theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ (2)

Σε συνέχεια της προχθεσινής μάζωξης – ενημέρωσης των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ζαχάρως στον Κακόβατο για τη συμμετοχή στο εν λόγω δίχτυο λάβαμε από τον κ. Θεοδωρόπουλο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοβάτου το παρακάτω σχόλιο:

  Σχετικά με το υπό εκκόλαψη «ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ¨ΔΙ.ΚΟΙ.Π.Η¨ την ίδρυση δηλαδή μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με «μετόχους» τους πολιτιστικούς και παρεμφερούς δραστηριότητας συλλόγους του νομού μας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Όπως επεσήμανα και στη σχετική παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια της εν λόγω ενημέρωσης, που έγινε στην αίθουσα του κέντρου «ΙΟΝΙΟ» του χωριού μου την Κυριακή 03 / 04 / 11, πρόκειται για πολύ θετική ενέργεια ως συνεργασία και αλληλεγγύη των συλλόγων του νομού μας και όχι μόνο. Την επικροτώ !!!! ‘Όμως ως προς το οικονομικό σκέλος του υπόψη εγχειρήματος, εκφράσθηκαν πράγματι δικαιολογημένες επιφυλάξεις, γιατί σε μας τους παλιούς και νυν απόμαχους, υπάρχει αρνητική εμπειρία. (Όλα τα καλά στους βόρειους του νομού με τις μεγάλες εκδηλώσεις και τα ψίχουλα σε μας τους νότιους).
Το αιτιολογικό ήταν ότι η συνεισφορά είναι ανάλογη με το μέγεθος της δραστηριό-τητας. Ουχί σωστή, γιατί μεγαλύτερη ανάγκη πολιτιστικής κλπ ανάταξης έχει η χειμαζόμενη περιφέρεια και όχι τα πολυπληθή αστικά κέντρα που ούτως άλλως έχουν πλήθος επιλογών μόρφωσης, ψυχαγωγίας κλπ.
2.Προτείνω λοιπόν οι τοπικοί σύλλογοι πέραν της χρήσιμης συμμετοχής των στο «ΔΙ.ΚΟΙ.Π.Η.», να σκεφθούν σοβαρά και το ενδεχόμενο της ίδρυσης τοπικής αντίστοιχης εταιρείας μαζί με τους συλλόγους Δήμου Κρέσταινας , όπου έχει της έδρα της η ΑΝ.ΟΛ. που είναι χρησιμότατο εργαλείο, με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Πιστεύω ότι συμφέρει και τους δύο «Καλλικρατικούς» Δήμους.

Κύριε  Θεοδωρόπουλε δικαιολογημένες όλες σου οι ..ενστάσεις αλλά να λάβετε υπόψη σας τα εξής:
  • Το συγκεκριμένο Δίχτυο δεν σχετίζεται ολωσδιόλου ούτε με τη νομαρχία/Περιφέρεια ούτε με κάποιον Δήμο, αλλά περιλαμβάνεται στις εθελοντικές δράσεις της κοινωνίας των πολιτών.
  • Είναι πρωτοβουλία της Διαζέντας Φανού – Φουσκαρίνη, Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ανδραβίδας που για μένα αποτελεί εγγύηση και ασφάλεια μια και προσωπικά την ξέρω από τη δεκαετία του ογδόντα.
 Και εγώ ήμουν λίγο κουμπωμένος, όμως τώρα που είδα το θέμα λίγο καλύτερα η γνώμη μου έγινε αδιάσειστη  υπέρ της συμμετοχής όλων των συλλόγων του δήμου μας. Από συνεργατικές και μάλιστα εθελοντικές δράσεις δεν χάνεις ΠΟΤΕ. Η ισχύς εν τη Ενώση!  Στο κάτω-κάτω ας χάσει ο σύλλογος 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου