theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

       Σύμφωνα με το προηγούμενο Σχέδιο Π.Δ. που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, όπου χαρακτηριζόταν η περιοχή "Περιφεριακό Πάρκο", η περιβόητη έκταση Παπά, κοντά στα 300 στρέμματα και όλα με μέτωπο στη θάλασσα, εκτεινόμενα  από το γήπεδο του Μπουζιού μέχρι πέρα τον Αγιαννάκη, χαρακτηριζόταν "αγροτική ιδιοκτησία" και επιτρεπόταν η δόμηση. 


Το ίδιο γινόταν και με άλλες ιδιοκτησίες στη Μεσσηνία που ήταν εντός του Πάρκου. Το εντελώς παράλογο ήταν ότι τέτοιες εκτάσεις δεν συμπεριλαμβάνονταν ούτε μία στην περιοχή της  Ηλείας. Βεβαίως πέρυσι τον Απρίλιο το ΣτΕ έθεσε αυστηρότατους όρους και σύμφωνα με την εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (1) χαρακτήρισε το σχέδιο μη νόμιμο και  από τότε  το σχέδιο Π.Δ. είχε...παραπέσει σε κάποιο συρτάρι. Με το νέο σχέδιο στο οποίο αναφερθήκαμε λεπτομερώς προχθές η δόμηση απαγορεύεται σε όλη την ευαίσθητη "Περιοχή Προστασίας της Φύσης" πράγμα  που είχαμε προαναγγείλει αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο πριν περίπου ένα μήνα και βάλε. (κλικ ΕΔΩ). Οπότε πάπαλα ο Παπάς, ο Δομέστιχος και τα λοιπά παπαδάκια. 
    Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι μέχρι να υπογραφεί από τον υπουργό το Π.Δ. αφού πρώτα περάσει από το ΣτΕ και το Συμβούλιο της Φύσης όλα είναι στον αέρα. Ειδικά για την περιοχή της Ελαίας (Παπάς) έχει επιβληθεί αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών που όμως λήγει στις 18 Ιουνίου. Κι αν μέχρι τότε δεν έχει υπογραφεί, τι γίνεται; Πάντως το υπουργείο είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Μακάρι γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι..
     Αυθαίρετα
Με το νέο σχέδιο Π.Δ. εκτός από την αυστηροποίηση των κανόνων προστασίας στην παράκτια ζώνη (αμμοθίνες και δασύλλια) και τους περιορισμούς δόμησης στην περιφερειακή ζώνη, ο υπουργός κ. Τσιρώνης προανήγγειλε ότι θα "έχουμε και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων " που περιλαμβάνονται εντός της προστατευόμενης περιοχής και τέτοια είναι κυρίως παράνομα κτίσματα στην παραλία της Ζαχάρως (Άγιος Νικόλαος) (2) και στο Επιτάλιο.  

Η γνώμη μας είναι ότι δεν θα γίνει τίποτα ειδικά στον Άγιο Νικόλα και όλα αυτά είναι μεγαλοστομίες και λόγια έτσι για την ...οικολογία!

(1)Τώρα αναγνωρίζεται η μεγάλη σημασία της υπογεγραμμένης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και τα σκυλιά δεμένα που λέει ο λαός μας.
(2) Υπόψη ο Άγιος Νικόλαος δεν είναι καταγεγραμμένος ως οικισμός οπότε εδώ πρέπει να κατανεμηθούν ευθύνες. Η σπάθα του νόμου πάντοτε θα αιωρείται .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου