theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο κ. Αντιδήμαρχος δεν απολογείται αλλά αντεπιτίθεται…......................................... Κ. ΚΡΑΝΙΤΗ " Η ΖΟΥΡΤΣΑ ΕΧΕΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΡΑ....... ΠΑΤΑΤΕΣ"

                    Τον Αντιδήμαρχο κ. Κρανίτη τον ξέρετε και μάλιστα οι Ζουρτσάνοι πολύ καλά. Το κειμενάκι που θα διαβάσετε είναι και για την καλή και για την ανάποδη! Λοιπόν με τον κ. Κρανίτη τηλεφωνηθήκαμε την προηγούμενη Τετάρτη και ανταλλάξαμε πάρα πολλά. Εξ αρχής δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την ευγενή αποδοχή του να θίξουμε οτιδήποτε ζήτημα από τα πολιτικά μέχρι τα δημοτικά δρώμενα, περασμένα, τωρινά και μελλούμενα.       
Πάντως η όλη διαδικασία ταίριαζε, πήγαινε γάντι που λένε με την ιδιότητα του επαγγελματία  πολιτικού ή και πολιτικάντη, που έχει βασικό στοιχείο την  καλή επικοινωνία με τον ψηφοφόρο, την κατά άλλους  καλούμενη μαλαγανιά. Χωρίς αυτό να προσβάλει τον αντιδήμαρχο, τουναντίον μάλιστα. Με το παρόν θα αναφερθούμε σε δυο-τρία θέματα, κατόπιν μάλιστα κοινής συναίνεσης. Μας υποσχέθηκε δε, ότι θα έχουμε και ζωντανή κουβέντα, πράγμα που πολύ το ευχόμαστε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1)    Μια και πάμε για εκλογές, από την αρχή αντιληφθήκαμε ότι ο κ Κρανίτης έχει απηυδήσει εντελώς από τα έργα και τις πράξεις της Ν.Δ. που ήταν τόσα χρόνια ακραιφνής οπαδός της. Πιθανώς  αυτή η διάθεση να υλοποιηθεί στην κάλπη με αλλαξοπιστία, πράγμα που ο ίδιος αρνήθηκε να μας το επιβεβαιώσει. 
2)    Ο κ. Αντιδήμαρχος ήταν σαφέστατος ότι δεν έχει καμία συνάφεια με το «ασκέρι» της sugartown, απλώς στις εκλογές από τα πράγματα προέβλεψε τη νίκη τους και επέλεξε να συμπορευτεί μαζί τους με σκοπό το καλό της Ζούρτσας. Πράγμα που όπως ισχυρίστηκε  αυτό επετεύχθη και με το παραπάνω (πλατεία στη φασκομηλιά, αλλαγή του διχτύου ύδρευσης  λόγω του αμιάντου και αποπεράτωσή του[i].Την ίδια μέθοδο θα ακολουθήσει και στις νέες εκλογές. Θα συνεργαστεί με όποιον νομίζει ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων. 
3)    Για το θέμα που έχει προκύψει τώρα τελευταία και είναι έκθετος στους Ζουρτσάνους, ψηφοφόρους και μη, κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσε ότι υπήρξε παρεξήγηση και εκ παραδρομής μέτρησαν τη ψήφο του υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής για να μη γίνει επαναδημοπράτηση του έργου (ασφαλτοστρώσεις στη Φασκομηλιά), ενώ αυτός ψήφισε   κατά, μαζί με την αντιπολίτευση Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι το θέμα είχε 2 σκέλη με δυο ψηφοφορίες. Στο 1ο  σκέλος ψήφισε υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής για λύση της σύμβασης του έργου στη Φασκομηλιά επειδή ήταν προγραμματισμένο και χρηματοδοτημένο από την προηγούμενη Αρχή του Δήμου Φιγαλίας και στο δεύτερο σκέλος ψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης για την άμεση επαναδημοπράτηση του έργου.
           Στην παρατήρηση ότι στο επίσημο πρακτικό εκείνου του Δ.Σ είναι γραμμένο το αντίθετο, ότι δηλαδή και στο 2ο σκέλος που στάλθηκε στην Περιφέρεια ψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής, μας διαβεβαίωσε ότι έχει κάνει ένσταση στην εποπτεύουσα αρχή, την περιφέρεια για να ακυρωθεί αυτή η απόφαση του Δ.Σ. Μας υποσχέθηκε δε ότι θα μας την κοινοποιήσει όταν θα βγει η απόφαση της Περιφέρειας. Εμείς πάντως είμαστε γνώστες για αυτή την ένσταση.
Πάμε παρακάτω…Κύριε Κρανίτη θα ξέρετε σίγουρα την παραλλαγή του δημοτικού τραγουδιού «Η Ζούρτσα έχει όμορφες και το Μουντρά αφράτες..» Πάνω σε αυτό το μοτίβο λοιπόν, πράγματι τα πράγματα διαδραματίσθηκαν όπως ακριβώς τα τοποθετείς, καθότι και η αντιπολίτευση το ίδιο υποστηρίζει. Όμως η ουσία είναι αλλού. Η αντιπολίτευση αλλά και οι Ζουρτσάνοι σου προσάπτουν, εσένα αλλά και του Γρηγορόπουλου, προέδρου της Ζούρτσας ότι δεν αγωνιστήκατε καθόλου για να μην φύγουν τα λεφτά από το έργο του Μουντρά και ψήφισες όπως τα λες νομίζοντας ότι το αποτέλεσμα είχε κριθεί και με την ψήφο του Πρόεδρου του Δ.Σ.
Δεν είναι αφέλεια 1000 πιθήκων να πιστεύεις εσύ και όλοι μας,  ότι στο πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης η ψήφο σου καταμετρήθηκε ανάποδα  εκ παραδρομής; Μήπως έγινε εκ ..προτροπής από τον γνωστό ...αρχηγό;

Και το τελευταίο. Απορώ πως δεν το καταλαβαίνεις, εσύ με τόση μεγάλη εμπειρία στα δημοτικά. Βεβαίως το χειρότερο είναι να κάνεις πώς δεν το καταλαβαίνεις. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν έφθανε να το έδειχνε αλλά  έπρεπε να ήταν και παρθένα.
Και έτσι όλα τα μετέπειτα είναι εκ του ..περισσού!!!!  

Σημειωτέον για την ακύρωση της εν λόγω απόφασης του Δ.Σ του Δήμου προέβη και το δημοτικό συμβούλιο της δημοτικής Κοινότητας της Φιγαλείας το οποίο με απόφασή του αμφισβητεί το αποτέλεσμα που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια.
Επίσης και ο κ. Βλάχος, που δεν παρευρισκόταν  στο αμφισβητούμενο Δ.Σ απέστειλε κι αυτός αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση του Δήμου και να επαναληφθεί το Δ.Σ.  



[i] Αυτά κ. Κρανίτη είναι πολύ καλά, αλλά έπρεπε να είχαν γίνει από τον προηγούμενο αιώνα. Το έργο που θα αναμορφώσει  όλη την περιοχή ήταν η παρά τη Νέδα οδός, από το Γιαννιτσοχώρι μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα  που έμεινε στα χαρτιά της προμελέτης και εσύ ειδικά γνωρίζεις πολύ καλά πώς και πότε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου