theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ....

     Πλέον τις περισσότερες φορές που ανεβοκατεβαίνω στο χωριό χρησιμοποιώ το ΚΤΕΛ, εκτός καμιά φορά με ΙΧ άλλου. Λοιπόν τώρα τελευταία φορά ήταν προχτές που κατέβηκα στο χωριό, μια κι εδώ αυτή την εποχή είναι χάρμα. Προ 20ημέρου δε είχα ανέβει στην Αθήνα και όπως πολλοί γνωρίζετε τα λεωφορεία σταματούν ενδιάμεσα στον κεντρικό σταθμό της Τρίπολης, που πράγματι, κατά κοινή ομολογία είναι είναι ένα συγκρότημα πολύ καλών προδιαγραφών. 
    Με το σταμάτημα  του λεωφορείου οι περισσότεροι επιβάτες, κυρίως οι κάπως μεγάλοι ή οι ""Προστατικοί, τρέχουν στο υπόγειο που είναι οι τουαλέτες. Πρέπει να αποδεχτώ ότι είναι υπέρ αρκετές και αξιοπρεπείς και οι ανδρικές και οι γυναικείες. Την προηγούμενη φορά όμως είδα ήταν πολλές χωρίς χαρτί και οι σαπουνοθήκες  χωρίς σαπούνι, Μετά αμέσως έσπευσα στο εκδοτήριο και το ανάφερα. Εντάξει λίγο έντονα...]. Δεν μπορώ να αρνηθώ αμέσως  βρήκα σχετική ανταπόκριση. Αμέσως ένα κύριος, ο υπεύθυνος θα ήταν πιθανώς, μου λέει κάπως απορημένος: 
    -Τι λέτε κύριε αποκλείεται αλλά πάμε να δούμε μαζί.
    Στην αυτοψία οι δύο από τις τέσσερες σαπουνοθήκες ισχυρίσθηκε ότι ΄έχουν χαλάσει για δε το χαρτί που έλειπε σε πολλές τουαλέτες, μάσαγε τα λόγια του. Τέλος πάντων μετά την επιβεβαίωση, ρητά και κατηγορηματικά του δήλωσα ότι εάν ξανά επαναληφθεί θα το καταγγείλω δημόσια  και έδειξα ότι έχω τον τρόπο, έτσι για να κάνω τα πράγματα πιο επίσημα και σοβαρά.
      Και να προχτές ήταν όλα στην εντέλεια, καθαρά και δεν έλειπε τίποτα. Να λέμε και το καλό και το κακό κι ας "πέφτει καμιά βολά το καλό στο γιαλό". Όπως λένε σοφά και οπωσούν αλληγορικά "άμα κατουρήσεις στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι. 
Έτσι δεν είναι;
    Εγώ δυστυχώς το φαινόμενο της προσβολής και της απαξίωσης του κοινού, το συναντώ καθημερινά σε διάφορες περιπτώσεις.Στα Σούπερ Μάρκετ π.χ. που στύβουν τους εργαζομένους, για όλες τις δουλιές, και ταμίες και πωλητές, και ότι άλλο, οπότε οι πελάτες ξεροσταλιάζουν μπροστά στα άδεια ταμεία. μια και εκεί είναι μία και μόνη {1] ή στα αστικά που πολλάκις τρέχουν δαιμονισμένα και μάλιστα σε κατηφοριές, όπως η Αλεξάνδρας αν και είναι φίσκσα. Και επιβάτες πάνε πέρα δώθε και καμιά φορά γίνεται και κάποιο ατύχημα. Δεν πρέπει κάποιος να φωνάξει:
      "Κύριε οδηγέ ανθρώπους μεταφέρεις και όχι ζώα 
    Αν και για τη μεταφορά των ζώων η Ε.Ε, η Προστασία των Ζώων, έχει εκδώσει ειδικές Οδηγίες με πολλές απαγορεύσεις και όρους υγιεινής. Οπότε τα πρόστιμα, οι ποινές σε περίπτωση παρανομίας είναι πολύ αυστηρές. Εντάξει μην κοιτάτε που στα χωριά ορισμένοι τσαμπάσηδες γράφουν το νόμο για κατάλληλες άδειες μεταφοράς για τα αυτοκίνητά τους,  στα τέτοια τους. Τις περισσότερες φορές οι ...μάγκες μεταφέρουν τα ζώα, κακήν κακώς, τη νύχτα που αποκλείεται να υπάρξει τυχόν έλεγχος, τροχονόμος. Εάν υπάρξει όμως καταγγελία την έχουν βάψει. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς νοικοκυραίους που δένουν τα σκυλιά τους πισθάγκωνα στο κοτέτσι ή κάπου αλλού.  
  Αλλού παπά ευαγγέλιο είναι τα περί καταγγελίας. Η δική μου άποψη είναι ότι εάν καταγγείλεις  κάποιον για κάτι που στρέφεται εναντίον του κοινού καλού τότε είναι πέρα για πέρα σωστό. Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το καρφί και τη ροφιανιά. 

[1] Γιατί έχουν όλο κοπελιές στα ταμεία και γενικώς λίγους άνδρες κυρίως για μεταφορές είναι αρκετά ανεξήγητο ....   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου