theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

τάδε έφη ΔΙΑΤΣΕΝΤΑ


 Με χαρά μας δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που μας απέστειλε Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΤΣΕΝΤΑ ΦΑΝΟΥ-ΦΟΥΣΚΑΡΙΝΗ από την Ανδραβίδα, την πάλε ποτέ πρωτεύουσα του Μορέως, αφενός γιατί η Ανδραβίδα αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη και αφετέρου όταν ταιριάξει γυναίκα και κυρία τότε  πρέπει υποκλινόμαστε. Πόσω μάλλον στη Διατσέντα.

Αγαπητέ Θοδωρή ενδιαφέρουσα η σελίδα σου, και γοητευτικές οι σκέψεις σου για την Κοινωνία Πολιτών.
Η μάζωξη  στον Κακόβατο ήταν μια δημοκρατική διαβούλευση των συλλόγων, με αντιπροσώπευση σχεδόν από όλη την Ηλεία, και σαν τέτοια έχει μεγάλη αξία .
Ο διάλογος πάντα εμπεριέχει θέσεις, αντιρρήσεις αμφισβητήσεις,  και αυτό μου αρέσει. Όμως να μη σταματάει εκεί,  γιατί ο κόσμος προχωράει όταν οι πολίτες διαβουλεύονται  σε μονοπάτια που οδηγούν σε  έμπνευση, όραμα, σχεδιασμό για το κοινό μας παρόν και μέλλον.
Άλλωστε  η δημιουργία του δικτύου  των εθελοντικών οργανισμών της Ηλείας προέκυψε ως ανάγκη μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία, ώστε να λειτουργήσουν  δίκτυα  για την κοινωνική αλληλεγγύη, την περιβαλλοντική προστασία, την πολιτιστική αφύπνιση.
Μέχρι σήμερα,  οι 30 περίπου σύλλογοι που έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους, είναι σωματεία που πορευτήκαμε μαζί σε αρκετές δράσεις το προηγούμενο διάστημα, αναπτύξαμε  μεταξύ μας εμπιστοσύνη και ασφάλεια ώστε να χαιρόμαστε μια κοινή πορεία που μας εξασφαλίζει δυναμική υποστήριξη και ενίσχυση, αλληλεγγύη, και  συναλληλία, στρατηγική για να κρατήσουμε ζωντανά τα μικρά χωριά και τις πόλεις μας, με τη δική μας φρεσκάδα και ζέση με τα οράματά μας, και την καταπληκτική δύναμη που δημιουργείται με τη συνειδητότητα του συλλογικού μας είναι.
 Με αυτές τις σκέψεις και με τη συναίσθηση του μεγάλου ρόλου της κοινωνίας των πολιτών σε συμπράξεις και  με τους Καλλικρατικούς Δήμους,  σε μια νέα εποχή που χρειάζεται καινούργια εργαλεία, φρέσκες ιδέες και φαντασία προχωράμε, όσοι από μας, χωρίς αποκλεισμούς χωρίς τερτίπια, χωρίς κηδεμονίες, με διαφάνεια, και ανιδιοτέλεια, επιθυμούμε να κάνουμε ανατροπές  πολιτισμικές. Το χρωστούμε στα παιδιά μας και στους επόμενους από μας ,που τόσο τραγικά ,ήδη ,απογοητεύσαμε και υποθηκεύσαμε το μέλλον τους ,χωρίς να έχουμε το δικαίωμα. Ας περισώσουμε ότι ακόμα προλαβαίνουμε .
  Άλλωστε η Κοινωνία Πολιτών αποτελεί, εν μέσω κρίσης, το κοινωνικό κεφάλαιο της συμμετοχικής δημοκρατίας και των συνεργιών για την  τοπική ανάπτυξη.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Διατσέντα  Φανού Φουσκαρίνη,
Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ανδραβίδας, Επιτροπή διαβούλευσης για το Δίκτυο Σύμπραξης της κοινωνίας πολιτών της Ηλείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου