theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ε...ΟΧΙ, ΔΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ..ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!!!

Νάμαστε πάλι στην ωραία μας Ζούρτσα!
Την 25η Μαρτίου, λοιπόν, ημέρα Εθνικής Παλιγγενεσίας, στη Ζούρτσα  την γιόρτασαν όπως της αξίζει κι ακόμα παραπάνω. Όλοι οι Ζουρτσάνοι με πρωτεργάτες την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς αποτίσανε φόρο τιμής και δόξας καταθέτοντας στεφάνια δάφνης για τους Ήρωες του Ένδοξου Εικοσιένα.. Δέκα έξι (16) περίλαμπρα στεφάνια.  Εκ μέρους του Δήμου κατέθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Κρανίτης, από την τοπική Δημοτική Κοινότητα, ο πρόεδρος κ. Γρηγορόπουλος και όλοι οι φορείς του Δήμου[i].  Το στεφάνι όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση και έντονα συζητήθηκε ήταν αυτό που κατατέθηκε προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης. Ο λόγος δεν ήταν η ίδια η Εθνική Αντίσταση μια και αυτή έχει αναγνωρισθεί ακόμη και στα πιο ισχυρά κάστρα της εθνικοφροσύνης, όπως ήταν η Φιγαλεία[ii] και όλα τα γύρω χωριά της, αλλά το πρόσωπο που το κατέθεσε. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της μη αναμόχλευσης και κατασίγασης των εμφυλιοπολεμικών παθών να καταθέτει στεφάνι τιμής για το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης ένας αντίθετος, βέρος δεξιός. Χίλια ναι στη συμφιλίωση, στη   συναδελφοσύνη και στην συνεργασία των ανθρώπων, ποτέ όμως στο όνομα του λαϊκισμού και της φθηνής δημοσιότητας να μπερδεύονται αξίες, αρχές και να προβάλλεται ένα θόλωμα[iii]   ιδεολογιών, και κοσμοθεωριών.
Άλλο η περιλάλητη χειραψία Τσακαλώτου και Βαφειάδη και άλλο η  πρό(σ)κληση του  Καμένου για κοινή κάθοδο με τον  ΣΥΡΙΖΑ.
Νομίζω ότι: 
καταλαβαινόμαστε τώρα, 
καταλαβαινόμαστε τώρα, 
δεν χρειάζονται περισσότερα,  
γιατί εμείς δεν τραγουδάμε 
για να ξεχωρίσουμε 
αδερφέ μου απ΄τον κόσμο,
 εμείς τραγουδάμε 
για να σμίξουμε, 
να σμίξουμε  τον κόσμο,
όπως άδει ο μεγάλος Γιάννης Ρίτσος.   


[i] Μάλιστα ο φίλτερος Χρήστος Καπλάνης κατέθεσε δύο στεφάνια, μια και είναι πρόεδρος της ΔΕΟΦ (Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας) και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού. Σε ένα δυο χρόνια που ο Διονύσης θα πάει στο Γυμνάσιο θα καταθέτει και τρίτο ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου. Χρήστο να  έχεις υπόψη σου εάν αποκτήσετε με την Αλεξάνδρα και τέταρτο τέκνο θα καταθέτεις διπλά και τριπλά στεφάνια επί μια εικοσαετία. Πάντως στο άλλο εγώ καταθέτω από τώρα τη σφοδρή επιθυμία να είμαι κουμπάρος.  
[ii] Από τα παλιά χρόνια η Ζούρτσα ήταν από τα μεγαλύτερα πεδία πολιτικής διαπάλης και τρομάρας. Βεβαίως ήταν προπύργιο της δεξιάς αλλά επί σειρά πολλών ετών εκλέγονταν βουλευτάδες και από τα δύο στρατόπεδα. Πιπιλαίοι  απ΄ εδώ  Βουδούρηδες από εκεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει παντού, από την Κολοπετινίτσα έως την πρωτεύουσα. Επίσης από   τα χρόνια του Εικοσιένα φημίζεται ως πατρίδα πολλών προεστών , δημογερόντων και αργότερα  πολλών στρατιωτικών (στρατηγών μάλιστα), αλλά και γνωστών επιστημόνων.
Βεβαίως αυτό το μικρό σχόλιο, αλλά και η όλη αναφορά για τη Ζούρτσα και τους Ζουρτσάνους δεν έχουν να κάνουν επ΄ ουδενί με οποιαδήποτε απαξία και αρνητική κριτική, τουναντίον μάλιστα!!!
[iii] Οι προεξάρχοντες της όλης εκδήλωσης και ζηλωτές, συμπεριλαμβανομένου και του καταθέτη κ. Βλάχου τόνισαν, δικαιολογούμενοι ότι ο εκπρόσωπος της Ε.Α έχει απέλθει και δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος. Μα δεν μπορούσαν να ορίσουν ένα ουδέτερο μαθητή και όλα καλά και όλα ωραία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου