theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!!!

       Η ταινία γυρισμένη στην Ιταλία, πριν την πτώση της χούντας, περιλαμβάνει ορισμένα πολύτιμα ντοκουμέντα από την εξέγερση. Μοιράστηκε με το τεύχος 109 (Δεκέμβριος 2004) του περιοδικού «Μετρό». 
      Παρά την εμφανή αδυναμία που επέβαλε η δυσκολία επικοινωνίας με το εσωτερικό και τον ερασιτεχνισμό των ηθοποιών (πολιτικοί εξόριστοι Ελληνες και δημοκράτες Ιταλοί) αποτελεί μια αξιοπρόσεχτη πολιτική κατάθεση και συνοψίζει με αρκετή πιστότητα τα γεγονότα. Ομως σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του δραματοποιημένου αυτού ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται αποσπάσματα από την περιβόητη δήθεν ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής. Σημάδι ότι η «Πανσπουδαστική ν. 8» είχε κάνει τη δουλειά της.

΄
       Σχετικά με το θρυλικό θέμα με την " ΠΑΝΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Φ.8" » που έχει να κάνει με την έκθεση που συνέταξε προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ το Νοέμβριο του 1975 ο Γιάννης Γρηγορόπουλος (1), φοιτητής τότε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, μέλος της ΑντιΕΦΕΕ, με σημαντική συμβολή στο αντιδικτατορικό κίνημα και την κατάληψη του Πολυτεχνείου [Κλικ ΕΔΩ]. Ο κ. Γρηγορόπουλος ήταν εκπρόσωπος της σχολής του στην πρώτη Συντονιστική Επιτροπή και στη συνέχεια ήταν στη θέση του συντονιστή, έως το μεσημέρι της Παρασκευής, με ιδιαίτερη ευθύνη στο χώρο του ραδιοφωνικού πομπού, την εκπόνηση των κειμένων και των συνθημάτων. 
[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

(1) Ο Γιάννης Γρηγορόπουλος είναι Ζαχαραίος και ήταν σημαιοφόρος στη προηγούμενη τάξη από μένα στο Γυμνάσιο Ζαχάρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου