theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΙΑΣ, ΤΗ ΔΙΒΡΗ!!! [Μέρος 1ο από 5]

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση           Επί χρόνια και ζαμάνια ο αγαπητός φίλος και ντούρος κοινωνικός αγωνιστής Σωτ. Σωτηρόπουλος με έχει "μπαφιάσει" στην κυριολεξία με την πατρίδα του τη Δίβρη. Αυτά η Δίβρη, εκείνα η Δίβρη και δώστου ύμνους και διθυράμβους  μέχρι που στο μυαλό μου δημιουργήθηκε μια υπερβατική εικόνα, τη φανταζόμουν σαν την κατοικία των 12 θεών στον Όλυμπο!
   [Υπόψη οι αναρτήσεις με τη Δίβρη και τον Σωτ.Σωτ. σε αυτή τη σελίδα φτάνουν τις 100!]
     Από καιρό λοιπόν το είχα βάλει αμέτι μουχαμέτι να την επισκεφτώ, ώσπου το πρωί της 8ης Ιουνίου ξεκινήσαμε – με ποιον άλλον από τον συνοδοιπόρο μου, τον αξιότιμο Κουμπαράκο, τον Γιώργο Ζήρο; 
    Το ταξίδι μυθικό, μαγευτικό, το ιστορικό Λάλα, το πρώτο αρβανιτοχώρι της Πελοποννήσου, το οροπέδιο της Νεμούντας, το δάσος της Φολόης που ζούσαν οι Κένταυροι  και μπαμ μπροστά μας η παραμυθένια αγέρωχη Δίβρη και γύρω τα Λάμπεια όρη. 
   Όλο το μεγαλείο της πάλαι ποτέ πρωτεύουσας του θρυλικού ΕΑΜ, το αναπαριστά ανάγλυφα ο φωτογραφικός φακός μέσα από τις πολλές  φωτογραφίες και τα απίθανα βίντεο με την μνημειώδη περιγραφή του Σωτηρόπουλου. 
   Ολόκληρη την ένδοξη ιστορική πορεία και τον πλούτο της μαγείας της θα την γευτείτε μέσα από αυτό το αφιέρωμα για το οποίο, ναι, αισθάνομαι υπερήφανος που θα μείνει εσαεί στην ιστορία μαζί με τόσα που έχουν γραφτεί για τη Δίβρη,ναι, ναι την 
Πριγκηπέσσα των ορέων της Λαμπείας !!!  
  Οτιδήποτε και να γράψω για αυτή είναι περιττό, μόνο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη ταπεινά να τονίσω ότι η προσφορά και η ανιδιοτέλεια  του Σωτήρη Σωτηρόπουλου επί μισό αιώνα κι ακόμα είναι τεράστια!!!    Οι απανταχού Διβριώτες πρέπει να του στήσουν δίμετρο ανδριάντα τώρα που είναι εν ζωή!!!

     Λοιπόν το αφιέρωμα, χωρίζεται για πρακτικούς λόγους σε 6 μέρη:
  •   Τον Πηγαιμό
  •   Μια γενική θεώρηση
  •   Το Πνευματικό Κέντρο
  •   Τον Λοζίσσο
  •   Το πατρικό του Σωτήρη, που είναι ένα Λαογραφικό Μουσείο & 
  •   Την Αγία Τριάδα  
       Θαυμάστε σήμερα τα δύο πρώτα μέρη, τον πηγαιμό και τη γενική θεώρηση της Δίβρης  και απολαύστε το Σωτήρη, τη ζέση, το πάθος και τα έργα  του!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου