theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ [2]

     Νομίζω ότι ισχύει σε όλους μας. Όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας  με νοσοκομεία και τέτοια τότες η συναισθηματική μας φόρτιση  αυξάνει τα μέγιστα. Συνάμα μέχρι την πλήρη ανάρρωση, όλα τα παλιά, πρόσωπα αγαπητά, συγγενείς, πατριώτες και φίλοι έρχονται στην επιφάνεια. Η μνήμη όλο σ' αυτά γυρίζει και γυρίζει. Τα δε ονείρατα στο ίδιο μοτίβο περιστρέφονται. Εκ των προτέρων λοιπόν παρακαλώ να καταλάβετε την τωρινή μου ψυχολογία και να με συμμεριστείτε. αν καμιά φορά πέφτω σε τέτοιο παράπτωμα.  
   Τι να πω, την τελευταία τριετία δεν με πάει καθόλου καλά, και μάλιστα κάθε τέτοια εποχή "τώρα που ανθίζουν τα βουνά και βγάζει η γής χορτάρι", όπως πολύ εύστοχα άδει η δημοτική μούσα.

  Όλα άρχισαν το Μάιο του  2016 με εκείνη την άτιμη τη Σκωληκοειδίτιδα. Άμεση φλεγμονή (1) με έντονους πόνους δεξιά στην κοιλιά και επείγουσα εγχείρηση στο "ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ".  Μπορεί να ήταν μια συνηθισμένη, μικρή δοκιμασία, όπως την πήρα στην αρχή, αλλά επί ένα μήνα υπήρχε εκροή από  την πληγή αντιδραστικού υγρού οπότε καθημερινά είχαμε  καθαρισμούς με ορό και αλλαγές επί των αλλαγών με στειρωμένες γάζες. Μαζί και τακτικές επισκέψεις στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί το σκοπό τους. "Συνέχισε τις αλλαγές και κάνε υπομονή", επαναλάμβαναν. Τελικά μετά από ένα μήνα περίπου, όλα πήγαν μια χαρά, έτσι νόμιζα, και μάλιστα  κατέβηκα στο χωριό και κάναμε και αρκετά μπάνια.(2) Όμως είχα μια ανησυχία  μια και άρχισε να εμφανίζεται στην ίδια χώρα της κοιλιάς μια διόγκωση, που με την πάροδο του χρόνου μεγάλωνε. Έτσι προέκυψε μια μεγαλοπρεπέστατη κοιλιοκήλη (3) που με έβαλε σε μπελάδες κι ακόμα τρέχω.
   Άντε πάλι επέμβαση την άλλη χρονιά,  καθότι το μικρότερο διάστημα μεταξύ δύο εγχειρήσεων στην ίδια περιοχή είναι 6 μήνες, συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου  για την οποία έχω αναφερθεί στις 22-5-17 κλικ ΕΔΩ και στις12-6-17 κλικ ΕΔΩ
   Δεν πρόλαβα να πω "δόξα σοι ο Θεός" άντε και πάλι ιστορίες. Μετά το περσινό καλοκαίρι ραγδαία άρχισε πάλι να σχηματίζεται η διόγκωση στην ίδια χώρα της κοιλιάς. Δεν ήθελα και  πολύ να καταλάβω ότι ήταν μια νέα κήλη. Άντε πάλι από την αρχή. Επισκέψεις και ξανά επισκέψεις και στον Ευαγγελισμό, μετά από συστάσεις,  αλλά και στον ίδιο γιατρό στον Ερυθρό που μου είχε χειρουργήσει την κήλη με λαπαροσκόπηση (4).Τι να τον κάνω το μαλάκα, που ναι μεν η επέμβαση έγινε αναίμακτη περίπου με μηδαμινή επιβάρυνση, όμως η εγχείρηση απέτυχε παταγωδώς. Και τι μου λέει γελώντας μάλιστα με εκείνα τα προσποιητά και αρκετά χαζά γέλια: "Δεν είναι τίποτα έλα τον Απρίλη να το  φτιάξουμε. Όμως με είχε ενημερώσει στον Ευαγγελισμό ένας  γιατρός, Δ/ντης για  τον οποίο είχα άριστες συστάσεις από πρώτο και καλό χέρι ότι η αιτία της φανερής αποτυχίας ήταν ότι είχε βάλει μικρό πλέγμα.
    Να μην ξεμακραίνω στις 16-5-18 λάβαμε πάλι μάχαιρα χωρίς όμως ποτέ και σ' ουδένα να έχουμε δώσει τέτοια πράγματα, σε αντίφαση με το γνωστό "μάχαιρα έλαβες, μάχαιρα θά λάβεις". Τούτη τη φορά η δοκιμασία ήταν μεγαλύτερη μια και η επέμβαση έγινε σε όλη την κοιλία  με την τοποθέτηση ευρέος πλέγματος με αποτέλεσμα να έχουμε και μεγάλη διαταραχή στο πεπτικό σύστημα. Την κάναμε από κούπες.. 
   Έτσι βρισκόμαστε σε μια μακρά ανάρρωση, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα όπως ζώνη, όχι έντονες κινήσεις και άλλα τέτοια σχετικά.
 Μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς; Υπομονή και κουράγιο και είθε να τελειώνουμε αισίως!
  Πάντως το τι εμπειρίες και τι περιστατικά είδα εκεί μέσα, έστω και σε έναν θάλαμο,..... τα μυαλά στα κάγκελα. 
   "Τι διαμαρτύρεσαι εσύ" μου λέει ο νεαρός γιατρός του θαλάμου "δε βλέπεις που όλοι οι άλλοι παλεύουν με νύχια και με δόντια το θηρίο;" Καταλάβατε;
   Θα μου πείτε και με το δίκιο σας γιατί τα γράφω αυτά, όμως η απάντηση ίσως βρίσκεται στις πρώτες προτάσεις. 
   Σε μια επόμενη  ανάρτηση θα αναφερθώ και στην τραγελαφική ιστορία του Ρουσέτου (καθολικό όνομα από τη Σαντορίνη), χρυσαυγίτη με το Ομάρ από το Μπανγκλαντές που το φερε η τύχη να βρεθούν σε διπλανά κρεβάτια στο θάλαμο. 
Σας μπάφιασα αλλά είπαμε....

(1) Λοιπόν, όπως είδα στον "Ευαγγελισμό" στη φλεγμαίνουσα σκωληκοειδίτιδα, πρώτα έκαναν θεραπεία με φαρμακα να καλμάρει, κατά κάποιον, και μετά έκαναν εγχείρηση. Ενώ ο τύπος μου έκανε αμέσως 
(2)Τότε μετά τη σκλωληκοειδίτιδα το ωραίο ήταν που έγραψα ένα διήγημα  "Ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΩΛΗΚΟΔΙΤΗΣ" που δημοσιεύτηκε σε δυο αναρτήσεις τον Ιούνιο του 2016  κλικ ΕΔΩ  και ΕΔΩ.
(3) Υπόψη έχουμε τριων ειδών κήλες, τη Βουβωνοκήλη, που είναι συνηθισμένη, την Ομφαλοκήλη και την Κοιλιοκήλη. Η τελευταία είναι και πιο σοβαρή, που απαιτεί και μακροχρόνια προφυλακτικά μέτρα.
(4) Πολύ καλή η λαπαροσκόπηση αλλά όχι για κοιλιοκήλες. Περισσότερο ενδεικνύεται για αφαίρεση χολής και τέτοια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου