theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!!!

Θ    Α        Τ   Ο    Λ   Μ    Η    Σ    Ο     Υ    Ν;

   Μεθαύριο, η Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα της περιβόητης και μαρτυρικής δίκης στο Πρωτοδικείο του Πύργου. Είναι δίκη μαρτυρική γιατί πέρασε μέσα από πάμπολλες  συμπληγάδες (αναβολές και θαψίματα από διάφορους κύκλους με πρώτο τον τοπικό τύπο (1)) αλλά κυρίως είναι πολύ κρίσιμη. Μη ξεχνάτε στην πρώτη γραμμή των κατηγορουμένων φιγουράρουν ο Καφύρας, τότε νομάρχης Ηλείας και ο Πανταζής, τότε δήμαρχος Ζαχάρως. Πρώτοι άρχοντες ντε του νομού Ηλείας εκείνα τα χρόνια-φωτιά. 
   Σας υπενθυμίζω την επική αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας, κ. Καράτσαλου, που ήταν καταπέλτης για τους λεβέντες. Κυρίως όμως την προτροπή, το κάλεσμα στους δικαστές να ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ! Τι λέτε θα τολμήσουν;Κοντός ψαλμός, αλληλούια. 
(1) Σχετικό με τον αναίσχυντο και ποταπό ρόλο του τοπικού τύπου μεγάλη εντύπωση μου έκανε και η παρουσίαση του θέματος της δίκης από μια εφηριδούλα που εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "η Μάκιστος". Το αναφέρω καθότι η Μάκιστος είναι από τα τραγικά χωριά - μάρτυρες εκείνης της πυρκαγιάς με επτά (7) ανθρώπους αθώα θύματα. 
Αντί λοιπόν ο σύλλογος του χωριού να μπει λάβρος μπροστάρης στον αγώνα της δικαίωσης των νεκρών και τιμωρίας των υπαίτιων, τη δίκη και όλα τα σχετικά την έθαψε, στην κυριολεξία. Στο τελευταίο δε φύλλο που έπρεπε να έχει πρωτοσέλιδο τη δίκη, έχουν αφιερώσει, όλες κι όλες, δυο γραμμές στη τελευτά σελίδα. Ναι κύριοι πρέπει να ντρέπεστε διότι το χώμα της ταφής είναι χώμα μαύρο και καυτό και αναβλύζουν πόνος και δάκρυα! Έχετε καθήκον τα καντήλια της μνήμης και της οργής να τα κρατάτε αναμμένα!! Αλλά τι να λέμε; Ο πρόεδρος του συλλόγου, Στάθης Κοκαλλιάρης και ο γ.γ. Φώτης Βλάχος  έχουν άλλα υψηλά ...ενδιαφέροντα, όπως να ποζάρουν  προκλητικά πρώτη σελίδα μόστρα με τον κύριο Τζαβάρα, τον υπουργό!!! Επί του θέματος αναμένουμε  ....μασημένες δικαιολογίες  από τους ίδιους, για κάτι μνημόσυνα και τέτοια σαν στάχτη στα μάτια. Αλλά και ο  αντιδήμαρχος της Ζαχάρως κ. Λαμπρόπουλος, ως γνήσιον τέκνο της Μακίστου έχει πολλά να μας πει επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου