theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ - ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΤΗΣ .........ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ


ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ[κλικ ΕΔΩ]
          Στο βίντεο της Δευτέρας ο Πρόεδρος του Δ.Σ του δήμου Ζαχάρως βεβαιώνει ότι σε λίγους μήνες θα τοποθετηθεί Δεματοποιητής (στην Αγία Παρασκευή ή στο νταμάρι ή κάπου αλλού) μέχρι να λειτουργήσει η Τριανταφυλλιά και έτσι το  πρόβλημα θα λυθεί. Ήταν δε τόσο καθησυχαστικός και κατατοπιστικός στις διαμαρτυρίες των περιοίκων που τα έφερε όλα μέλι γάλα.Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι άλλο Δεματοποιητής και άλλο σκουπιδότοπος. Είπε και το άλλο ευφάνταστο και καταπληκτικό. Τα υγρά της αποσύνθεσης, τα ζουμιά θα μαζεύονται και θα ρίχνονται στον βιολογικό (1) 
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΊΠΕ ΜΌΝΟ ΟΤΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΛΥΣΗ 
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ, ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΌΧΙ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
          Διαβάστε όμως ποια είναι η αλήθεια από τη "H ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"την Αδέσμευτη εφημερίδα της Μεσσηνίας  που βροντοφωνάζει 
Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ – ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΤΗΣ
ΕΙΝΑΙ Η «ΛΥΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ...
Και συνεχίζει:
........Πάντως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν πρώτα που θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής και δεύτερον, που, και πώς θα γίνει η επεξεργασία. Ποιος τολμά να αντικρούσει την απάντηση που δίνει ο Δημ. Γεωργακίλας, μηχανικός ΤΕΕ εξειδικευμένος σε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, στο ερώτημα: «Πόσο δυνατή είναι στο μέλλον η απομάκρυνση των μπαλοποιημένων απορριμμάτων από τους χώρους που θα εναποτεθούν; Θα είναι ως εκ τούτου προσωρινή η εναπόθεσή τους μέχρι να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ ή εκ προοιμίου μόνιμη και οριστική;» Γράφει ο κ. Γεωργακίλας : «τίποτα πιο αναληθές, ουδέν άλλο το μη εφικτό ως εκτούτου τίποτα πιο μόνιμο! Διότι μετά από 3 χρόνια, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, που θα απαιτηθεί για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και της μονάδας επεξεργασίας, ο αριθμός των μπαλών π.χ σε μια γεωγραφική ενότητα που θα «παράγονται» 25.000 τόνοι ετησίως (περίπου 80 τόνοι την ημέρα), θα ανέρχονται σε 100.000 μπάλες, βάρους κάθε μια 1.000 kg και όγκου ενός κυβικού. Έτσι ο αριθμός των μπαλών σε συνάρτηση με την κατάσταση αποσύνθεσης που θα βρίσκονται αυτές, θα  καθιστά όχι μόνο δυνατή την ίδια μεταφορά τους αλλά θα ακυρώνει κάθε σκέψη και ιδέα γι αυτό. Δεδομένου ότι θα προστίθεται για μεταφορά και η «φρέσκια»  ημερήσια «παραγωγή» σκουπιδιών. Οι Χανιώτες έκαναν δεματοποίηση σκουπιδιών για 1 χρόνο. Τους μείνανε εκεί, δεματοποιημένα, ελεεινά και αισχρά. Μετά τα θάψανε στο τόπο. Μετέφεραν στο εργοστάσιο ΜΟΛΑ τα δέματα των 
3-4 τελευταίων μηνών.... (Για περισσότερα κλι ΕΔΩ)
Τελικά τι θα γίνει θα το βρήτε στον Νοδάρο (κλικ επάνω) Επίσης διαβάστε και αυτό (κλικ ΕΔΩ
που καταλήγει ότι:

.....οι μπάλες απορριμμάτων δεν θα ξαναφύγουν από την περιοχή, ούτε από το Ποτόκι, καθώς θα χρειαστούν 5-6 εκατ. ευρώ για την μεταφορά στο εργοστάσιο, χρήματα που δεν διαθέτει ο δήμος.

(1) Μα καλά σοβαρολογείς κ. πρόεδρε; Επειδή ούτε η συλλογή είναι δυνατή αλλά ούτε και βιολογικός διατίθεται δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Ή είστε αφελής και αρκετά  ακατατόπιστος ή συνειδητά ανειλικρινής. Τέλος πάντων  και τα δύο όμως είναι ολωσδιόλου αρνητικά, για να μην πω η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Να το εκφράσω και ποδοσφαιρικά, καθότι ο πρόεδρος έπαιζε καλή μπάλα, είναι πέναλτι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου