theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΦΩΝΑΧΤΑ

 Αρετή & Δημήτρης Πάνου

Εντάξει, μη βαράτε άλλο. Το εμπέδωσα και το ομολογώ. Για όλα φταίει ο Σύριζας Προοδευτική Συμμαχία. Και αυτοί οι απαίσιοι “ζέοι”, που δεν μπορεί παρά να είναι απατεώνες ή ηλίθιοι, που ζέχνουν και επιμένουν να τον ψηφίζουν και να ρίχνουν όλο το ανάθεμα στους άλλους αντί να κοιτάνε στον καθρέφτη και να το ρίχνουν στα δικά τους τα μούτρα, όπως κάνουν όλοι, ακροαριστεροί, αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντροκεντρώοι, κεντροδεξιοί , δεξιοί, ακροδεξιοί (δεν έχω και μοιρογνωμόνιο). Φταίνε:
-γιατί σφετερίστηκαν με δόλια μέσα (ζουρνάδες και νταούλια), έστω και για λίγο, την εξουσία, που ποτέ δεν τους ανήκε.

 -

-για την κατάντια του πελατειακού και αναποτελεσματικού κράτους από τη γέννησή του.

-για το πολιτικό σύστημα που το χαρακτηρίζει το ρουσφέτι , το έλλειμμα αξιοπιστίας, η ψευτομαγκιά, η ξενοδουλία και η αναλγησία.
-για τον θρίαμβο του ατομικού συμφέροντος και πλουτισμού στον Νεοέλληνα σε βάρος κάθε έννοιας δημόσιου συμφέροντος, κοινωνικής συνείδησης και υποδομής.
-για την αντιπαραγωγική οικονομία και την ανάπτυξη παρασιτικών και αεριτζίδικων κλάδων.
-για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη μίζα.
-για τις αδικίες του φορολογικού συστήματος και τη φοροδιαφυγή.
-για τη διεθνή υποχώρηση της αριστεράς ως πρωτοπορίας στους κοινωνικούς αγώνες και την αδυναμία της να έχει ζωντανό λόγο που να συνθέτει και να ενώνει, να ερμηνεύει και να εμπνέει.
-για την εμφάνιση και αναζωπύρωση νεοφασιστικών τάσεων και ηγετίσκων σε όλο τον κόσμο.
ια τη μαζική φυγή των νέων μας στο εξωτερικό.
ια την υπογεννητικότητα.
- για το προσφυγικό.
-γιατί στη διάρκεια της πανδημίας δεν είχαμε δημόσιο νοσοκομείο να πάμε να θεραπεύσουμε τις συνήθεις ασθένειές μας, επειδή φοβόμαστε μην κολλήσουμε τίποτα χειρότερο και πεθάνουμε εντός ή εκτός ΜΕΘ, ούτε και δημόσιο σχολείο που να λειτουργεί να πάνε τα παιδιά μας.
-γιατί δεν ήταν συνεπείς εμβολιαστές.
- γιατί δεν υπερασπίστηκαν με σθένος τους αντιεμβολιαστές.
- γιατί ο φόβος και η απομόνωση που εξαπολύθηκε εναντίον μας ως μέσο ελέγχου και διαχείρισης της πανδημίας εξάλειψε την κριτική σκέψη, την κοινωνική ευθύνη, κάθε μορφή συλλογικής δράσης και νομιμοποίησε κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας,
-γιατί η δομή και κοινωνική διάρθρωση του κόσμου της εργασίας και οι συνθήκες εργασίας έχουν αλλάξει έτσι ώστε να κυριαρχεί απόλυτα ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός και ο φόβος της ανεργίας.
- για τα Εξάρχεια και τη βία στα γήπεδα, στη γειτονιά, στην οικογένεια, στα Πανεπιστήμια και στα δεκάχρονα.
- για την ακρίβεια και το ενεργειακό.
-γιατί είναι αστοιχείωτοι, απολίτιστοι, άπλυτοι και ανορθόγραφοι.
-γιατί είναι λαϊκιστές, χυδαίοι και άξεστοι και εκτρέφουν Πολάκηδες.
-γιατί είναι κουλτουριάρηδες, μαλακοπίτουρες και χαϊδεύουν τους αντιπάλους τους, αντί να τους τα λένε χύμα και σταράτα όπως ο Πολάκης.
-γιατί αμολάει ο καθένας τη δική του κοτσάνα όποτε του κατέβει, αντί να συντάσσονται με τον αρχηγό και να συναγωνίζονται τους δημοσιογράφους στο γλείψιμό του.
-γιατί πάσχουν από ιδεοληψίες και εμμονές, είναι ακροαριστεροί και σταλινοφασίστες.
-γιατί δεν είναι πραγματικοί αριστεροί, τίμιοι αριστεροί, αξιοπρεπείς αριστεροί, νεκροί αριστεροί -γιατί ο δεξιός ο σωστός κόβεται και πονάει άμα ο αριστερός δεν είναι «σωστός» αριστερός.
-γιατί καλοπιάνουν και συνεργάζονται με ακροδεξιούς.
-γιατί ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και η χειρότερη αντιπολίτευση ever.
-γιατί κόντεψαν να πετάξουν τη χώρα στα βράχια και έξω από την Ευρώπη.
-γιατί αυτοί έφεραν την κρίση και τα μνημόνια και δεν τους έφτανε που μέχρι το 2015 είχαν μειώσει μισθούς και συντάξεις έως εξαφάνισης, αλλά έφεραν και τον νόμο Κατρούγκαλου (μεγάλος μπαμπούλας αυτός ο Κατρούγκαλος όπως αποδείχτηκε στο τέλος).
-για τον εμφύλιο, τη χούντα και την κακοδαιμονία της φυλής γενικά.
Και πιο πολύ από όλους φταίει ο Τσίπρας. Με τίποτα δεν μπορούμε να του συγχωρήσουμε:
-που παραβίασε κάθε κανόνα διαδοχής και σφετερίστηκε τη διακυβέρνηση του τόπου.
-που δεν σεβάστηκε καμία ιερή οικογενειακή παράδοση και αξία της εξουσίας.
-που είναι τυχάρπαστος και αλήτης, κατσαπλιάς και καταληψίας.
-που έχει αστεφάνωτη την Περιστέρα.
-που η Περιστέρα τον τραβάει από τη μύτη.
-που είναι αμόρφωτος και ντουβάρι. Κι αν καμιά φορά παρασυρόμαστε από τα λόγια του και μας φαίνονται λογικά κι ανθρώπινα κι όχι υστερικά, εξουσιομανή και αλαζονικά παραληρήματα, σε απλά και συμπαθητικά ελληνικά, δεν πρέπει να τον ακούμε. Γιατί δεν έχει σημασία τι λέει, αλλά πώς το λέει. Δεν έχει ιδέα από οξφορδιανή προφορά. Ούτε καν το lower δεν πήρε. Στο Πολυτεχνείο μπήκε από την πίσω πόρτα. Τον έσπρωξαν οι αλήτες καθηγητές του. Και το πτυχίο το πήρε νύχτα, με λάδωμα. Άσε που κάποιοι που ξέρουν, λένε ότι το πήρε στη Βουλγαρία.
-που ενσπείρει fake news, είναι ψεύτης και κωλοτούμπας.
-που δεν σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία.
-που ενώ νοικιάζει εξοχικό στο Σούνιο, θέλει να πηγαίνει και διακοπές με κότερα των γνωστών του.
-που δεν σέβεται τους συνεργάτες του.
-που δεν ξέρει να διαλέγει συνεργάτες.
-που οι συνεργάτες του κάνουν ότι θέλουν.
-που παριστάνει τον Τσε Γκεβάρα, τον Φιντέλ Κάστρο και τον Μαδούρο για να κλέβει ψήφους από την πραγματική αριστερά.
-που παριστάνει τον Αντρέα για να κλέβει τις τίμιες ψήφους που ανήκουν στην γνήσια κεντροαριστερά.
-που μαζεύει κάθε παραστρατημένο δεξιό ή ακροδεξιό που ξεμύτισε από το μαντρί, για να κλέβει ψήφους από την πατροπαράδοτη λαϊκή δεξιά. Γιατί η ψήφος, όπως και η εξουσία, «ανήκει» πάντα σε κάποιους άλλους και πάντως όχι σ’ αυτόν που ανήκει το χέρι που τη ρίχνει στην κάλπη, και που μπορεί μετά να αλλάξει γνώμη, -«τα πάντα ρει», έλεγε ένας αρχαίος σοφός- να το μετανιώσει ή και να κόψει και το χέρι του στο τέλος τέλος.
-που λέει «πηγαίνετε να ψηφίσετε ότι νομίζετε, αλλά με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά», αντί να λέει «κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και πηγαίνετε να το ρίξετε δαγκωτό».
Όλα αυτά είναι ασυγχώρητα πράγματα και δεν νομίζω ότι αρκεί η εκλογική πανωλεθρία ως τιμωρία. Θα πρότεινα μάλιστα να τον ρίξουμε στην «πυρά». Μια ανθρωποθυσία στον Βάαλ -στην εποχή του Μωϋσή και του χρυσού μόσχου ζούμε- θα εξευμένιζε ίσως τους πατροπαράδοτους, εκδικητικούς και ρεβανσιστές θεούς μας και θα έφερνε μια ανάσα δημοκρατίας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης στον τόπο. Αλλά φοβάμαι μήπως το fb, αυτός ο φάρος της ορθοφροσύνης και της δημοκρατίας με τιμωρήσει για διασπορά μίσους. Γι αυτό προτείνω κάτι πιο light και political correct. Πριν ο καθένας μας αρχίσει να κουνάει το δάχτυλο στον άλλο, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη κι ας προσπαθήσει να διακρίνει τον φασιστάκο, τον ψευτράκο, τον απατεωνίσκο, τον γκεμπελίσκο και κάθε λογής -άκο και -ίσκο που κρύβει μέσα του και που ψάχνει ευκαιρία να σηκώσει κεφάλι.
Αυτά σκέφτομαι και άγχομαι, όπως λέει και η Πηνελόπη στην Οδύσσεια (Τ 130):
«Νυν δ’ άχομαι, τόσα γαρ μοι επέσσευεν κακά δαίμων»
όπου «πεσσός» είναι το ζάρι/τύχη, αλλά και η ψήφος/πετραδάκι που πέφτει στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου