theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ΖΟΥΡΤΣΑ ΒΡΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ....ΝΕΡΟ!!

   Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα (σε 7 μήνες έχουμε εκλογές) έχουν αρχίσει τα τύμπανα της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων.  ¨Όμως σε αυτό τον τομέα βασιλεύει πάντα η εκάστοτε δημοτική αρχή. Ειδικά η τωρινή το παρακάνει. Πυρετωδώς ετοιμάζεται και μαρσάρει τις μπουλντόζες  για έργα εντυπωσιασμού, όχι μόνο στη Ζαχάρω (1) αλλά και στις Τοπικές Κοινότητες (Τ.Κ.) Τα γνωστά έργα βιτρίνας και της λαϊκίστικης προπαγάνδας. Δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις - αυτή η λέξη πάρα πολύ παίζεται - πεζοδρόμια και άλλα τέτοια σχετικά. 
Το παρόν σημείωμα αναφέρεται στη Φιγαλία και το έργο που προγραμματιζόταν και ήρθε στο Δ.Σ της Τρίτης. Συγκεκριμένα είναι η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Ζούρτσας. Σχεδίασαν πεζοδρόμια και κυκλοφοριακή μονοδρόμηση. Βεβαίως τα περισσότερα ακούγονται στα κατωτέρω βίντεο, όπου τοποθετούνται όλες οι Παρατάξεις. Εμείς να σημειώσουμε ότι:
  • Η Φιγαλία, η Ζούρτσα με τη μεγάλη παράδοση και ιστορία, είναι μια ορεινή, επικλινής κωμόπολη με αγρο-κτηνοτροφικό χαρακτήρα. 
  • Αποτελεί για  τα διπλανά χωριά τη μητρόπολη της περιοχής (εμπόριο, υπηρεσίες) 
  • Είναι το μοναδικό πέρασμα, από την πλευρά της Ολυμπίας για τον Επικούρειο Απόλλωνα, Αρχαία Φιγαλεία και τη Νέδα.
  • Διαθέτει μόνο ένα δρόμο διέλευσης και στερείται οικιστικού σχεδίου με ότι αυτό συνεπάγεται. 
          Όπως λοιπόν φαίνεται από τα παραπάνω, αλλά και από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων στα βίντεο, ένα τέτοιο έργο χωρίς σωστή και εμπεριστατωμένη μελέτη είναι μια σκέτη ντουφεκιά στο γάμο του Καραγκιόζη. 
Μα εδώ πέντε μέρες τη βδομάδα πολλοί κάτοικοι δεν έχουν νερό και τους μάρανε το ..παντεσπάνι; Πρώτα η ύδρευση για όλους. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...


           Μια και μιλάμε για τη Ζούρτσα, ας αναφέρουμε και το άλλο που μας μετέφερε μια καλή μας φίλη.  Μερικοί - οι γνωστοί ....κομματάρχες, θυρωροί - διασπείρουν και προπαγανδίζουν στους αφελείς κατοίκους και να με συμπαθάτε για τον χαρακτηρισμό, ότι πρέπει να κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο δήμαρχο. Αν είναι δυνατόν! Κι όμως  οι κουφιοκεφαλάκηδες και μωροφιλόδοξοι   το πιστεύουν και το καλλιεργούν δεόντως!  Έρχεται να συμφωνήσω με πολλούς ότι γενικώς οι Ζουρτσάνοι είναι αρκετά τοπικιστές και έχουν δικό τους χαβά, που λένε. Αλλά μήπως οι Ζαχαραίοι είναι....διεθνιστές, αν και είναι μαζωτάρια των τελευταίων 150 χρόνων, ενώ η ιστορία της Ζούρτσας χάνεται στα βυζαντινά χρόνια και σαν αρχαία Φιγαλία μας παραπέμπει στη βαθιά αρχαιότητα. Όμως η ζωή έχει πάρει άλλες κατευθύνσεις με τη Ζαχάρω κυρίαρχη και αναμφισβήτητη πρωτεύουσα της περιοχής.Έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου