theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ (2011) ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ (2014)

   Να ΄μαστε πάλι, συνέχεια της ανάρτησης της 3-12-18 που είχε θέμα την συζήτηση που είχαμε με τον Κώστα Αγραπιδά. Πάει αρκετός καιρός αλλά το καλό πράγμα αργεί ή κάλλιο αργά παρά ποτέ! Έτσι δεν είναι;
 Σήμερα λοιπόν δημοσιεύουμε  το κυρίως θέμα που σχετίζεται με το πολυθρύλητο και περιώνυμο Π.Δ. (1) για την Προστασία της παραλιακής και θαλάσσιας  ζώνης του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
       Η όλη αναφορά μας για το Π.Δ. ηχογραφήθηκε και δημιουργήθηκαν δυο (2) βίντεο. Αν και έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια  θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να τα παρουσιάσουμε και τα δύο μαζί σήμερα, προκειμένου να έχουμε μια συνολική αναφορά. 
     Αρκετές είναι οι ενστάσεις και τα σχόλια μας στις θέσεις του Αγραπιδά και εντοπίζονται στις εξής τρεις:
       Α] Η απόσυρση του 1ου Σχεδίου Π.Δ. ήταν καταστροφική για τον τόπο μας και οφείλεται στον δήμο μας που την καταπολέμησε. 
      Υποστηρίζει απόλυτα ότι το 1ο Σχέδιο Π.Δ., που αφορούσε την περιοχή της Ηλείας ήταν λιγότερο αυστηρό και χαλαρό από το 2ο. Κι όμως καταπολεμήθηκε σφοδρώς από το δήμο μας και την αντιπολίτευση αλλά και τους άλλους όμορους δήμους ( Πύργου, Κρεστένων) με αποτέλεσμα να αποσυρθεί και να έρθει το 2ο για όλη την περιοχής που ήδη ψηφίστηκε. Για την απόσυρση ο λόγος ήταν η μεγάλη αντίδραση των δήμων και δη της Ζαχάρως. 
  Όμως το ίδιο το Π.Δ., που ήδη ψηφίσθηκε, αναφέρει ότι η Μελέτη του '14 είναι συμπληρωματική  εκείνης του 2011. και αυτό έγινε επειδή ο δήμος Κυπαρισσίας το επιζητούσε έντονα μαι και είχε φουντώσει το θέμα με τον Παπά στο δάσος της Ελαίας.
    Όμως δεν κάνει καμιά αναφορά στις τρεις γνωματεύσεις του ΣτΕ (32/215, 175/217 και 80/218) που είναι ο κύριος λόγος της αυστηροποίησης.  
     Ακόμα δεν κάνει και καμία αναφορά ότι το αρχικό 2ο σχέδιο επί Σαμαρά ήταν άνισο για τις δύο  περιοχές μια και στην Μεσσηνία επέτρεπε τη δόμηση σε ιδιοκτησίες ανεξαρτήτως απόστασης από την παραλία όπως στην μεγάλη έκταση του Παπά που είναι ανάμεσα στην παραλία και στο δασύλλιο σε όλη την απόσταση Ελαίας - Αγιαννάκη. Η δόμηση όμως στην αντίστοιχη από δω περιοχή της Ηλείας απαγορευόταν παντελώς! Να όμως που ήρθε το ΣτΕ, που  αυστηροποίησε μεν τα πράγματα που λέγαμε παραπάνω, αλλά διόρθωσε του Σαμαρά την παρασπονδία, ρουσφέτι για τη Μεσσηνία όπως καλή ώρα με τον Επικούριο Απόλλωνα.
    Για τα άλλα σε αυτό το κομμάτι (περί Φορέα Διαχείρισης και αδύνατης ακύρωσης του Π.Δ.) συμφωνούμε.
       Β]   Η περιβόητη [2] αξιοποίηση του Καϊάφα
     Για τον  Καγιάφα συμφωνούμε ότι εντάσσεται στο Π.Δ., αλλά υποστηρίζει ότι δεν θα γίνει ιδιαίτερη αξιοποίηση και δεν αρκούν οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.
    Όμως κάποτε παλιά  [κλικ ΕΔΩ] υποστήριζε τα εξής: Τα 6 εκατ. ευρώ που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για τη αξιοποίηση του Καϊάφα είναι μόνον η αρχή! ..
Δεν υπάρχει μια αντίφαση στις δυο τοποθετήσεις; Απλώς η τοποθέτηση τότε έγινε επί δεξιάς κυβέρνησης και δη Σαμαρά, ενώ τώρα έχουμε Σύριζα. Εκτός εάν το ΕΣΠΑ είχε τότε μεγαλύτερη δυναμικότητα.... 
       Γ]   Περί διαβούλευσης του Π.Δ.
    Ισχυρίζεται ότι στη διαβούλευση, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος που τότε ηγείτο έκανε αρκετές προτάσεις.
  Όμως  σύμφωνα με το σάιτ του υπουργείου [κλικ ΕΔΩ] πουθενά  δεν αναφέρεται ο εν λόγω σύλλογος όπως  σαφώς  αναφέρονται αυτοί που συμμετείχαν: ο Βασίλης Φουρλής, ο Δήμος Κυπαρισσίας και η αφεντιά μου. Επίσης αναφέρονται ως συμμετέχοντες και οι κυνηγοί με τα δικά  τους  αλλοπρόσαλλα  ....παραμύθια και η  Κοινότητα Γιαννιτσοχωρίου με ένα εμβατήριο "Μολών Λαβέ" του... Επαμεινώνδα. 

(1)  Σε ένα παλιό μου σχόλιο (κλικ ΕΔΩ) τονιζόταν ότι ο μόνος σύλλογος της περιοχής που στέκεται θετικά  στο κανονιστικό πλαίσιο (Ε.Π.Μ.) είναι ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ζαχάρως. Ο Πρόεδρός του και συνάμα επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κ. Αγραπιδάς  είναι ο μόνος που δημοσίως έχει πάρει θέση υπέρ, κόντρα στην «τοπική κοινωνία». Μάλιστα την προηγούμενη βδομάδα στη Ζαχάρω διοργάνωσε  μια αξιόλογη σχετική ημερίδα, τα συμπεράσματα της οποίας προγραμματίζουμε να τα παρουσιάσουμε σύντομα, μια και λόγω ανωτέρας ή κατωτέρας βίας δεν μπορέσαμε να την παρακολουθήσαμε.   
Το ίδιο αναφέρεται περίπου και στο σχόλιο το ΄14 (Κλικ ΕΔΩ)  Δυστυχώς μόνο ο Περιβαλλοντικός σύλλογος είχε σωστή θέση, αν και ο πρόεδρός του,  ο Αγραπιδάς, είναι .. δεξιούλης. Ή μήπως κάνουμε λάθος;
 [2] Η όλη ιστορία του Καϊάφα μου φέρνει στη σκέψη την Κύπρο. Αρκετά Σχέδια προτάθηκαν, από τα οποία ένα ή δυο ήταν προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων αλλά λόγω ακραίων ¨πατριωτών   40 χρόνια τώρα, τα ίδια και χειρότερα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου