theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΪΣΙΟΣ:Α. Η ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ...ΚΑΙ Β...Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΟΓΟΥ ΑΘΕΟΥ...

Στο τέλος υπάρχει το χθεσινό 
δημοσίευμα της "Εφημ. Συντακτών"
                                            
             Κώστας Ζουράρης: Ο Παϊσιος αγιοποιήθηκε με δημοψήφισμα
  .news.gr,
«Οι μοναχοί είναι ασυρματιστές του Θεού». Αυτό συνήθιζε να λέει ο γέροντας Παΐσιος, ο οποίος υπηρέτησε στο στρατό στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.
Ο Παΐσιος με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ανακηρύχθηκε και επίσημα Άγιος την Τρίτη.
Μιλώντας για εκείνον στο news.gr, ο πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας, Κώστας Ζουράρις, εξηγεί ότι ουδέποτε σταμάτησε η αγιοκατάταξη στην ιστορία της Εκκλησίας.
"Είναι σπουδαίο γεγονός η αγιοκατάταξη του Παΐσιου, καθώς υπήρξε μία λαμπρή μαρτυρία. Πρόκειται για ασκητική μορφή παραμυθίας και αγιότητας. Δεν τα πήγαινα καλά ιδεολογικά μαζί του, καθότι ήταν "πολύ δεξιός". Ωστόσο είχαμε καλή σχέση. Στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου ήταν ασυρματιστής στον ελληνικό στρατό. Πρόκειται για σπουδαία και 
χαρισματική προσωπικότητα, η οποία ακτινοβολούσε. Ο Παΐσιος είχε το χάρισμα να διαβλέπει αμέσως καταστάσεις. Σαν να έκανε αξονική τομογραφία σε όποιον είχε απέναντί του! Ήταν γνωστός πλακατζής και μεγάλη φυσιογνωμία", σημειώνει ο Κώστας Ζουράρις.
"Ως προς την αγιοκατάταξη, όποιος είναι αντίθετος έχει απλά άγνοια. Όσοι την αμφισβητούν είναι Έλληνες τύπου... ΕΟΤ. Μην ξεχνάτε ότι υπήρχαν μαρτυρίες περί αγιότητας και θεοσημίας από πολλούς και διαφόρους και ήταν ολοφάνερο ότι θα γινόταν Άγιος. Μάλιστα άργησε να ανακηρυχθεί από την επίσημη Εκκλησία, καθώς έχει περίπου 20 χρόνια που εκοιμήθη. Η χθεσινή ημερομηνία είναι σπουδαία για την Ορθοδοξία. Πάντως οι αγιοποιήσεις συμβαίνουν συνεχώς, και θα συμβαίνουν όσο υπάρχει η κατά κόσμον ορθόδοξη εκκλησία", συνεχίζει ο κύριος Ζουράρις.
Όπως εξηγεί, στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία η αγιοκατάταξη προσωπικοτήτων γίνεται με ιδιαίτερη φειδώ. "Για παράδειγμα ο Χρυσόστομος Σμύρνης που εμαρτύρησε, χρειάστηκε 70χρονια να αγιοποιηθεί. Σας θυμίζω ότι βασανίστηκε με μεγάλη αγριότητα. Οι βασανιστές του μάλιστα, του έκοψαν τα δάχτυλα και τα γεννητικά του όργανα, τα οποία έβαλαν στο στόμα του. Ωστόσο επειδή ο Χρυσόστομος Σμύρνης διέθετε το κοσμικό στοιχείο του Αρχιεπισκόπου αλλά και το εθνικό στοιχείο, η εκκλησία δίσταζε να τον ανακηρύξει άγιο. Η αγιοποίησή του καθυστέρησε επίσης, λόγω του γεγονότος ότι συνδυάστηκε με την καταστροφή της Σμύρνης. Ο Παΐσιος αντιθέτως, επειδή ήταν τυπικός ομολογητής της πίστεως έγινε συντομότερα Άγιος".
"Η αγιοταξία είναι κάτι που έρχεται με πολύ μεγάλη λαϊκή επιταγή. Παρεμβαίνει ο λαός. Ο Παΐσιος είναι από τις μορφές της πρώτης εκκλησίας, όταν βρισκόταν σε ισχύ το κοινόβιο καθεστώς, όπου ο λαός συμμετείχε όχι μόνο στα μυστήρια αλλά και στην ενεργό διαχείριση των καθημερινών της Εκκλησίας. Η αγιοκατάταξη είναι κάτι σαν... δημοψήφισμα. Σας τονίζω και πάλι ότι η αγιοποίησή του είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή για τον ελληνικό πολιτισμό. Για την ορθοδοξία στην Ελλάδα και την Κύπρο.
"Όσο για τους "ευρωλιγούρηδες", που αμφισβητούν το γεγονός αυτό, απλά "έρχονται μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες, όπως λέει ο Σεφέρης", καταλήγει ο Κώστας Ζουράρις.
********************************

          Νίκος Δήμου            Proptagon.gr, 15.1.15
Ο νέος μας Άγιος
Ο γέροντας Παΐσιος, λόγω ασφυκτικής πίεσης των πιστών, προήχθη εκτάκτως σε Άγιο σε 22 χρόνια (αντί για 70 που απαιτούνται συνήθως). Ο Πρωθυπουργός διαμηνύει ότι οι ιερές εικόνες στα δημόσια κτήρια θα παραμείνουν εσαεί (κατά τα άλλα είναι …Τσάρλυ). Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε από το πρόγραμμά του τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας κι εγώ δεν νιώθω πια καθόλου καλά. Αναρωτιέμαι: τι παραπάνω θα συνέβαινε σε ένα θεοκρατικό κράτος;
Πριν από δεκαετίες ένας έμπειρος πολιτικός μου έλεγε: «με όλους μπορείς να τα βάλεις, εκτός από την Εκκλησία. Όποτε το Κράτος ή κάποιο κόμμα συγκρούστηκε με αυτή, βγήκε χαμένο». Ακόμα και ο Σημίτης που (μόνος αυτός σε 200 χρόνια!) νίκησε την εκκλησία στην διαμάχη για τις ταυτότητες, μπορεί να κέρδισε μία μάχη αλλά τον πόλεμο τον χάσαμε όλοι. Δεν άλλαξε τίποτα - παραμένουμε θεοκρατία.
Ήμουν νιος κι γέρασα συζητώντας για την καύση των νεκρών. Η εκκλησία με χίλιους τρόπους σαμποτάρει ένα νόμο του κράτους που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία πριν δέκα ολόκληρα χρόνια!
Όταν με ρωτάνε ξένοι δημοσιογράφοι (τώρα με τις εκλογές πλάκωσαν πάλι λεφούσια) γιατί αντιδρούμε στις μεταρρυθμίσεις, απαντώ πως οι δύο ισχυρότεροι  ιδεολογικοί πόλοι στη χώρα είναι η Ορθοδοξία και το ΚΚΕ. Και οι δύο είναι ασάλευτοι, μαρμαρωμένοι στον χρόνο. Η επίδρασή τους στη σκέψη μας είναι βαθύτατη. Ακούς πολιτικό να μιλάει στο Ραδιόφωνο την καθαρόαιμη διάλεκτο της Αριστεράς και στην αποφώνηση αποκαλύπτεται ότι ανήκει στην Νέα Δημοκρατία.
Πριν τριάντα χρόνια η Ελλάδα ήταν πιο ανοιχτή, πιο φιλελεύθερη, πιο κοσμοπολίτικη – υπήρχαν αριστεροί που φρόντιζαν γι αυτό. (Αχ, Μιχάλη!) Με την πτώση του Τείχους η δική μας Αριστερά έγινε δογματική και εθνικιστική – ακόμα και θρησκευόμενη (λέγε με Λιάνα). Η Εκκλησία νίκησε και τον Μαρξ.
Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο Google ψάχνοντας και διαβάζοντας Παΐσιο. Νομίζω πως η αγιοποίησή του είναι πνευματικά και πολιτιστικά σημαντικότερο γεγονός από την έκβαση των εκλογών. Δείχνει ακριβώς ποιοι και πού είμαστε.
***************
Γ...ΚΑΙ Η  ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΣΗ

1. Ένα μικρό δείγμα των "θεόπνευστων" κηρυγμάτων που έκανε ο προσφάτως αγιοποιηθείς Παΐσιος, όπου ένας  θανατολάγνος Θεός λατρεύει ιδιαίτερα να παίρνει κοντά του μικρά παιδιά, για να τα σώσει από την αμαρτία που θα τα κυριεύσει , όταν ενηλικιωθούν. Γι΄αυτό οι γονείς πρέπει να...χαίρονται που πηγαίνουν κοντά στο θεό τα αγγελούδια του. Συνεπώς ,συμπαεραίνουνε εμείς, η κηδεία τους πρέπει να συνοδεύεται από ένα τρικούβερτο γλέντι.
ΕΡΩΤΗΣΗ : «Γέροντα Παΐσιε, γιατί ο Θεός επιτρέπει να πεθαίνουν τόσοι νέοι άνθρωποι;»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΑΪΣΙΟΥ:
«Εάν ο Θεός δει ότι κάποιος θα γίνει καλύτερος, τον αφήνει να ζήσει. Εάν δει όμως ότι θα γίνει χειρότερος, τον παίρνει για να τον σώσει. Μερικούς πάλι, που έχουν αμαρτωλή ζωή, αλλά έχουν τη διάθεση να κάνουν το καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. Είναι δηλαδή σαν να τους λέει: “Μην κουράζεσθε• αρκεί η καλή διάθεση που έχετε”. Άλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια. Φυσικά, οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις, πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρονται. Γιατί πού ξέρουν τι θα γινόταν, αν μεγάλωνε; Οι γονείς λοιπόν πρέπει  να χαίρονται , γιατί από εκείνη τη στιγμή έχουν έναν πρεσβευτή στον Παράδεισο. Όταν πεθάνουν, θα ’ρθουν τα παιδιά τους με τα εξαπτέρυγα στην πόρτα του Παραδείσου να υποδεχθούν την ψυχή τους. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό!

Στα παιδάκια πάλι που ταλαιπωρήθηκαν εδώ από αρρώστιες ή από κάποια αναπηρία ο Χριστός θα πει: “Ελάτε στον Παράδεισο και διαλέξτε το καλύτερο μέρος”. Και τότε εκείνα θα Του πουν: “Ωραία είναι εδώ, Χριστέ μας, αλλά θέλουμε και τη μανούλα μας κοντά μας”. Και ο Χριστός θα τα ακούσει και θα σώσει με κάποιον τρόπο και την μητέρα».

 2. Οι βαρυσήμαντες προφητείες του Αγίου για τα ελληνοτουρκικά

α. Η Τουρκία θα σβήσει, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή. Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμε πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά... Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».

β. Οι Τούρκοι, τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν... Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να την φυλάξουν. Και έτσι, ο Θεός θα την χαρίσει σε εμάς. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε ορθόδοξοι... Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός... Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες!
****************************************************  
ΚΑΙ κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου