Βασίλη.  Ο βάναυσος και απάνθρωπος τρόπος εξάσκησης του υψηλού τους λειτουργήματος και καθήκοντος σε όλο τους το μεγαλείο!!
     Αξίσει να διαβάσετε πώς παρουσιάζει αυτή την περιπέτεια ο ίδιος ο Μπούρης. 
     Είμαι σίγουρος ότι το κύριο συναίσθημα που θα σας καταβάλει είναι η απέραντη συμπόνια για έναν άνθρωπο τόσο καταφρονεμένο από Θεό κι ανθρώπους!!!(3)
                    

                                                                     


(1) Πολλές λέξεις που χρησιμοποιεί είναι θαυμάσιες, χαρακτηριστικές της εποχής όπως: βουρδουλοδαρμό, σωφερεύοντας, τουλουποδένοντας και πάντοτε στην καθαρεύουσα!
(2) Μου κάνει εντύπωση ότι η σύλληψη συνετελέσθη αρκετούς μήνες πριν την απόπειρα του Κοκού τον Δεκέμβριο, που αποδεικνύει ότι ο Μπούρης, αν και βασιλικός και ακραίος αντικομμουνιστής είχε τοποθετηθεί  ενάντια   στην χούντα, όπως καθαρά τεκμαίρεται από την παρατιθέμενο απίθανο σημείωμά  του. 

(3) Κάποιος φίλος, παλιός μου εξομολογήθηκε ότι εκείνος ο ανεκδιήγητος και φαντασμένος ...υπερπατριώτης ο Σταυρόπουλος, αρχηγός των Τ.Ε.Α. της περιοχής είχε καταστρώσει σχέδιο και μηχανοραφούσε με την παράπλευρη αρωγή της αστυνομίας για την παρακολούθηση υπόπτων πολιτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Μπούρης. Ο τύπος έχει μείνει αξέχαστος στην παιδική μου μνήμη με τι καμάρι και  κόρδωμα κατέθετε τα στεφάνια στις γιορτές  της χούντας. Αλλά ακόμα και πώς περπατούσε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου