theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ Ή ΕΝΟΧΗΣ;


Πίνακας "το πορνείο" του Γιοάχιμ Μπεκελάερ 1562

    Πολλάκις σας έχω αναφέρει για την Πελλήνης που κατοικοδιαμένω. Λοιπόν πιο κάτω από την 3η Σεπτεμβρίου και την Αριστοτέλους είναι η Φυλής. Δρόμος ξακουστός και χιλιοτραγουδισμένος. Κυρίως γιατί εδώ είναι οι περισσότεροι οίκοι ανοχής, οι ναοί της Αφροδίτης.  
Από παλιά έψαχνα να βρω γιατί οίκος ανοχής. [1].Νομίζω θα ήταν καλύτερα να λέγονταν οίκοι ενοχής της καθώς πρέπει κοινωνίας. Αυτή είναι η κρυφή πουτάνα, το μεγάλο μπουρδέλο. Όμως, οίκοι ενοχής είναι οι κασέλες με τις τύψεις για τα τόσα αμαρτήματα και τις κάθε είδους ανομίες-μαλακίες στο παρελθόν. Πάντως όπως και να τα λένε, εκεί μέσα επιτελείται το πιο παμπάλαιο επάγγελμα, λειτούργημα καλύτερα! [ιέρειες, Εταίρες [2] στον περισσότερο κόσμο, εκτός από τους Μουσουλμάνους. Εδώ πάντως οι μουσουλμάνοι αποτελούν αρκετά μεγάλο ποσοστό, ας πούμε, των επισκεπτών με τον φόβο πάντα του Προφήτη Μωάμεθ. Όλοι τους δε,  ανεξαρτήτως θρησκείας και χρώματος αν και δεν διαπράττουν κάποια παρανομία, κατέχονται από μια χαρακτηριστική κρυψίνοια και αιδημοσύνη στο βλέμμα.
    Είναι ναοί του πάθους και της ηδονής αλλά να μην ξεχνάτε εδώ διαρρηγνύονται τα κελύφη των χρηστών ηθών και αρκετών ψυχολογικών «δοθιηνών» Σίγουρα προσφέρουν κοινωνικό έργο.  Και το άλλο η ονομασία οίκος έχει ευρύτατη σημασία, χρήση, οίκος ευγηρίας, οίκος του Ναύτου, Λευκός Οίκος &&. Το τελευταίο μάλιστα με κεφαλαία όπως και  κάθε ονομασία στη θρησκευτική ονοματολογία.
Στην ευρύτερη περιοχή λοιπόν μέχρι κάτω την Αχαρνών μακροημερεύουν περί τους 30 με 40, φαντάζομαι υπό την υψηλή προστασία του Αγίου Παντελεήμονα, Η επικράτειά τους φτάνει μέχρι  την πλατεία Βάθη και την Ομόνοια. Μάλιστα ανθούν και μερικά ξενοδοχεία δίωρης διαμονής, κυρίως παράνομης ερωτικής συνεύρεσης με την κατάλληλη διακόσμηση.
   Οι επισκέψεις μου στη Φυλής είναι συχνότατες. Δεν πιστεύω να πάει ο νους σας στο πονηρό. Εξάλλου τώρα πιά …βράσε όρυζα. Ο λόγος είναι  μια και εκεί είναι το Σούπερ Μάρκετ 
που με βολεύει αλλά και η Λαϊκή της εβδομάδας. 
    Όλοι είναι υπόγεια, δυο μικρών δωματίων με μια μικρή πορτούλα.
Το μπροστινό είναι ο χώρος υποδοχής των «πελατών» με ένα- δυο λαϊκότατους καναπέδες και δυο-τρία καθίσματα. Κάπου σε μια γωνιά είναι ένας μικρός χώρος, σαν «κλειστός» μπουφές. Είναι η έδρα της τσατσάς [3] ή του τσάτσου, που κατά κάποιον τρόπο ΄φροντίζουν  για την τάξη και ασφάλεια, αλλά και την καθαριότητα του ..οίκου.. Κυρίως όμως πρώτη τους μέριμνα
είναι να πάρουν την αμοιβή που σημειωτέον προπληρώνεται πριν την πράξη. Πράγμα πρωτοφανές στην αγορά. Κομμωτήρια, καφενεία και κάθε μορφής αμειβόμενη υπηρεσία. Σε ειδικές περιπτώσεις, δύστροπων πελατών που δημιουργούν διάφορα προβλήματα, συνήθως καλούν τον προστάτη, τον ονομαστό νταβατζή. 
     Το όλο σχετικό κύκλωμα περί της πορνείας,  είναι κλειστό και περιθωριακό, ιερόδουλες, νταβατζήδες, σωματέμποροι, τμήματα ηθών κι ο χορός κύκλους κάνει και καλά κρατεί! Η σωματεμπορία υπόψη διώκεται, η πορνεία όμως, εκδιδόμενα πρόσωπα, οίκοι ανοχής δεν αποτελούν αδίκημα  εφόσον ασκείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και κατόπιν σχετικής αδείας. Τα όρια μεταξύ αυτών είναι μπερδεμένα. Σίγουρα τις περισσότερες αυτές γυναίκες τις οδήγησαν άνδρες κυρίως ευυπόληπτοι, έτσι δεν είναι; Υπάρχει κανείς που γνωρίζει εάν η γειτόνισσα του διπλανού διαμερίσματος είναι σε οίκο ανοχής;

Αυτά γίνονται στους οίκους
 μας όχι εδώ...
 Το δεύτερο δωμάτιο, το ενδότερο, είναι βωμός, ο κυρίως χώρος εξαργύρωσης, της σεξουαλικής συνεύρεσης.
Εδώ το κύριο έπιπλο είναι ένα μεγάλο κρεββάτι με ένα κομοδίνο στην κορυφή και μια σόμπα για τον χειμώνα. Το δε χρώμα που επικρατεί, στο φτηνό σκέπασμα και στους τοίχους ακόμη, είναι το κόκκινο βυσσινί. Μαζί με την μπόλικη λαϊκή κολόνια καλύπτουν την.. βαρβατίλα.
    Σαν νάταν χτες θυμάμαι την μπουρδελότσαρκα στα Χανιά, τότε που υπηρετούσα την πατρίδα με την ένοπλη δύναμή μου, που το έκανα και διήγημα και είναι ντοκουμέντο![κλικ ΕΔΩ & ΕΔΩ]
    Ας τελειώσουμε μ΄ αυτό. Πανδημία ξεπανδημία τα φωτάκια της Φυλής από το πρωί μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα είναι αναμμένα. Προσκαλούν για τον αγοραίο έρωτα, ο άλλος είναι ο «σπιτικός» κι όπως μου έλεγε τις προάλλες η Ουρανία, τώρα, μετά από μια μικρή κάμψη έχουν την περισσότερη πελατεία.
  
 
[1]Στην πόρτα του υπογείου στην Πελλήνης που μένω πήγα και έβαλα τη παρακείμενη ταμπελίτσα. Έλαβαν χώρα περιστατικά απίθανης  ..ηθικολογίας και καθωσπρεπισμού. Γενικώς έλαβαν χώρα εικόνες φαιδράς πορτοκαλέας! 
[2] Το καλύτερο σώμα στο στράτευμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν το σώμα των Εταίρων!
[3] Συνήθως η τσατσά στα νιάτα της που είχαν πέραση, αν «και η γριά κότα έχει το ζουμί» ήταν κι αυτή «ιέρεια», ο δε τσάτσος είναι πάντα ομοφυλόφιλος
[3] Οι Αθηναίοι θεωρούσαν την πορνεία συστατικό της δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου