theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΡΧΙΣΕ….

          Πλέον δειλά αλλά σταθερά έχουμε εισέλθει στον αστερισμό του προεκλογικού αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, που σημειωτέον θα είναι για πέντε (5) χρόνια, όπως οι Ευρωεκλογές. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους και  επιστρατεύονται στο επίμονο έργο για τη λαϊκή κυριαρχία. 
   Το μεγάλο ερώτημα των εκλογών είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής στην Πανταζική παράταξη. Ο ίδιος ο Πανταζής απανταχού όπου βρεθεί και όπου σταθεί διατυμπανίζει ότι θα είναι ο ίδιος. Όμως υπάρχει η γνωστή αμετάκλητη δικαστική απόφαση και όλα αυτά είναι απλώς φληναφήματα που πηγάζουν από τη ψευδαίσθηση  και τη μη σωστή αντίληψη της πραγματικότητας εξαιτίας της σφοδρής επιθυμίας για το αντίθετο λόγω ανασφάλειας και φόβου. Είναι πασίγνωστο ότι σε αυτές τις εκλογές διακυβεύονται πολλά και σοβαρά και ο κ. Πανταζής πολύ καλά γνωρίζει   από χέρι ότι «ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ» οπότε θα βγουν ...μαχαίρια. Τελικά έκπληξη θα είναι να μην επιλεγεί κάποιος από τη γνωστή "τρόικα" ΜΠΑ.ΛΑ.ΧΑ.
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ..ΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ!!! 
     Επίσης ερώτημα είναι και τι θα κάνει τελικά ο Αγραπιδάς. Πολλά λέγονται και άλλα τόσα εννοούνται, χωρίς να είναι σίγουρο τίποτα . (1)  Τελικά μόνο στην παράταξη "ΝΕΑ ΝΕΔΑ" είναι τα πράγματα όλα επάνω στο τραπέζι. Ο  Αλεξανδρόπουλος είναι ο μόνος σίγουρος υποψήφιος και ο πιο ελπιδοφόρος, το φαβορί (2)
    Βεβαίως σε όλη την πορεία της Τ/Α της Ζαχάρως πολύ εύκολα διαπιστώνεται ότι οι συμμετέχουσες παρατάξεις, έστω μέχρι τώρα, είναι ολωσδιόλου αρχηγικές, προσωποπαγείς με παλαιοκομματική αντίληψη και παρωχημένη πρακτική. Μέχρι δε τις προηγούμενες εκλογές μεγάλη σημασία είχε το χρίσμα των τότε μεγάλων κομμάτων, πράγμα που τώρα όχι μόνο δεν το επιδιώκουν αλλά το αποφεύγουν. Υπογείως όμως οι υποψήφιοι αποζητούν την προτίμηση των επί μέρους βουλευτών, καθότι, μη γελιόμαστε, οι κουμπαριές και οι ..αυλές   υφίστανται και βασιλεύουν και ορισμένοι από αυτούς θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στην τελική έκβαση των εκλογών, με πρώτον τον Τζαβάρα (3). Η Αυγερινοπούλου είναι δεδομένη και δεν αναμένονται εκπλήξεις. Από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κανείς βουλευτής δεν πρόκειται να παίξει κάποιο ρόλο, το ίδιο δε και από τα υπόλοιπα κόμματα. 
       Ούτως εχόντων των πραγμάτων πλέον τα χαρτιά άρχισαν να ανοίγονται και στους μεν και στους δε. Στους μεν συγκαταλέγεται η Πανταζική παράταξη που είναι και η δημοτική αρχή και στους δε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εκ των πραγμάτων όμως ο προεκλογικός αγώνας, που θα είναι αδυσώπητος, παίρνει διαφορετική μορφή στους μεν και στους δε. Από τη μια υπάρχει η εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως ρουσφέτια, ψιλοδιορισμοί, υποσχέσεις,δεσίματα ακόμη και πιέσεις. Συνάμα το τελευταίο διάστημα πριν τις εκλογές  κυριαρχούν επιβλητικά τα έργα βιτρίνας, του φθηνού εντυπωσιασμού και της λαϊκίστικης προπαγάνδας (δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, πεζοδρόμια και άλλα τέτοια σχετικά).  Και από κοντά οι δρομολογήσεις, οι προγραμματισμοί, οι διάφορες μελέτες, οι δημοπρατήσεις για χρονίζοντα και σοβαρά έργα για εντυπωσιασμό. Το θέμα που θα παίξει μέχρι τέλους είναι ο βιολογικός καθαρισμός  με τα 4,5 εκατ. ευρώ από τα ΕΛ.ΠΕ. Κύρια θέση παίρνουν τα σκουπίδια, δεματοποιητής (4) και πράσινα άλογα, η ανάπλαση της Ζούρτσας, που επέφερε τόσες διαμαρτυρίες, το φάντασμα του κλειστού Γυμναστηρίου που με τόσο ενθουσιασμό και παχιά λόγια διακήρυξε 

 ο αντιδήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος προχθές στις εφημερίδες του Πύργου....και καλά να είμαστε γιατί έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας......  


(1) Σε επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε τι λέγεται συγκεκριμένα για τον Αγραπιδά από δημότες όλων των παρατάξεων.
(2) Την προηγούμενη Κυριακή δε οργάνωσε την πρώτη του δημόσια συγκέντρωση στο "Παρά θίν΄ αλός", όπου σύμφωνα με γενική εκτίμηση ήταν πολύ επιτυχημένη.
(3) Περισσότερα επί του θέματος γνωρίζουν οι φίλοι μου οι Ζουρτσάνοι και δη από τη μεριά του κ.Βλάχου.
(4)  Η ιστορία με τους δεματοποιητές, που τόσο μεγάλη εφαρμογή βρίσκουν στους περισσότερους δήμους της Ηλείας δημιουργεί πολλα ερωτηματικα. Ο Γερμανός επιτετραμμένος της Μέρκελ, ο Φούχτερ, πρέπει να έκανε πολύ καλή δουλειά (θυμάστε τις Ελληνογερμανικές συνελεύσεις DGV  και τα ραπανάκια: κλικ ΕΔΩ  ). Όπως κατήγγειλε ο Καμένος χθες στον Χατζηνικολάου οι δεματοποιητές και τα λοιπά μηχανήματα για τα σκουπίδια θα είναι προϊόντα εκ Γερμανίας. Μήπως καταλάβατε τίποτα;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου