theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

«Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου». Στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Δελτίο Τύπου
Το 2006, το «Μουσείο Μπενάκη» αναγνώρισε την αξία του έργου του Μεσσήνιου φωτογράφου Πάνου Ηλιόπουλου και ενέταξε στη συλλογή του το φωτογραφικό αρχείο του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, στη θέση του ιστορικού φωτογραφείου και της οικίας του Πάνου Ηλιόπουλου, στην πόλη των Φιλιατρών του νομού Μεσσηνίας, το «Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου» είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φίλους του. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει το μοναδικό φωτογραφικό και ζωγραφικό έργο του Πάνου Ηλιόπουλου καθώς και το ζωγραφικό έργο του γιου του, Ηλία Ηλιόπουλου.
Το «Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου» ανοίγει τις πόρτες του σε μια ευνοϊκή εποχή καθώς συμπίπτει με την τάση επανεκτίμησης της τοπικής κουλτούρας, την ανάγκη σύγχρονων χώρων τέχνης που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάδειξη του νομού, φιλοδοξώντας να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου τέχνης και καθημερινού πολιτισμού, αποτελώντας ένα νέο σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της έκφρασης και της εξωστρέφειας.
Το όραμα του «Μουσείου Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου» είναι να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, στοχεύοντας στη φιλοξενία Eλλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με σκοπό να αναπτυχθεί μια συνεχής αλληλεπίδραση δημιουργίας με το παγκόσμιο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και τέλος, να δημιουργήσει νέες μορφές συμμετοχής.
Με γνώμονα τις πλέον σύγχρονες τάσεις, το Μουσείο αισιοδοξεί, με εφαλτήριο το έργο των καλλιτεχνών, να γίνει ένας ανοιχτός χώρος, στον οποίο οι πολίτες σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο θα συνδιαλέγονται και θα εμπνέονται, ουσιαστικά και γόνιμα, από το παρελθόν, όπως έχει αποτυπωθεί από τους Πάνο και Ηλία Ηλιόπουλο. Επιπλέον, στόχος είναι, να γίνει σημείο αναφοράς καλλιτεχνικών φιλοξενιών (residencies), σύγχρονων φωτογράφων, ερευνητών και ιστορικών, συνεχίζοντας έτσι την προσωπική πορεία του Πάνου Ηλιόπουλου που ξεπέρασε τα όρια της γενέτειράς του.
Ακολουθώντας το ταξίδι του Πάνου Ηλιόπουλου, το Μουσείο οραματίζεται μια συνάντηση πολιτισμών και σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων εκπαίδευσης και εξωστρέφειας.
Με μεγάλη μας χαρά, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του «Μουσείου Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν
 το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
 στις 18:00. Διεύθυνση Μουσείου:
 Ζαχαριανών 11, Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου