theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΡΕΖΙΛΕΥΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΡΙΑΠΗΔΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ.
ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΣΚΟΠΟΥΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ
 
Τα παραπάνω λόγια ήρθαν ανώνυμα  στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα με την υπογραφή ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ. Μόνο και μόνο από αυτές τις δυο γραμμές καταλαβαίνετε το αβυσσαλέο βάθος το αμέτρητο, το οποίο ακόμη και από αυτό του ωκεανού είναι μεγαλύτερο.
Ο Πάνας και η Αίγα
Αν είναι δυνατόν!!! Μα καλά ρε άνθρωπέ μου,  βαρύμαγκα Παναγιώταρε εάν είναι έτσι γιατί τα παιδιά σου τα στέλνεις να μάθουν γράμματα και τόσα λεφτά ξοδεύεις στα φροντιστήρια; Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι τα γράμματα είναι λάχανα για να τα βράσεις στην κατσαρόλα;
Η διαφοροποίηση και η αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο, των αγραμμάτων από τη μια μεριά και των γραμματισμένων από την άλλη συμπεριλαμβάνεται στην ίδια κατηγορία με την διαφοροποίηση των διανοούμενων, κουλτουριάρηδων και των άλλων, μεταξύ των βέρα Αθηναίων και μη ή των ετεροδημοτών και των κατοίκων της επαρχίας και ακόμη μεταξύ Ζαχαραίων και χωρικών κτ.λ. Όλες αυτές οι  αντιπαραθέσεις δεν έχουν καμία κοινωνική και οικονομική βάση. Είναι εντελώς πλαστές, ανούσιες και μυθευτικές και πολλοί παράγοντες επιδρούν στη διαμόρφωσή τους. Κύριος παράγοντας είναι το συμφέρον, ατομικό ή κρατικό, εθνοτικό. Έτσι τέτοιους διαχωρισμούς  που χαρακτηρίζονται από απλουστευτική και αταξική διχοτομία, λαϊκισμό και στην ουσία από αποπροσνατολισμό χρησιμοποίησαν στο έπακρο οι ναζιστές στο μεγάλο πόλεμο και συνεχίζουν στο ίδιο  περίπου βιολί όλοι οι κάθε λογής λαϊκιστές, κουμπάροι, εθνοσωτήρες, ηγετίσκοι. Στην αναμπουμπούλα ο μόνος που κερδίζει είναι ο λύκος. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η επίπλαστη αντίληψη της λαϊκής δεξιάς αλλά και του λαϊκού Πασοκ που τόσο πολύ πλασάρεται τώρα τελευταία λες και αυτή δεν έχει συστατικό στοιχείο την ασύδοτη αγορά, το κέρδος, την ιδιωτικοποίηση σε βάρος κάθε δημόσιου αγαθού και μέσου, τον νεοφιλελευθερισμό.
Επί του θέματος θα επανέλθουμε σύντομα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου