theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ARGEDINA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!


"Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, οκτώ τραγουδιστές της Όπερας "εισέβαλαν" στο Πολυκατάστημα "Άνω Παλέρμο" (του Μπουένος Άιρες) για μια καλλιτεχνική εκδήλωση (παρέμβαση) που ποτέ άλλοτε δεν είχε πραγματοποιηθεί  στη χώρα αυτή (Αργεντινή). Η γνωστή Γαλλίδα Mezzosoprano Vera CIRKOVIC, συνοδευόμενη από λυρικούς αοιδούς, ερμήνευσε θέματα από το παραδοσιακό ρεπερτόριο της Όπερας. Η "Habanera" (χορός της Κούβας / η γυναίκα της Αβάνας) από την Όπερα "Carmen"  (του Bizet),   το "O Sole Mio"(ναπολιτάνικο τραγούδι) και το "Ας Πιούμε" ("Libiamo"),  από την περίφημη πρόποση από την Όπερα "Traviata" (του Verdi) ήταν τα θέματα που επελέγησαν γι' αυτήν τη δραστηριότητα προκειμένου να εορτασθεί η Εβδομάδα του Πολυκαταστήματος.Οι τραγουδιστές προέρχονταν από το Θέατρο- Όπερα "COLON". Ήταν στ’ αλήθεια (μεγάλη) έκπληξη... Κανείς δεν γνώριζε τίποτε.....Οι τραγουδιστές  φορούσαν ρούχα αστυνομικού, καθαριστών, πελατών, πωλήτριας............
http://www.youtube.com/watch?v=O5r8dmo6vsk
Συμπληρωματικά, σας δίνω και τις εξής ενδιαφέρουσες πληροφορίες :
Η Αργεντινή, με πληθυσμό περίπου 40 εκατομ., είναι μία ωραιότατη και αξιοθαύμαστη χώρα και οι κάτοικοί της, που αποτελούν ένα "εκπληκτικό μεσογειακό κυρίως μίγμα", κατά πλειοψηφία, Ισπανών και Ιταλών αλλά επίσης και Ελλήνων και ορισμένων άλλων λευκών, είναι ένας υπέροχος λαός, οι δε γυναίκες της είναι, ως επί το πλείστον, καλλονές. Υπάρχει επίσης και ένα πολύ μικρό ποσοστό γηγενών (Ινδιάνων). Αυτό εξηγεί, άλλωστε, γιατί  η Αργεντινή θεωρείται ως η περισσότερο "Ευρωπαϊκή" χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος Έλληνας, που πήγε εκεί, το 1536, ήταν ο Εξερευνητής Στέφανος Ροδίτης. Επίσης, υπηρέτησαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, από τα έτη 1810 - 1811, ως αξιωματικοί, οι Έλληνες (από την Ύδρα) Νικόλαος Γεώργιος (Jorge) Κολμανιάτης (που έφθασε στο βαθμό του Υποναυάρχου) και ο Μιχαήλ Σαμουήλ Σπύρου (Miguel Samuel Spiro), οι οποίοι τιμήθηκαν ως εθνικοί ήρωες, για την ανδρεία και τις υπηρεσίες τους.  Έτσι, από το 1937, δόθηκαν το όνομα του μεν πρώτου από αυτούς στη Σχολή του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, του δε δεύτερου σε μία πολεμική φρεγάτα της χώρας.   Θα πρέπει ακόμη να υπογραμμισθεί ότι ένας Πρόεδρος της Αργεντινής Δημοκρατίας, κατά την περίοδο : 1862 - 1868, ήταν ο Έλληνας Bartolomé Mitre (Μητρόπουλος). Βέβαια, και πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστευσαν εκεί κατά περιόδους από το 1890 μέχρι το 1954.
Το Θέατρο (Όπερα) του Buenos Aires,  ονομαζόμενο "COLON" (δηλαδή, "ΚΟΛΟΜΒΟΣ"), είναι μεγαλοπρεπέστατο, θωρούμενο, από πλευράς ακουστικής, ως περιλαμβανόμενο μεταξύ των πέντε (5) καλλίτερων θεάτρων του κόσμου.  Η έναρξη της λειτουργίας του έγινε στις 25/5/1908, με την παρουσίαση της Όπερας "Aida" του Verdi. 
Τέλος, θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το  "Libiamo" είναι ένα τα περιφημότερα "ντουέτα" της "Traviata" του Verdi,  αποτελώντας ένα από τα πιο γνωστά αποσπάσματα  όπερας σ' όλο τον κόσμο. Μάλιστα λέγεται ότι κάθε μεγάλος τενόρος είναι υποχρεωμένος να "εκτελέσει" οπωσδήποτε το κομμάτι αυτό. (Libiamo ne' lieti calici .......Άς πιούμε από τους ευχάριστους κάλυκες....).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου