theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΠΕΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ "ΚΑΫΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ"

ΜΕΛΤΕΜΗΣ-ΚΥΡΙΑΖΗΣ-ΠΕΛΛΑΣ
Ο Οδυσσέας (Όμηρος Πέλλας) τρίτος από δεξιά το '35 στην
 Ε΄ τάξη στην Κυπαρισσία.Πρώτος από δεξιά ο Δημ. Κυριαζής, από το 

Σιδιρόκαστρο και στη μέση ο Παναγ. Μελτέμης.
Η Καϋμένη Γυναίκα
   Εκείνο το Σαββατιάτικο πρωινό πραγματικά για μένα και τον κουμπαράκο μου, τον Γ. ΖΗΡΟ (ναι με κεφαλαία γιατί το αξίζει) ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Εμπειρία όμως ψυχικής ανάτασης και αγαλλίασης.

  Επισκεφθήκαμε  την "Καημένη Γυναίκα",(1) τώρα λέγεται Πρόδρομος, και προσκυνήσαμε το τάφο του μεγάλου διηγηματογράφου της αντιπολεμικής μας λογοτεχνίας, του Όμηρου Πέλλα, κατά κόσμον Οδυσσέα Γιαννόπουλου. 
Βιογραφικά και άλλα 
Κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ

   Είμαστε από πριν έμπλεοι συγκίνησης  αλλά όσο πλησιάζαμε αντίκρυ αυτή μεγάλωνε, γινόταν δέος και ανακατευόταν με τους τοπικούς θρύλους, τις παραδόσεις και τις μυθιστορίες των διηγημάτων του Οδυσσέα, που με τόση μαεστρία και άφθαστη τέχνη περιγράφει.
O Όμηρος Πέλλας που είναι ένας από πιο ταλαιπωρημένους λογοτέχνες μας.

  
Το πατρικό σπίτι
Μπράβο που το χωριό του τον τίμησε με ένα ανδριάντα στο έμπα!
Τιμή και δόξα λοιπόν στον μεγάλο ΟΜΗΡΟ ΠΕΛΛΑ.

          (Ελπίζουμε στο μέλλον να υλοποιηθούν τα σχέδια που προγραμματίζουμε ΄προκειμένου στη γενέτειρα του Οδυσσέα να πραγματοποιήσουμε, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Χωριού μια λογοτεχνική βραδειά  προς τιμή και στη μνήμη του!



(1) Η αλλαγή της ονομασίας (Καημένη ή Καϋμένη) αλλά και πάρα πολλών χωριών (Ζούρτσα, Άλβενα, Κουμουθρέκα κτ.λ) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, σκέτη περιτομή από τους συνήθεις χαρτογιακάδες της κρατικής μικρόνοιας. Μέγα ιστορικό λάθος της ελληνοκεντρικής αντίληψης που τόσο ακριβά πληρώνει ο τόπος μας!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου