theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΒαΒενιζέλος. Αν είναι δυνατον κάποιος να τα πιστέψει.....,

-         Με αλλεπάλληλες προτάσεις του ο Βενιζέλος προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την εικόνα του κόμματος που έχει πρόγραμμα και λύσεις. Οι περισσότερες από αυτές είναι καθαρά προπαγανδιστικού προεκλογικού χαρακτήρα και σαν τέτοιες πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 6500 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» μια υπηρεσία που κυριολεκτικά διαλύθηκε από τις αλλεπάλληλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
    Οι προτάσεις του για την ανάπτυξη και τις τράπεζες είναι ένα ευχολόγιο για την «ενίσχυση της χρηματοδότησης και την απρόσκοπτη παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και την αγορά». Εξήγγειλε αλλαγή των κανόνων του Τειρεσία χωρίς καμιά περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση. Όλα παραπέμπονται στο μέλλον , ένα μέλλον που το έχει ρητά προσδιορίσει και περιορίσει η δανειακή σύμβαση την οποία ψήφισε και υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για παλαιοκομματισμό με «νέο» πρόσωπο.
-         Στην πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΜEGA προσπάθησε με 5 «απεταξάμην» να αποστασιοποιηθεί από το παρελθόν. Δεν κόπτεται για την πρωθυπουργία, αποδοκιμάζει το «λεφτά υπάρχουν», το πρώτο μνημόνιο, το δημοψήφισμα Παπανδρέου και αποκλείει την επιβολή νέων φόρων και οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων. Για το πρώτο κάνει την ανάγκη φιλοτιμίαν γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ποσοστό που να του επιτρέπει να έχει βλέψεις για την πρωθυπουργία. Με αυτή την γραμμή «εκθέτει» απλώς τον Σαμαρά που επιμένει σε μια αυτοδυναμία η οποία δεν φαίνεται εφικτή. Την γραμμή «λεφτά υπάρχουν» την υπηρέτησε με συνέπεια και δεν υπάρχει μία δήλωση του που να παίρνει αποστάσεις.
Το ίδιο με την  καταγγελία του πρώτου  μνημονίου που γίνεται κατόπιν εορτής. Επίσης η αντίθεση του σε προσφυγή στο ΔΝΤ ακούστηκε για πρώτη φορά στην συνέντευξη. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο Υπουργός Οικονομικών που υλοποίησε με τις γνωστές συνέπειες το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ενώ η «επιτυχία» για την οποία επαίρεται , δηλαδή το μνημόνιο 2 και η δανειακή σύμβαση έχει και τα γνωστά συνοδευτικά μέτρα ενώ εκκρεμούν και μέτρα 14 δις τον Ιούνιο. Για το δημοψήφισμα δήλωσε ότι «αιφνιδιάστηκε» και δικαιολόγησε την θετική του στάση λέγοντας ότι «προσπάθησε μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου να διαμορφώσει ένα πλαίσιο». Όλοι θυμόμαστε το πλαίσιο που διαμόρφωσε. Ήταν η ισχυρή, ανεπιφύλακτη, επιθετική στήριξη του δημοψηφίσματος. Αποδεικνύει την δυνατότητα του να υποστηρίζει με την ίδια ευχέρεια μια πολιτική και την ακριβώς αντίθετη της. Τέλος οι διαβεβαιώσεις του για μη λήψη μέτρων για φόρους, μισθούς και συντάξεις έχουν την ίδια αξιοπιστία που είχαν οι κατ’ επανάληψη δηλώσεις του για τον «πάτο που μπήκε στο βαρέλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου