theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

       Τα τελευταία χρόνια τη Θεάνθρωπη Νέδα την έχουν κατακρεουργήσει, σωρηδόν και ακαταπαύστως την έχουν βιάσει. Ποιος; Μην κάνετε τον ανήξερο ..μα  η  ακόρεστη πλεονεξία του αδηφάγου ανθρώπου και η ασυλλόγιστη ανάπτυξη. Ξεχνά, ο άμοιρος, ότι όλοι είμαστε φιλοξενούμενοι της φύσης και μάλιστα παροδικοί. 
    Πού είναι οι ιτιές στις όχθες και τα πλατάνια, γεμάτα αηδόνια να γλυκοτραγουδούν; Πού είναι τα ψάρια, τα χέλια, οι χελώνες  και τα τόσα ερπετά; Πού είναι τα σφαρδάκλια που χάλαγαν τον κόσμο με τους πήδουλους  και τα κρο-κρο, που μας περιγελούσαν, πού είναι οι βρύσες στις όχθες με το γάργαρο νερό;
   Και να τώρα που η ΝΕΔΑ εκδικείται και μάλιστα με την αρωγή της θάλασσας. Στην εκβολή της τον προηγούμενο μήνα έγινε τεράστια πάλη γιγάντων, σώμα με σώμα. Το ποτάμι γεμάτο από άκρη σε άκρη με θολό νερό και μεγάλη κατεβασιά [ξεριζωμένα δένδρα , λιθάρια ριζιμιά] μπουκάρισε στην θάλασσα με ορμή μεγάλη. Αυτή όμως σαν λυσσασμένη με τα αφρισμένα κύματα αντιδρούσε και δεν το επέτρεπε με τίποτα. Από τη μεγάλη της λύσσα η θάλασσα έβγαζε αφριά από το χαώδες στόμα της και τα ξέρασε και τα έκανε όλα λίμπα!
    Πριν ένα χρόνο ακριβώς χτυπούσαμε τις καμπάνες και τονίζαμε λες και είμαστε προφήτες .....
 Καλύτερα  μη ζήσουμε τη φοβερή τη λαύρα 
Όταν η Νέδα βγει και θα μας κατακλύσει
Θα κλαίνε οι μάνες τα παιδιά και τα παιδιά τις μάνες 
[κλικ ΕΔΩ]
  Επίσης πέρσι οπωσούν περιγράφαμε τη φοβερή πάλη των δυο ανήμερων θεριών, της Νέδας και της θάλασσας...[κλικ ΕΔΩ]
  Και να φέτος τι έγινε μετά από μια τέτοια ιστορία! Λίμπα!!![χωράφια δίπλα στην εκβολή της Νέδας στη θάλασσα κατακλύσθηκαν από αλμυρό νερό και άμμο. Δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο. Τα πήρε όλα αμπάριζα!!!



Περισσότερα με σχετικά βίντεο τη Δευτέρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου