theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΑΣΑΝ

      Μας πήρε μεσημέρι με τη Λενάκο, και  τώρα κοντά στις μία αναρωτηθήκαμε τι θα φάμε. Το ψυγείο άδειο από κρέατα, κρεατοσκευάσματα, και άλλα σχετικά. Μακαρόνια και δη πέστο φτειάξαμε χτες, που είναι εύκολο φαγητό οπότε στα γρήγορα βουρ στο κοντινό Super market  της θρυλικής Φυλής, πάρα δίπλα στα υπόγεια με τα ανοιχτά φωτάκια, τους οίκους ενοχής.
 

      Αυτά τη δική τους ιστορία,  μέρα νύχτα αναμμένα. Όποτε κι αν περάσω  οι νταντάδες και οι μαντάμες εκεί στας επάλξεις, επί τω έργω. Μαγγαλάκι τον χειμώνα και ανεμιστήρας φουλ το καλοκαιράκι. Άλλο όμως είναι το θέμα μας σήμερα, αν και από μικρός με τραβούσαν τέτοιου είδους περιπέτειες. Περισσότερο όχι από σεξουαλικά και τέτοια αλλά από ... υψηλή εκτίμηση αφού όταν βρίσκομαι στην Αθήνα παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα, σπανίως βέβαια μια και τυγχάνω ετεροδημότης και το χωριό με τραβάει, επισκέπτομαι αρκετές και τις φιλεύω κουραμπιγέδες και αλλάζουμε ευχές και χρόνια πολλά.  
    Τέλος πάντων αυτά και τα συμπαρομαρτούντα δεν σταματούν και εύχομαι ποτέ να μην τελειώσουν. Λοιπόν μπαίνω στο My Market και παίρνω λίγο κιμά για μπιφτέκια, γρήγορο φαί  και αρεστό γενικώς και με κάτι άλλα μικροψώνια κατευθύνομαι στο ταμείο. Μπροστά μου μια κυριά ευτραφής και με πολλά μπιχλιμπίδια. Και πίσω μου, δίπλα καλύτερα, ένας αδυνατούλης μαυρούκος από τους πολλούς κάτοικους της περιοχής. Κρατούσε ένα μεγάλο γάλα και φαινόταν, ξεχείλιζε η εγκαρτέρηση,  η αιδημοσύνη, πώς να την ονομάσω,  δουλοπρέπεια, υποχωρητικότητα που επιδεικνύουν οι περισσότεροι από αυτούς τους κακόμοιρους ανθρωπάκους.  Και το αχνό χαμόγελο πάντα στα πονεμένα χείλη τους. 
"Θα το πιείς όλο σήμερα, τον ρωτώ.."
"Τρία παιδιά ... " λέει και χαμηλώνει το βλέμμα του λες και ντρέπεται για αυτό...
   Κι αμέσως παίρνω το γάλα και το βάζω μαζί με τα δικά μου ψώνια, και συνάμα πιάνω και ένα μπισκότο  Παπαδοπούλου από την βιτρίνα δίπλα στην ταμία ..Πέρασαν μερικά λεπτά μια και πλήρωσα με κάρτα  και ο ανθρωπάκος με το χέρι στην καρδιά ήταν, όλο ευχαριστίες. Όταν δε του έδωσα  και το μπισκότο μέχρι που δεν μου φίλησε τα πόδια. 
   Εν τω μεταξύ η κυρία που λέγαμε τακτοποιούσε τα ψώνια στο καρότσι της που το είχε φουλάρει. 
Γυρίζει λοιπόν και μου λέει γελώντας με μπλαζέ ύφος:
 "Αυτοί μασάν και μεις χασάν"

   Αν και το άκουγα πρώτη φορά κατάλαβα το πικρό καρφί της. .. 
   Τούρκοι κρατάτε τα αλόγα, κι ο διάβολος ακόμη πισωγύρισε. Την περίλαβα και τι δεν της είπα. Ξεκίνησα από   την χριστιανική της πίστη, τα σταυροπροσκυνήματα και τα τοιούτα και κατέληξα στον Μητσοτάκη που πρέπει να ψηφίζει 99%. 
   Και τι μου εκστομίζει η αθεόφοβη με απύθμενο θράσος:
     " Ναι κύριε εγώ είμαι Ελληνίδα  και δεξιά, πατρίς οικογένεια και θρησκεία"
Σε αυτούς κυρά μου να πας και να τους λες: Εσεις μασάν και γλενταν και μεις λόρδα, πεινάν 
Καταλάβατε; Όλοι αυτοί οι Ελληνάρες τέτοιοι είναι: ρατσιστές και μισαλλόδοξοι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου