theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ιστορικός αναθεωρητισμός

       Η ιστορία είναι η πολύ ιδιότροπη πουτάνα απέναντι στους όποιους αγωνιστές. Αν νικήσουν τους επιδαψιλεύει δάφνες και τιμές. Εάν ηττηθούν τους επιφυλάσσει χλεύη και καταφρόνηση. 
Και τούτο: Το παρελθόν νοηματοδοτεί το παρόν και στο παρόν επινοείται το μέλλον μολονότι όχι γραμμικά και όχι νομοτελειακά.. Όμως στην εποχή μας, τη μεταμοντέρνα,  που επιχειρείται ο "ιστορικός αναθεωρητισμός" [1] το παρελθόν ανακατασκευάζεται αυθαιρέτως αλλά αληθοφανώς, μπακαλίστικα. Πολλές οι περιπτώσεις που βοά η ιστορία.
     Προγενέστερο όλων και εντελώς ανιστόρητο είναι η "ιστορική διαστροφή" που ήταν και η κυρίαρχη ιδεολογία επί πολλές  δεκαετίες στο ελληνικό κράτος. Οι "Εαμοβούλγαροι" στα  τάρταρα και οι Ταγματασφαλίτες κράτος και εξουσία. Ούτε εμφύλιος ούτε τίποτα....
   Αφορμή ήταν η αναφορά της καλής φίλης Ρέας Μακρή στην αξιόλογη κατά τα άλλα παρουσία της στην ΟΡΤ, [κλικ ΕΔΩ] στον κατωτέρω πίνακα. Συγκεκριμένα τονίζει "ότι  οι κάτοικοι έχουν σβήσει κάποιο ιστορικό γεγονός ...και αυτό μαρτυρά την πολιτική τοποθέτησή τους..." Όπως σαφέστατα φαίνεται, το ιστορικό γεγονός ήταν ο Συμμοριτοπόλεμος. Ακριβώς έτσι έγραφε. Οπότε πολύ καλά έκαναν οι κάτοικοι και το έσβησαν, Το περιστατικό πρέπει να αναφέρεται ως ωμή διαστρέβλωση της ιστορίας. Έτσι δεν μαθαίνουν τα παιδιά στα σχολεία;
     Ειρήσθω δε, το Μπισχίνι λεγόταν το "κόκκινο χωριό" και στην Εθνική Αντίσταση είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ανταρτών από όλα τα χωριά της περιοχής. Για όλη αυτή την ξεχωριστή  μεγάλη εποποιία ετοιμάζουμε ειδικό αφιέρωμα!

[1] Τον "ιστορικό αναθεωρητισμό",  ξεκίνησαν Γερμανοί ιστορικοί, ήδη από τη δεκαετία του '60, την συνέχισαν επαξίως Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικανοί, εσχάτως προστέθηκαν και οι ημέτεροι ιστορικοί Στάθης Καλύβας και Νίκος Μαραντζίδης, εντελώς σίγουρα άγαρμπα και χονδροειδέστατα συγκρίνοντας λόγου χάριν τους σκοτωμένους από την ΟΠΛΑ με εκείνους   των ταγματασφαλιίτών και λοιπών δωσιλόγων. Και καταλήγουν στο τέκνο του τον "ιστορικό αρνητισμό" (:"δεν υπήρξε ολοκαύτωμα") που εκφράζεται στη χώρα μας από την χρυσαυγίτικη ιδεολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου