theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Η άγνωστη φυσική πισίνα της Μεσσηνίας που κλέβει τις εντυπώσεις Μια καλά κρυμμένη μικροσκοπική παραλία που αξίζει να ανακαλύψετε


          Στη σκιά της δημοφιλούς και πολυφωτογραφημένης Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία, στέκει μια μικρή παραλία- φυσική πισίνα, άγνωστη ακόμη στους περισσότερους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο λόγος για τη Γλώσσα, κοντά στο Πετροχώρι, μια απίστευτα όμορφη και ανεξερεύνητη γωνιά του νομού που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να θαυμάσει από κοντά. Οφείλει την ονομασία της στο σχήμα της που μοιάζει με γλώσσα, ενώ μέσα από ένα μικρό άνοιγμα εντυπωσιακών βράχων εισέρχεται σε αυτή το νερό της θάλασσας.
Με ονειρικά τιρκουάζ, κρυστάλλινα και εντελώς ήρεμα νερά και μια μικροσκοπική αμμώδη ακτή λίγων μόλις μέτρων, που χωρά το πολύ 30 άτομα, σίγουρα μπορεί να αποκαλεστεί και ως ο επίγειος παράδεισος της Μεσσηνίας. Μάλιστα, αν είστε τυχεροί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας εδώ πριβέ, καθώς η πλαζ παραμένει το κρυφό μυστικό της Μεσσηνίας.


Το άκρως εντυπωσιακό με την Γλώσσα είναι το γεγονός ότι όσο φουρτουνιασμένη κι αν είναι η θάλασσα και τα κύματα λυσσομανούν πάνω στα βράχια που την προστατεύουν, στην μικροσκοπική ακρογιαλιά επικρατεί πάντα η απόλυτη απανεμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου