theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ο ΑΒΡΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ

     Για τον Κακόβατο, έχουμε αφιερώσει πολλές αναρτήσεις, αφενός γιατί στην κατοχή είχε πλούσια αντιστασιακή παρουσία και δράση και αφετέρου στα νεότερα χρόνια αποτελεί ένα από τα καλύτερα και φημισμένα θέρετρα σε όλη τη χώρα, μπορούμε άνετα να πούμε!  [κλικ ΕΔΩ}.   Βεβαίως αναφέρονται και αρκετοί σκερβελέδες, αλλά τι να κάνουμε στον κάθε μπαξέ φυτρώνουν κι αναπτύσσονται μαζί με τα καλούδια, τα κηπευτικά και αγριόχορτα, βελιούρια και αγριάδες && Και στον Κακόβατο έχω αρκετούς φίλους αλλά και ...εχθρούς. Ο Αβράμης ανήκει σίγουρα στην 1η κατηγορία,  Πάντως είναι γνωστός και για τα απίθανα κρασιά του.
  Τις προάλλες δε το βράδυ που είμαστε στην εξαίσια ταράτσα της ταβέρνας του Ζαχαρία, [1] με τον γιο μου Νικολίνο και τον φιλιώτσο μου τον Νικηφόρο, τον απολαύσαμε αρκετά μια και είναι πρώτος στο σπρέχειν  της τοπικής διαλέκτου και στους γρίφους! Τι ορθόδοξος κουμμουνιστής είναι , όπως ο ίδιος λέει.



[1] Για την απίθανη ταβέρνα του Ζαχαρία, συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο Ζαχάρως, και δη  την ταράτσα με όλη την μαγεία θα γίνει ιδιαίτερη αφιέρωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου